Haver desserts

Ik ben dol op haver. Ook tijdens de feestdagen komt het bij mij ruim aan bod! Deze heerlijke desserts zijn eenvoudig om te maken, zijn heerlijk licht verteerbaar na een flinke zware kerstmaaltijd en zijn erg gezond! Zeer feestelijk om te presenteren! Dit recept is geschikt voor vier personen. Je kunt ieder gewenst vormpje gebruiken. Bijvoorbeeld creme brulee kommetjes!
Dit heb je nodig:
- 300 gram havermout ( droog)
- een kleine ei
- twee eetlepels stevia sweet Xtra
- 200 ml water
Voor de vulling:
- twee bananen
- drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- een theelepel stevia sweet Xtra
Voor de garnering:
- 50 gram verse kokosnoot stukjes
- een halve appel, gewassen en in de schil, in stukjes gesneden
- twee eetlepels gojibessen en twee eetlepels moerbeien, geweekt en uitgelekt
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Knip uit een vel bakpapier ronde stukjes. Maal alle ingrediënten voor de bakjes in de keukenmachine tot een kleverige maar smeuïge massa. Zet een bakje met warm water klaar, waar je telkens je vingers in kunt dompelen. Druk in een kommetje een vel bakpapier en kneed telkens met bevochtigde handen een bakje.
Maal alles voor de vulling in de keukenmachine tot een gladde massa. Vul de bakjes met de vulling. Verdeel de stukjes appel, gojibessen en moerbeien over de vulling. Bak de bakjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Druk tot slot de stukjes kokos in de vulling.