Kokos-chocoladeroom taart

Whohw. Deze taart is een pure luxe verwennerij! Je eet er je vingers bij op! Pure verwennerij voor een feestelijke gelegenheid, een traktatie of om jezelf eens schandalig mee te verwennen!

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 150 gram boekweitmeel
  • 200 gram havermout ( droog)
  • twee flinke eetlepels Greensweet-stevia sweet Xtra
  • een banaan
  • 220 ml water
  • een theelepel vanille bourbon

Voor de topping:

SAM_0368

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Gebruik een ronde springvorm van 20-22cm doorsnede. Bekleed deze met een vel bakpapier. Druk het vel in de vorm, zodat straks geen room weg kan druppen onderaan de bodem. Pureer de banaan fijn, en roer de rest van de ingrediënten voor de bodem erdoor. Stort de homogene massa in de vorm en druk dit stevig aan. Bak de bodem 10 minuten.

SAM_0373

Doe ondertussen alle ingrediënten voor de room in een pan en breng op hoog vuur al roerend aan de kook. Haal de bodem uit de oven en schenk de room op de bodem. Bak de taart af in ongeveer 20 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat ongeveer 3/4 uur afkoelen. Wil je ze massa nog wat vloeibaar houden ( zie foto”s) verkort de afkoeltijd dan. Bewaar de taart op een koele droge plek.

SAM_0372

SMULLEN MAAR!

SAM_0369

 

 

2 Reacties op “Kokos-chocoladeroom taart

  1. Hoi Monique, ik wil de taart gaan maken voor een feestje. Wat ik me afvraag: bedoel je echte kokosmelk of kokosdrink?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *