Funny cake ( vegan)

Wat een geweldig lekkere cake en wat een kleur! Daar maak je absoluut de blits mee op een feestje! Ik heb verschillende kleuren gebruikt voor het glazuur. Dit maak je zeer eenvoudig met pure en natuurlijke kleurstoffen.Een kort overzicht:

Oranje glazuur = poedersuiker/melk met een beetje wortelsap

Rood glazuur = poedersuiker/melk met een beetje aardbeisap of bietensap

Wit glazuur = poedersuiker en melk

Bruin glazuur = poedersuiker/melk met wat cacaopoeder

Lichtblauw glazuur = poedersuiker/melk met één ampul spirulysat extract.

Spirulysat extract is ook wel spirulina in de meest zuiverste vorm. De kleur is babyblauw. Meer informatie over de ampullen, en waar te bestellen, kun je vinden  onder “ review spirulysat extract” Het heeft een neutrale smaak.

 

HOE MAAK JE HET GLAZUURLAAGJE?

Zeer eenvoudig. Gebruik per donut circa 4/5 eetlepels stevia Icing poedersuiker. Daaraan voeg je steeds hele kleine beetjes melk toe. Let op, dat je niet teveel melk in één keer gebruikt. Begin met een eetlepel melk. Blijf roeren, tot er vanzelf een stevig glazuur ontstaat. Voeg aan het glazuur de kleurstofjes toe naar keuze. Begin ook hier steeds met een eetlepel, en roer door.

SAM_7048

Dit heb je nodig:

twee bananen

  • 3 platte wilde perziken, in de schil gelaten, pitten verwijderen
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram boekweitmeel
  • twee eetlepels wijnsteenbakpoeder
  • 100 gram gojibessen
  • 50 gram incabessen
  • 50 gram blonde moerbeien
  • 85 gram lijnzaad
  • 15 gram chiazaad

Voor de topping:

  • glazuur ( zie toelichting hierboven) + geschaafde amandelen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een middenmaat vierkant blik in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de cake in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_7041

Maak met de gewenste kleuren de laagjes glazuur en besmeer op de cake. Bestrooien met amandelschaafsel. Laat goed drogen.

SAM_7049

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *