Haver- banaan cakebrood ( vegan)

Het is geen brood, maar ook geen cake. Hou het op iets nét er tussenin 😉 Verrukkelijk, dat issie ZEKER! Zet de gevraagde havermout liefst 24 uur van tevoren in water en anderhalve eetlepel stevia kristal sweet Xtra te weken, dit geeft het beste resultaat. Je kunt de weektijd ook wat korter houden ( 4 uur) of even zeer kort heet water door de mout roeren, als je echt weinig tijd hebt, Zorg ervoor, dat er niet teveel water op de mout staat, maak de mout niet te nat/papperig.

SAM_5740

Dit heb je nodig:

  • 400 gram geweekte havermout ( zie toelichting hierboven)
  • vier middelgrote bananen
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder

Om te garneren:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een klein vierkant bakblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Pureer de mout, de bananen en het bakpoeder in de keukenmachine tot een gladde massa. Stort in het blik en verdeel. Bestrooi het beslag royaal met havervlokken en bestrooi tot slot met erythritol suiker. Bak het brod in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

SAM_5738

Erg lekker met homemade pindakaas!

 

SAM_5737

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *