Hippe STANLEY cups…..zijn ze beter dan HYDRAFLOW cups ?

Ik heb een zwak voor stoere drink flessen. Ik vind ze niet alleen geweldig, maar vooral duurzaam en functioneel. Ik drink erg veel. Ik ben, zoals je dat noemt , een ‘ nat-nek” en ik heb dan ook overal wel iets van vocht bij mij , naast mij, of in mijn nabijheid staan. Ik drink eigenlijk nauwelijks tot nooit uit glazen en mokken. Ik gebruik mijn inmiddels aardige flessen collectie voor mijn dranken in te vervoeren, te bewaren en bij mij te houden. Zo heb ik een drinkfles voor buiten de deur, drie drink flessen voor binnen, en eentje die standaard gevuld naast mijn bed staat. Ik ben een “ seizoen-drinker ‘ wat inhoudt, dat ik in de lente/zomermaanden koude dranken geniet, en in de herfst / wintermaanden graag warme dranken drink. Ik drink geen alcoholische dranken, sterker nog, ik heb nooit echt alcoholische dranken gedronken in mijn leven tot nu toe. Echt waar ; zelfs geen wijn. Ik vind het gewoonweg niet lekker. En ik laat mijn “ gezelligheidsfactor ‘ zeker niet bepalen of afhangen van een glaasje alcoholische drank. Ik ben nét zo gezellig volgens velen in mijn omgeving met een fles water in mijn hand of als ik ergens op bezoek ben, een glas water. Naast water ( met zuivere stevia ) drink ik groene thee , mineraalwater met een natuurlijk aroma-smaakje ( Spa Fusion + biologische citroen mineraalwater bv ) en maak ik vrij regelmatig plantaardige melk-achtige dranken, en water met verse biologische kruiden & specerijen, superlekker.  Ook kan ik tijdens warmere dagen intens genieten van een heerlijke “ klets “ biologisch dynamische karnemelk met ijsklontjes.  Maar verder….ben ik volgens veel statistieken een saaie drinkster. Ik stoor mij daar gelukkig niet aan. En krijg vaak de leukste complimenten over mijn drink flessen, niet wat erin zit.

Die drink flessen…..het is in vrij korte tijd, na een vrij lange aanloop-periode voorafgaand, hip and happening geworden. En dat is natuurlijk alleen maar fijn, want de impact op het milieu van wegwerp drinkflessen is enorm. Maar helaas, zoals dat met alles zo’n beetje het geval is tegenwoordig, wordt er van deze hype erg veel misbruik gemaakt door de industrie. Er hangt een goed en “ groen” imago aan drink bottles, maar niet iedere drinkfles is zo heilig als het doet voorkomen. Er zijn dure merken, er zijn goedkopere, en alles wat daar weer tussenin zwemt. Er kan van alles letterlijk “ rammelen” aan drink flessen. Daarbij moet je vooral denken aan binnen coatings, de materialen waaruit de fles is gemaakt, maar vooral ook de vele plastic onderdelen die vaker wel dan niet vol zitten met BPA / weekmakers. Zo’n hippe fles kan bij een Action of PRIMARK dan wel bijna niks kosten, het bevat wel een aantal best schadelijke stofjes wat zeker als je je drankjes wat langer erin bewaart en ook in diverse buitentemperaturen, een belangrijk dingetje kan zijn. Ik verzeker mijzelf dan ook altijd, voordat ik maar één fles overweeg te kopen, dat deze 100% meukvrij zijn geproduceerd. Daarnaast speelt milieuvriendelijkheid voor mij persoonlijk ook een rol in mijn uiteindelijke keuzes.
Naast dit zeer belangrijke punt is er ook nog HET GEBRUIK-DOEL. Anders gezegd waarvoor jij je fles wilt gaan gebruiken en in welke frequentie. Natuurlijk moet je iedere drinkfles of beker, ongeacht merk / prijs, zeer hygiënisch verzorgen ( KLIK HIER om daar meer over te lezen ) maar dat spreekt hoop ik inmiddels voor zich. Maar het gebruik zelf is best een belangrijk detail, waar niet echt naar gekeken wordt. En worden er ook vaak “ verkeerde’ flessen gekocht die uiteindelijk vanwege gebruiks-ongemakken op de afvalberg belanden. Zo is een grote fles vreselijk onhandig tijdens het sporten, of zijn niet-lek-vrije-doppen een ware kwelling. Ook is een vorm belangrijk, is gebleken, zeker in Amerika……

STANLEY VOOR DE VORM ???

Als je je regelmatig op social media begeeft, zul je het vast wel eens voorbij hebben zien komen; gigantisch grote bekers, met een groot handvat, van een merk, wat STANLEY heet. Deze fabrikant zag een gat-in-de-markt, toen in Amerika er veel klachten waren over drink flessen/ bekers die niet goed en stabiel pasten in de daarvoor bestemde plekken in een auto. Het gevolg was: veel omgevallen flessen en veel geknoei. Wat erg kleverige toestanden in de auto gaf, omdat Amerikanen graag suikerhoudende en andere chemische mierzoete dranken consumeren. STANLEY, overigens een Amerikaanse fabrikant die al bestaat sinds 1913 en veel doet met vacuüm technologie, bedacht daar iets op: een beker zodanig ontwerpen, die én makkelijk blijft om mee te nemen, maar ook stabiel in auto’s konden worden mee vervoerd. Dit was meteen een gigantische hit, beroemdheden ontdekten het , de allerbeste reclame voor een fabrikant. In Amerika zijn deze bekers, ondanks de peperdure prijzen, niet aan te slepen. En zijn vele andere cowboys op de markt ook dit soort bekers gaan produceren, waardoor er inmiddels een echte wildgroei is ontstaan. De bekers worden soms voor een belachelijk lagere prijs aangeboden, zonder enige keurmerken of kenmerken van duurzaamheid. DIE flessen inderdaad, die je waarschijnlijk nu ook bij een Action of Primark kunt kopen voor bijna niks. Die flessen kun je dan ook echt maar beter niet kopen, zowel voor je gezondheid niet als voor het milieu.
Toch hoef je geen dure STANLEY te kopen als je toch weel erg graag ( like me! 😁 ) zo’n mooie gave fles wilt kopen. Ik liep zeer onverwacht tegen een alternatief merk aan, die niets onder doet voor de Stanley beker : HYDRAFLOW, ook afkomstig uit Amerika.

HYDRAFLOW CAPRI 1180 ML

Ik heb de beker gekocht voor €19,99 en ben thuis meteen gaan zoeken naar achtergrond informatie want dit kon voor www.puurenfit.nl ook best een interessant item zijn om binnen te zetten. Het gaat dus om een Amerikaans bedrijf, die zijn producten wereldwijd verkopen, o.a in Canada, Italië, Duitsland , Australië, Nederland, Frankrijk en Japan. Wat mij direct al opviel is dat Hydraflow is gecertificeerd bij ISO ( AS 9100 , onder nummer 9001:2015 ) en dat is, zeker voor een merk in drinkflessen zeer uniek. Het bedrijf bestaat ook lang, al sinds 1961. Ze werken onder nogal aardig wat certificeringen ( KLIK HIER ) Ze werken gecertificeerd samen met o.a veel bedrijven die een eerlijke prijs krijgen, en hebben op hun website een officieel statement van hun duurzaamheid. ( KLIK HIER )
Ik kocht de CAPRI van 1180 ml, een flinkerd ! Ik koos voor de kleur zacht geel, maar er waren nog veel andere kleuren. Het is gemaakt uit hoogwaardig 304 roestvrij staal ( 18/8)  en BPA-vrije kunststoffen. De fles is dus geheel vrij van weekmakers en andere vervelende stoffen. Wat in mijn beleving deze fles extra bijzonder maakt is de koperen belijningen in de binnen coating, wat een extra isolatie geeft. Het deksel is zo bijzonder, dat Hydraflow hier meteen ook patent op heeft gevraagd. Het heeft een nip-optie en een rietjes optie. De vacuüm isolatietechniek houdt dranken tot zo’n zes uur warm, en 12 uur koud. Wil je liever geen rietje, dan kun je deze gewoon verwijderen en de uitgang lekvrij sluiten met een dopje. De fles gaat ook niet zweten als het warm is.
Het design is zodanig ontworpen, dat je de bottle mee kunt vervoeren, maar ook stabiel kunt plaatsen. Het lijkt een beetje een “ lomperd” maar het ligt juist gigantisch prettig in de hand dankzij de handgreep die de fles uitmuntend goed afgestemd in balans houdt. Daar is over nagedacht.
Verder is de bottle / beker zeer fraai om te zien. Ik was op slag verliefd.
En ik werd alleen maar verliefder naarmate ik de beker in gebruik nam. WAUW!!!!! 😍😍😍 Deze beker…kunnen we het daar even over hebben, mensen? INSANE! Het voldoet daadwerkelijk aan al mijn eisen, die ik aan een goede drinkbeker stel:
– goede draagbaarheid
– lekvrij
– goed vervoerbaar
– niet zwaar
– milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd
– koperen binnen belijning
– handig en snel om te spoelen
– ideaal voor ieder moment van de dag
– heerlijk koele drankjes tijdens hitte ( de warme dranken tijd moet nog aanbreken 😁) 
– zeer gaaf design
Hij kan overigens ook gewoon in de vaatwasser, al zou ik dat persoonlijk afraden, daar zijn drinkflessen gewoon niet zo blij mee. En omdat het zeer gemakkelijk en snel is om te spoelen is een vaatwasmachine niet nodig.  Kan het nog perfecter ? Wat mij betreft niet. Ik heb naar nadelen gezicht maar sorry, die zijn er gewoon niet. Het is juist andersom: ik ben er dolgelukkig mee. Eindelijk een fles die aan al mijn eisen voldoet, hoe bestaat het. En de prijs? DUBBEL EN DWARS waard, want ga je er ook zorgvuldig ( lees : normaal ) mee om, dat gaat ie jarenlang mee.

WAAR KAN JE HET KOPEN ?

Je  zult vast begrijpen dat ik meteen achter deze fles aan heb gegaan voor puur & fit. Want hij hoort wat mij betreft gewoon in ons assortiment. Helaas is het niet mogelijk gebleken, omdat de amerikanen niet aan “ particuliere ‘ ondernemingen verkopen. Je zult dus moeten uitwijken naar internet en, als je zoals ik geluk hebt, een paar fysieke winkels in Nederland. Ik vond mijn Hydroflow beker bij TK MAX in Rotterdam-centrum. Daar kun je diverse kleuren vinden, maar ….let op, ik weet echt niet of TK MAX deze vast in het assortiment hebben. Daarnaast is de verkoopprijs aldaar stukken lager dan via internet, en heb je ook nog eens geen last van verzendkosten. Als je niets in fysieke winkels kunt vinden, google dan eens op HYDRAFLOW CAPRI 1180 ML. Onthoud wel, dat je online meer betaalt dan de 20 euro die ik betaalde. Ik baal nét zo hard als jullie dat puur & fit niet kan inkopen, maar het is wat het is…..Succes met het vinden! Het is de moeite waard. En….deze HYDRAFLOW doet NIETS onder dan de hippe STANLEY flessen die vele malen duurder zijn.

2 Reacties op “Hippe STANLEY cups…..zijn ze beter dan HYDRAFLOW cups ?

 1. Hoi Monique, bedankt voor je research . Wat een gaaf beker. Helaas online in nl Nergens te vinden, tot nu toe .

 2. Hoi Monique,

  Inmiddels heb ik TKMax een aantal keer onveilig gemaakt en mezelf en gezin verblijd met de Hydraflow Capri bekers. (30 oz) en een Hybrid van 1 ltr.

  Maar vandaag ben ik extra blij want ik heb een Hydraflow Capri 1180 ml gescoord, een hele mooie zwarte met een prachtig glanzende zwarte panterprint, bij die zelfde winkel. :))

  Ik ben ontzettend tevreden over deze bekers. De warme dranken blijven ontzettend lang warm en wat koud moet zijn blijft koud.

  Ze zijn alleen niet lekvrij helaas, behalve de Hybride dan. Maar dat mag de pret niet drukken. Gewoon rechtop houden als je het meeneemt voor onderweg. Of rietje er niet in doen en alles afsluiten wat afgesloten kan worden en dan is het redelijk ‘lekvrij’.

  Ik ben in ieder geval tevreden met deze bekers, met name omdat ze vrij zijn van meuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *