Kasha crunchy spread ( vervanger voor crunchy pindakaas)

Ik eet ze iedere dag: noten. En daarnaast soms ongezouten verse pinda’s, die ik zelf dop. Noten smaken overal wel heerlijk bij. Omdat ik vegetarisch eet, gebruik ik noten voor een groot deel ter vervanging voor vlees. Ze bevatten enorm veel essentiële voedingsstoffen. Ik ben dol op mijn homemade pindakaas. Dit eet ik niet wekelijks, maar maak zo eens in de twee/drie maanden weer eens een verse pot. Zo blijft het ook echt een verwennerij. Ik ben gezegend met een lichaam zonder allergische reacties op noten en pinda’s. Het komt goddank niet heel erg vaak voor, maar toch zijn er behoorlijk wat pechvogeltjes die een allergie hebben voor noten en pinda’s. Pinda’s kom je vaker tegen in producten dan je zou verwachten. Het is een vrij goedkope grondstof voor erg veel producten, en wordt daarom ook erg veel verwerkt in producten. Als je tot de pechvogels behoort, kan dat best lastig zijn. Ook moet je veel missen, want ik ken maar weinig mensen die noten en pinda’s niet lekker vinden. Vor deze groep mensen bedacht ik al eerder een pinda vrije pindasaus. Klik hier, om naar het recept te gaan.

SAM_1925

Het geheim van dit recept zit hem in….kasha. Kasha is niets meer of minder dan geroosterde boekweitkorrels. Dit kun je kant en klaar kopen bij ons in de shop, en in de biowinkel,, en is relatief goedkoop. Je kunt ook zelf boekweitkorrels roosteren in een koekenpan. Op dezelfde manier zoals je noten zou roosteren. Kasha heeft dankzij het roosteren een heerlijke nootachtige smaak. Dit geeft erg veel mogelijkheden om vervangers te maken op recepten met noten en pinda’s zoals pindakaas. Dit zeer eenvoudige recept geeft een pot heerlijke crunchy ” pindakaas”zonder dat er maar één pinda aan te pas komt. Het is uiteraard wel ietsje anders van maak, maar je proeft een heerlijk noot-smaak.

Dit heb je nodig:

  • 180 gram kasha
  • twee flinke eetlepels zuivere kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • een flinke scheut avocado olie ( olijfolie kan ook)
  • twee flinke scheppen greensweet-stevia sweet Xtra

Zo maak je het:

Gebruik liefst een HS blender ( hoge snelheid) Een keukenmachine ( bijvoorbeeld magimix) kan ook, maar zal de korrels minder goed fijn malen.  Gebruik je de keukenmachine? Herhaal dan een aantal keren de maling op hoogste snelheid en roer/spatel tussendoor de massa steeds even om, tot de gewenste smeuïgheid is bereikt. Gooi alle ingrediënten in de blender en maal tot de gewenste smeuïgheid.

SAM_1923

Schep over in een schone glazen pot. Bewaren op een koele, donkere plaats. Is de buitentemperatuur hoger dan 17 graden, bewaar dan in de koelkast. Ongeveer een maand houdbaar.

SAM_1922

Wil je gladde ” pindakaas”? Maal dan eerst de kasha tot meel in je blender.

SAM_4524-512x768

Je kunt deze spread ook ideaal gebruiken voor vullingen, of op een toastje!

KASHA BESTELLEN? klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *