Fruit pie

Oei, wat een prachtige taart, en dubbel zo lekker! De pie is rijkelijk gevuld met heerlijk vers intact fruit, het deksel is gemaakt van knapperig deeg. Het lijkt misschien wat ingewikkeld om te maken,

Dit heb je nodig:

Voor de bodem + deksel:

Voor de vulling:

  • twee bananen, in plakjes gesneden
  • twee peren, gewassen en in de schil, in kleine stukjes gesneden
  • twee appels, gewassen en in de schil, in kleine stukjes gesneden
  • een kopje geweekte ongezwavelde rozijnen, uitgelekt
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder

Om te garneren:

  • erythritol suiker ( Sukrin)
  • een ei, losgeklopt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik het liefst een ronde vlaaivorm ( circa 22 cm) of een speciale stenen pie-vorm ( deze kun je overal kopen, kijk ook eens bij de kringloopwinkel!) Maak een prop van een vel bakpapier, en haal de prop weer uit elkaar. Bekleed de schaal met het papier.

SAM_5474

Maal in de keukenmachine alle ingrediënten voor het deeg tot een stevig deeg. Halveer het deeg, stort één helft in de vorm, en druk het deeg naar buiten zodat er een mooie opstaande rand verschijnt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

SAM_5476

Meng al het fruit met de rozijnen en kaneel. Stort alles in de vorm en druk lichtjes aan. Bekleed een werkplek met enkele vellen plastic huishoudfolie, stort de andere helft van het deeg erop, druk plat, en bedek met nog een vel plastic huishoudfolie. Rol alles met de deegroller tot een ronde platte plak.

SAM_5477

Verwijder de bovenste vel folie, pak de plak voorzichtig op en bekleed de pie, trek voorzichtig het onderste stuk folie eraf. Druk met je vingers de randen mooi dicht. Verwijder de resten deeg. Maak van deze resten de blaadjes. Vorm een blaadje van een stukje deeg, maak met een mesje nerven in het deeg. Snij in het deksel in het midden wat sneetjes, zodat het lucht kan ontsnappen. Leg de blaadjes er bovenop.. Besmeer alles met het losgeklopte ei, en bestrooi met de erythritol suiker. Bak de pie in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25  minuten, blijf goed controleren. Zodra de pie goudbruin verkleurt is hij gaar. Laat goed afkoelen.

SAM_5480

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *