Groente koek

Deze heerlijke groente koeken zijn ideaal om als ontbijt te eten. Ze zijn supersnel en eenvoudig om te maken, en het zorgt er meteen voor dat jij alvast een flink portie groente binnen krijgt. Dankzij de complexe koolhydraten, in balans met eiwitten en vetten, krijg je een zeer volwaardig ontbijtje binnen waar je even op vooruit kunt.

Veel heb je niet nodig. Je kunt ieder gewenste groente gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld restjes op gebruiken, of groente van een seizoen goed verwerken. Maar om het erg gemakkelijk en snel te maken, kun je het beste voor een zakje ( liefst biologische) fijne soepgroenten kiezen. Dit is erg goedkoop, en zeer snel en handig. Dit maakt deze groentekoek zeer makkelijk en snel om te maken, maar ook ontzettend budgetvriendelijk.

Je kunt de koek in kleine koeken snijden of in grotere koek, wat je wenst. Ik heb zelf uitstekers gebruikt om mijn koeken te vormen. Ik heb zowel grote als kleine koeken gemaakt. Je kunt de koeken ongeveer 2/3 dagen bewaren, en het leuke is: hoe langer ze liggen, hoe lekkerder ze worden! Je kunt ze ook invriezen. Het is dus onwijs slim om deze koek op een flinke voorraad te maken. Het scheelt je weer een hoop tijd. Makkelijk, snel, goedkoop, voedzaam en….onwijs lekker!

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermout
  • een zakje fijne soepgroente ( gebruik zoveel je wenst, of gebruik restjes groente, in dit recept is 400 gram groente gebruikt, meer is altijd goed! )
  • een flinke scheut balsamic azijn, of Aminos, of tamarisaus of soyasaus
  • vier flinke eetlepels verschillende lekkere kruiden naar keuze *
  • ( * ik heb bijvoorbeeld paprikapoeder, bami-kruiden, ras el hanout, bieslook en komijnpoeder gebruikt)
  • optioneel: twee verse eieren ( indien vegan, kun je deze achterwege laten)
  • warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten stevig door elkaar in een kom en voeg water toe tot er een smeuïge massa ontstaat. Stort dit uit op de plaat en verdeel. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Ook heerlijk als lunch, tussendoor!

 

Een reactie op “Groente koek

  1. Hey Monique,

    Wat een briljant idee van jou om het mengsel m.b.v. een uitsteekvorm op je bakplaat te vormen. Ik zou er nooit op zijn gekomen ;–)

    Vandaag heb ik ze voor de tweede keer gemaakt want ze zijn echt lekker.
    Wel beide keren de eieren toegevoegd.
    Ik heb zo’n zak fijne soepgroenten van AH gebruikt en kan dan 10 van die grote ronde koeken maken van het mengsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *