Haverchips knabbels

Echt supergezonde chips maak je ook nog eens in een handomdraai! Dit recept vraagt om een weektijd vooraf voor de havermout, liefst 24 uur, maar korter kan ook: 4-8 uur. Zet 200 gram havermout, samen met een flinke eetlepel erythritol suiker en vijf eetlepels carobpoeder ( gewone magere cacaopoeder kan ook) in ruim water te weken. Giet eventueel overtollig weekwater ( als er nog een bodempje water op de havermout ligt) af.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram geweekte havermout in erythritol en carobpoeder ( zie hierboven)
  • twee eieren

Om te garneren:

  • cacaonibs

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Roer de eieren door de havermout. Stort de havermout op de bakplaat en smeer met een spatel zo dun mogelijk uit tot een zeer dunne plak. Hoe dunner de plak, hoe knapperiger de chips worden. Probeer de plak flinterdun uit te smeren. Bestrooi royaal met cacaonibs. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-20 minuten, controleer tussentijds. De plak moet mooi hard zijn opgebakken. Laat de plak goed afkoelen op een zeer koele plek.

IMG_6458

Breek de plak na afkoeling in stukjes.Bewaar de chips in een schaal op kamertemperatuur, zonder af te dekken. Hoe ouder de chips worden, hoe knapperiger!

IMG_6459

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *