Knolselderij burgers ( vegan)

Knolselderij.…je houdt ervan of je gruwelt ervan. Net als bij bietjes hou je van de aardse smaak of niet, Ik lig er wat dat betreft een beetje tussenin. Ik vind knolselderij alleen lekker als het is gepureerd. Hele stukken vind ik wat te heftig in smaak. Knolselderij is ontzettend gezond en heeft nog een groot voordeel. Het geeft een vlees-achtige bite. Dit opent deuren voor de veganist. Ik ben dol op mijn eigen bedachte burgers, die een echte vleesachtige bite hebben. En het leukste va alles is dat het maar bestaat uit drie ingrediënten, en binnen no-time is gemaakt.

Was een middelgrote knolselderij, en snij alleen de vertakkingen eraf. Schil hem niet. Snij hem in mootjes 😉 en kook hem in ruim water beetgaar. Giet af. Pureer alles tot een smeuïge massa of laat wat stukjes heel voor het mondgevoel.

Verwarm de oven voor op 190 C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer 225 gram havermout en vier grote flinke eetlepels Ras El Hanout kruiden ( of andere, of een mix van verschillende lekkere kruiden ) door de puree en kneed er burgers van. Leg deze op de bakplaat en bak de burgers voor in ongeveer 35 minuten. Laat ze kort afkoelen. Laat een klontje zuivere kokosolie in een koekenpan smelten en bak de burgers om en om in de pan gaar en knapperig.

Je kunt de burgers invriezen. En je kunt ze in de koelkast bewaren ( afgedekt) Ze zijn zowel warm als koud te eten.

 

4 Reacties op “Knolselderij burgers ( vegan)

 1. Marleen,
  Moest ik van jou zijn ik zou toch eens tapioca proberen, want havermout is zeker als het niet tot pap gekookt is zwaar.
  Groetjes.
  RUDY.

 2. Ik heb deze knolselder burgers gemaakt en ben curieus hoe ze zullen smaken,
  Is wel al een lekkere geur die in het huis hangt.
  De massa in de blender pureren ging niet, om dat deze te droog is . Dit is feitelijk een nadeel van een blender, dat er nogal wat vloeistof nodig is om de massa te doen circuleren .

  • Hey Monique,

   Als je ze wilt invriezen, doe je dat dan nadat je ze hebt voorgebakken in de oven, of als ze nog rauw zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *