Geitenkaas broodjes uit de airfryer

Als 98% veganisten eet ik af en toe bio/dynamische geitenkaas. Ik vind dat echt heerlijk. Niet alleen op brood een verrukking, ook om mee te bakken. Ik maak er dan ook regelmatig veel lekkers mee, niet alleen uit mijn oven, maar ook uit mijn MontAna airfryer. Dat blijf ik echt DE uitvinding van de eeuw vinden. Wil je alles te weten komen over mijn MontAna airfryer? KLIK HIER 

Deze geitenkaas-broodjes behoren tot mijn absolute toppers. Ik maak ze van de zogenoemde GRIE ( salade) kaas. Meer over deze kaas kun je HIER lezen.   Ik vind dit een fantastische kaas om mee te bakken omdat het niet supersnel smelt en daarom redelijk op zijn plek blijft tijdens het bakproces. En uiteraard is het knetter-lekker. Je kunt uiteraard ook andere kaas gebruiken, zowel spread als vaste kaasplakken. Maar als je mij vraagt voor het beste, dan adviseer ik je om eens bij je biowinkel te gaan kijken of zij deze GRIE verkopen. Het wordt in elk geval verkocht bij EKOPLAZA.

Je hebt ontzettend weinig nodig om deze broodjes te maken, wat het verder naast de kaas budget-vriendelijk houdt. En omdat je ze in de airfryer bakt, ben je in nog geen 50 minuten klaar! De broodjes smaken verrukkelijk als lunch, bij de warme maaltijd en tussendoor.

Wat heb je nodig?

 • 400 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen )
 • warm water
 • vier volle eetlepels MO’S FAVORITES  CHEEZY MIX
 • een eetlepel paprikapoeder
 • een eetlepel basilicum]een vers ei, losgeklopt
 • 200 gram GRIE  naturel geitenkaas ( je kunt uiteraard ook gewone biologische geitenkaas gebruiken )

…En zo maak je het:

Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Roer de paprikapoeder en basilicum door het losgeklopte ei. Doe de rest  ( behalve de kaas ) in een kom en voeg steeds beetjes warm water toe tot er een stevig kneedbaar deeg ontstaat. Deel in vier stukken en rol ieder stukje plat met een deegroller of druk plat tussen licht bevochtigde handen. Deel de kaas in twee stukken en leg op een plak een stuk. Leg daarop een andere plak en boetseer er een mooi broodje van. Je kunt eventueel nog wat randjes weg snijden. Besmeer de broodjes royaal met het ei-mengsel. Leg de broodjes in de baklift, zet de temperatuur op 170•C en bak 15 minuten terwijl je tussendoor blijft controleren.

 

4 Reacties op “Geitenkaas broodjes uit de airfryer

 1. Op zich best goed gelukt, thuis! Alleen heb ik altijd zo`n bittere nasmaak aan alles wat ik met haver bak, zo jammer! Hoe kan ik dat voorkomen?

 2. Ha Monique ,

  Kan je deze broodjes ook op de zelfde temperatuur in een elektrische oven bakken?

  Hartelijke groet, Hannie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *