Healthy pleasures ( vegan)

Je leest het goed, deze verrukkelijke kanjers zijn niet slecht! Ze zijn namelijk gemaakt van alleen maar gezonde ingrediënten. Ze lijken op KIT-KAT chocolade. Maar dan net even anders. Door de gezonde ingrediënten is het gezond snoepen, en daarom heb ik ze healthy pleasures genoemd ( gezonde zonde)

Ze lijken wat ingewikkeld om te maken, maar de grap is dat dit helemaal niet zo is! Ze zijn in nog geen half uurtje in elkaar te draaien. De chocolade blokken zijn fantastisch lekker als snack tussendoor, of gewoon als traktatie bij de koffie of thee. Ze doen het ook geweldig bij een high tea of als je wilt trakteren.

Dit heb je nodig:

Voor de vulling:

Voor de chocoladelaag:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier Roer de stevia door de havermout en voeg water toe tot de massa stevig is geworden. Stort uit op de bakplaat en smeer dit zo dun mogelijk uit. ak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten. Laat afkoelen

Snij de plak in lange repen en snij deze in gelijke stukken. Roer de cacaopoeder, stevis goed door elkaar en voeg beetjes water toe tot de massa is veranderd in een dik glazuur.Besmeer steeds een deel van een plak, en druk er een ander deel op.

Laat de cacaoboter au-bain-marie smelten. Roer de cacao en stevia erdoor. Gebruik een kleine vierkante schaal of bord. Zet de stukken in de schaal en giet nu de cacaomassa erin. Zorg ervoor dat de stukken onder zijn gedompeld in de chocolade. Laat dit ongeveer 3 uur opharden. Als het buiten koud is kun je deze schaal even buiten zetten, dan is alles zo hard.

Haal de massa voorzichtig uit de schaal, en snij de stukken in blokhes.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *