Dessert pannetjes ( vegan)

Ik ben een echt toetjes-mens. Sinds mijn peutertijd is het echt een verwennerij voor mij. Ik verzin dagelijks erg lekkere en bijzondere toetjes, dit is vrij gemakkelijk, omdat je juist met desserts ( toetjes, nagerecht) zeer eenvoudig knettergezonde lekkernijen kan maken. Deze leuke pannetjes kun je gezellig uitserveren na een feestelijk diner, of je kunt ze koud als cakeje eten. De leuke pannetjes koop je in zowat iedere huishoudwinkel, je kunt uiteraard ook een muffintray gebruiken, maar zo’n pannetje op tafel zetten nadat de grote pannen net van tafel zijn gehaald, is toch net even wat vrolijker 😉 Kinderen zullen dit zeker waarderen! Nog een leuke bijkomstigheid: je maakt ze in een handomdraai

SAM_5745

Dit heb je nodig:

( voor vier pannetjes)

  • vier bananen
  • 60 gram lijnzaad
  • 10 gram hennepzaad
  • 5 gram sesamzaad
  • 8-10 druppels stevia ( ik heb de karamelsmaak gebruikt, maar je kunt ieder gewenste smaak kiezen)
  • een peer, gewassen en in de schil gelaten, in zeer fijne stukjes gesneden

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip uit een vel bakpapier ( liefst bruin papier, staat leuker 😉  ) vier rondjes. Pureer alle ingrediënten, behalve de stukjes peer, in de keukenmachine tot een fijne massa. Bekleed telkens een pannetje met een rondje bakpapier en schep deze vol met het beslag. Verdeel de stukjes peer over de pannetjes. Bak de pannetjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15 minuten, blijf tussentijds controleren.

SAM_5742

Je kunt de pannetjes op een schoteltje warm uitserveren, of koud laten worden. Koud kun je ze gewoon als een lekker tussendoortje eten!

SAM_5759

Maak ze extra lekker, door ze vooraf met stevia poedersuiker te bestrooien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *