Kerst cakejes ( vegan)

IMG_0807

HHHMMMM…..Wat een heerlijke, eenvoudige, gemakkelijk te maken cakejes! Daar steel je de show mee op de kerst-feestafel!  Ze bevatten enorm weinig ingrediënten, zijn daarom betaalbaar en toegankelijker voor mensen met een smallere beurs, zijn veganistisch, 100% meukvrij en kosten niet veel tijd om te maken. Dit zijn toch allemaal bonus-voordelen tijdens de toch al zo drukke December-feestmaand!

IMG_0808

Dit heb je nodig:

  • 575 gram havermoutmeel ( havermout tot meel vermalen in de blender)
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een grote banaan, fijn geprakt
  • 10 druppels greensweet-stevia chocolade*
  • een eetlepel greensweet stevia sweet Xtra*
  • 50 gram lijnzaad
  • en theelepel anijspoeder of koekkruiden of ceylon kaneelpoeder
  • warm water

( * je kunt ook enkel druppels of enkel sweet Xtra gebruiken, zoeten op smaak)

Voor de topping:

IMG_0809

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een grote ronde koek uitsteker en een kleine uitsteker in de vorm van een sterretje ( of iets anders naar keuze) klaar. Roer alle ingrediënten voor de cakejes in een kom stevig door elkaar terwijl je steeds beetjes water toevoegt. De massa moet goed smeuïg worden. Stort het beslag op de bakplaat en smeer uit. Bestrooi het beslag met wat cacaopoeder. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Steek uit de plak met de ronde uitsteker cakejes uit de plak.

IMG_0806

Roer de stevia door de cacaopoeder, voeg beetjes water toe tot er een stevig glazuur ontstaat. Besmeer de cakejes met het glazuur. Zet steeds op ieder cakeje de ster uitsteker en vul deze met kokosrasp. Haal de steker er voorzichtig af. Laat verder drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *