Gevulde bieten bootjes

Ik ben dol op rode bietjes. Ze staan bij mij echt iedere dag op mijn menu. Ik eet ze rauw, pureer ze door mijn groenten, of knabbel ze tussendoor. Ik bedacht een zeer bijzondere amuse om de feestdagen extra feestelijk en bijzonder te maken. Met deze amuse zet je echt iets aparts op tafel!  Meer lezen over de grote gezonde voordelen van ( rauwe) rode biet?? Klik hier. 

Dit heb je nodig:

( voor vier amuses)

  • vier rode biologische rauwe bieten, gewassen en gedroogd
  • drie verse eieren, gekookt en gepeld
  • twee flinke eetlepels MOOS FAVORITES SMOKEY SPICE MIX 
  • vers gedroogde bieslook

sam_9342

Zo maak je het:

Kook de bieten beetgaar. Hol de bovenkant uit met een lepel zodat er een soort bootje ontstaat. Snij de eieren door de helft en verwijder het eigeel. Leg een helft eiwit in de biet. Gooi alles wat over is ( bietrestjes, eigeel, eieren) samen met de kruiden in de keukenmachine en maal tot een fijne massa. Schep wat van het mengsel in het ei. Garneer af met de bieslook.

sam_9343

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *