La Twist meukvrije beauty salon…..realy ? Ik testte het uit!

Laat ik met de welbekende deur in huis vallen : ik loop de deuren niet plat van beauty salons. Het enige “ beauty” wat ik laat doen is af en toe mijn wenkbrauwen epileren, en naar de kapper. De rest laat ik aan mij voorbij gaan. Want: ik HEB niets met al die beauty salons. Ze zijn vol gestampt met enge apparaten die ik liever niet in mijn gezicht wil, en het staat vol gestouwd met chemische meuk. Mijn huid komt er altijd rotter van terug dan het opknapt, of dat ik mij meer ontspannen voel. Het is mijn “ cup-of-tea” niet.

 

 

Als influencer krijg je dagelijks erg veel aanbiedingen. Zoals jullie weten, ga ik daar zelden tot nooit op in, en als ik ergens op inga, dan zonder verdienmodel. Want ik wil niet rijk worden over de ruggen van de consument, al helemaal niet over de ruggen van mijn lieve fans een volgers, die zijn mij stuk voor stuk té dierbaar.
Ik ontvang vrij veel aanbiedingen om een behandeling te ondergaan in vele beauty salons, die bijvoorbeeld met bepaalde meukvrije producten werken. Als ik dan wat meer research doe naar die producten, blijkt het altijd te gaan om de “ semi “ meukvrije producten, producten dus die zeggen meukvrij te zijn, maar evengoed vol zijn gestampt met agressieve stoffen. De achterliggende boodschap van zo’n aanbod ligt altijd wel bij “ voor wat hoort wat “ in ruil voor fijne content en reclame. Dat ik mij daarvoor sowieso niet verleen, is bekend.
Toen Elsa van www.latwist.nl mij via een DM benaderde op Instagram, had ik aanvankelijk ook zoiets van “ de zoveelste “ maar toen ik op haar website terechtkwam, viel me direct veel op. Haar producten, maar ook haar complete verhaal en het gehele plaatje van de salon. Want die kun je zeker UNIEK noemen.

LA TWIST

Elsa dus. Een korte story telling op haar website vertelt ons dat deze vrouw is gedreven door haar eigen visie op voeding, gezondheid, en uiteraard haar vakgebied, uiterlijke verzorging. Ze heeft jarenlang in London gewoond, kwam terug naar Nederland voor de liefde, en besloot haar ideaal te gaan verwezenlijken. Iets wat helemaal nog niet bleek te bestaan : een salon, waar echt, oprecht puur en natuurlijk ( meukvrij om het in mijn eigen termen te houden ) werd gewerkt. En dan bedoel ik ook ECHT. Als je DE WEBSITE eens rond gaat, snap je meteen wat ik bedoel.
Elsa zit al ruim 21 jaar in het vak, en geeft ook trainingen. Het is een bezig bijtje 🐝, want naast dit alles ontwikkelt zij ook haar eigen producten, waar ze nu volop mee bezig is.
Elsa vond het vrij opmerkelijk te noemen, dat er zoveel chemische meuk in verzorging rondgaat. En dat klaarblijkelijk geen enkele beauty salon het echt in de volle wijze op een ECHT natuurlijke manier wilde gaan aanpakken. Ze opende afgelopen November ( 2023 ) haar eigen meukvrije salon in Oud Beijerland. De lokatie is ronduit geweldig, het zit gevestigd in een schattige steeg, waar nog meer ondernemers zo meukvrij mogelijk verhandelen. Elsa begon vijf jaar geleden met LA Twist. En heeft dus sinds kort haar grote droom waar kunnen maken, het starten van HAAR salon. Op de manieren zoals zij een echte beauty salon voor ogen had. PUUR. Echt, biologisch, in directe harmonie met de natuur en niet met chemicaliën.

HAAR WERKWIJZE

Als ik spreek over ECHT natuurlijk, dan weten jullie vast inmiddels, dat ik dit meen. Want wat Elsa doet, is ronduit uniek. Ik geef een aantal voorbeelden van haar werkwijze :
– er worden GEEN chemische middelen / producten gebruikt. 
– alles wordt zoveel mogelijk direct uit natuurlijke middelen gehaald 
– Elsa werkt met haar handen, niet met apparaten
– er wordt met natuurstenen en kristallen gewerkt
– er wordt alleen met natuurlijke hulpmiddelen gewerkt, zoals bio katoenen doeken, bamboe stokjes en bekers
– er wordt niets verspild, er wordt duurzaam omgesprongen met o.a water en producten, zodat de afvalproductie minimaal is. Alles uit de natuur kun je gewoon helemaal op gebruiken
– de make up is 100% puur en meukvrij
Dit zijn nog maar een paar speerpunten. Zo wordt er verse aloë Vera direct uit de plant gehaald en gebruikt. En worden er biologische geneeskrachtige gedroogde planten en bloemen gebruikt, zoals lavendel / kamille / brandnetel / goudsbloem en vlierbloesem. Wat ook zeer opmerkelijk is, is het feit dat er in de salon van Elsa alleen een stoom apparaat staat en een loep-lamp. Je vindt daar geen andere “ enge” apparaten / units, waar de meeste salons vol mee staan, en waarvan ik tenminste het gevoel krijg een behandelkamer van de tandarts binnen te wandelen. Geen al te prettige vibe. Er wordt met de beste apparaten ter wereld gewerkt : de menselijke handen. Daarnaast wordt er gewerkt met stenen en guasha massage stenen. Bindweefsel behandelingen worden dus ook NIET met enge apparaten in je gezicht uitgevoerd, maar heel ontspannen met koude en hete stenen. Alle producten zijn zorgvuldig uitgezocht.
Elsa heeft in haar loopbaan veel studies gevolgd, waardoor ze nu ook trainingen geeft. Van make up Artist tot specialist in ingrediënten. Ze heeft dus net zo’n “ tik” als ik ontwikkeld in het aflezen van ingrediënten lijstjes. Voor haar begint het daar, net als voor mij het daar begint wat betreft voeding en levensmiddelen. De producten die je in haar shop en in haar salon vindt, zijn dan ook 100% meukvrij en ik moet bekennen, dat ik er nu ook eindelijk eens achter kwam, hoe fijn het is dat iemand anders dit al voor je heeft uitgezocht. 😁 Meestal krijg ik deze rol toebedeeld. Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar haar, naar haar producten, naar haar salon, en hoe haar behandeling in zijn werk gaat. En twijfelde eigenlijk geen seconde na het bestuderen van haar website. Ik nam haar zeer lieve oprechte spontane aanbod meteen aan. Niet in de laatste plaats overigens, vanwege het feit dat Elsa meteen schreef dat ze er niets voor terug “ verwachtte”, maar dat zij mij persoonlijk dit gunde. Ze volgde mij via haar moeder die mij aan haar tipte. Ik ben haar moeder dankbaar!

DE BEHANDELING / DE ERVARING / DE BELEVING

Ik ging met een “ open mind “ naar de salon. Ik ben jaren geleden ooit eens bij een beauty salon geweest die ook pretendeerde meukvrij te werken, maar dat was toch niet geheel het geval. Ik was daarom extra gefocust op de visie van Elsa. Al meteen naar de salon toe lopend door het pittoreske steegje krijg je een heerlijk gevoel. Het was takken weer die dag, het regende en het was grijs en donker, maar lopend in dat steegje leek alles gewoon verlicht. Elsa is een fantastische lieve vrouw, die je meteen op je gemak stelt. De entree van de salon is ronduit uitnodigend en sfeervol, je komt eigenlijk al direct in een soort andere wereld binnen. Even nog kort vooraf : ik was op dat moment behoorlijk overwerkt. Ik had veel aan mijn hoofd, stress, kleine verbouwingen in mijn huisje, kortom, alles liep lekker hoog op omdat alles zo bovenop elkaar kwam te liggen. Het bizarre met mij is dan, dat ik dat NIET in de gaten heb. Dit komt, omdat ik alles wat ik doe zo onwijs leuk vind. Ik ga dan zeer gemakkelijk over mijn eigen grenzen heen. Het kon dus voor mij niet op een betere tijd komen, zonder dat ik het zelf in de gaten had.
Terug naar de eerste indruk van de salon..WAUW…..je valt echt even stil. Het straalt rust en warmte uit, als een soort warm nestje. De indeling is zeer bedachtzaam ingericht, de kleuren perfect afgestemd op gemoedstoestanden van mensen. Niet klinisch wit, maar een zeer subtiele witte kleur, zachte, rustgevende kleuren, geen schreeuwend fel licht. Het voelde echt alsof ik in een soort warm bad terechtkwam . Ik kreeg een heerlijk kopje thee en werd in een heerlijke stoel gezet. Elsa vroeg mij wat vragen om haar behandeling af te stemmen. Er wordt dus niet gewerkt onder het mom “ komt u binnen -> gaat u liggen -> de behandeling -> en tot ziens! -> volgende ! Dit maakt LA TWIST weer zo uitzonderlijk. Elsa vertelde, dat ze het één op één met haar klanten erg belangrijk vind en ze wil de mens en de huid van haar klant leren kennen. Daarna werd ik met zeer zachte hand naar de behandelkamer gebracht waar er al een heerlijke ontspannen sfeer hing met fijne rustgevende achtergrond muziek die niet in je oorschelp blijft rond zingen. Ik mocht alles zelf bepalen: of ik mij wilde uitkleden, of ik onder een dekentje wilde liggen, alles is aan de klant. Ik voelde me echt gehoord, en gewenst. De behandeling begon met mijn wenkbrauwen, die eh….🥴….waren er nogal aan toe. Ik had het briljante idee, om zelf eens met een wenkbrauw mesje mijn wenkbrauwen bij te gaan houden ( ik vind telkens € 25 euro voor een epileer beurt namelijk veel..) Dat dit mijn vakgebied NIET is…laten we het daarop houden , maar het was behoorlijk erg! Er was een hele hap uit….Dit NOOIT MEER dus. Gelukkig kon Elsa er nog iets van maken, en ze verfde mijn wenkbrauwen. VERF ? Ja. VERF. Maar dan uit planten stoffen gemaakt. Er komt NIETS aan chemicaliën bij kijken, dat is een NO GO in haar salon, dus ook zaken als wenkbrauw verf moet 100% puur zijn. Ik was onder de indruk. Dan begint het “ pamperen “ met maskers en massages. Oh! OH! OOOOH! 😍 Ik ben geen persoon die zich snel aan iets overgeeft, maar mijn hemeltje……wat DIE vrouw doet! Ik kon mijn hoofd volledig “ uit “ zetten! Geloof mij, dat lukt niemand. Elsa dus wel. Het overviel mij gewoon een beetje. Tijdens mijn masker ( inclusief mijn ogen ) werden mijn handen gemasseerd. Ze wisten denk ik niet wat hen overkwam! Wat een heerlijk gevoel.
De bindweefsel behandeling met eerst de vingers en daarna de steen is echt een ervaring. In het eerste begin voel je wat getrek, wat echt een beetje raar voelt, maar al snel geef je je er compleet aan over. Mijn huid ? Wat vond mijn huid ervan  …. ??? Want ik was daar nog wel het meest “ zorgelijk “ over. Hoe gaat mijn huid het allemaal pikken ? Nou, …DIKKE PRIMA! Het glom, het glansde het zag vuurrood doorbloed, wat snel alweer weg trok, wat een goed teken is wat betreft mijn huid. Daarna was het tijd voor de make-up tafel. Elsa vraagt je of je wensen hebt, vragen hebt voor haar. Die had ik wel. Want nu ik 54 ben, wil ik graag weten hoe ik mij het beste op kan maken. Ze liet mij de trucjes zien van het contouren, het uit-blenden en de producten. Ik ben nu bijvoorbeeld een primer gaan gebruiken omdat blijkt dat mijn huid daar echt een opkikker van krijgt. De make up die wordt gebruikt is grappig genoeg veel ZAO ( KLIK HIER ) en het andere merk naast deze ZAO uit dezelfde stal : COULEUR CARAMEL. Wat een ervaring…..
Ik kreeg als klap op de vuurpijl ook nog een aantal heerlijke producten mee naar huis. Elsa heeft namelijk ook een fysieke kleine winkel en EEN WEBWINKEL, waar zij al haar zeer kritische beoordeelde producten aanbiedt. Ik heb een aantal producten gekregen en ga deze komende tijd testen en beoordelen. De linkjes zal ik later in dit review gaan aanvullen. Neem in ieder geval absoluut ook even een kijkje in haar SHOP . Ze zijn wat mij persoonlijk betreft “ meukvrij Proof! “
 
VOOR EN NA
Nou……zie het verschil! Toen ik met mijn verregende, uitgebluste, uitgeputte kop de salon in stapte en toen ik het stralend en opgeladen weer uit stapte! Ik was opgeladen, en echt serieus onder de indruk van mijn ervaring. Dit is nu wat het zou moeten zijn. Het KAN. Het kan meukvrij. De hele beleving, de werking op lichaam, huid en geest. Ik voelde mij herboren. Dit ga ik vaker doen. Ik besefte mij, dat ik niets echt liefs voor MEZELF doe. Ik sta altijd maar “ aan” en stuiterbal door mijn leven. Maar ben ook te hard voor mijzelf. Nooit vakantie, nooit even alles uit zetten. Daarom lukt het mij denk ik ook zo moeilijk. Door deze ervaring besefte ik opeens, dat ik best wat liever voor mijzelf mag zijn. Want ik VERDIEN dat ook. Net als ieder ander. Wat zo’n ervaring dan met je kan doen…..het maakte best veel los.
Ik hoop echt mijn mijn hart en ziel, dat Elsa meer aandacht krijgt. Over verdienen gesproken: ZIJ verdient dat. Wat zij aandurft, neer heeft gezet, dat vraagt lef. Want haar werkwijze is niet standaard. Ze heeft de “ ballen “ om zoiets neer te zetten, te tonen, dat het ook ANDERS kan, net als de filosofie van www.puurenfit.nl Als jij toe bent aan ECHTE PURE TENDER / LOVE / CARE , boek dan PLEASE een behandeling bij Elsa, omdat ik jou dat zo GUN. En nee : Elsa weet niet eens dat ik dit review heb geschreven. Ze heeft mij NIETS gevraagd. We hebben erg veel gekletst over onze passies. Het was allemaal zo vanzelfsprekend en ongedwongen. Ik gun dit IEDEREEN. Het is een heerlijk uitstapje uit de sleur van het leven. Even ergens anders zijn en ik beloof je: je zult als herboren de salon uit wandelen.
Kijk voor meer informatie over de beschikbare behandelingen en plekken HIER 
Wil je contact met Elsa ? KLIK HIER om haar te mailen
Of bel : 085-0183888

GRATIS MASSAGE NAAR KEUZE!

ik hoop dat ik je heb geënthousiasmeerd om ook meteen zo’n heerlijke behandeling te boeken! Als je dit doet met vermelding van MONIQUE , dan krijg je bij je gekozen behandeling een massage naar keuze cadeau! He kunt kiezen uit een nek/schouder massage, een voeten massage of een hand-massage! En dat is nog niet alles! Als je met de code MONIQUE winkelt in de online EN fysieke winkel, ontvang je 10% korting op alles! Deze actie is geldig vanaf 1 Maart 2024 tot 1 April 2024!

Heb je vragen? Of heb je ergens moeite mee ? Mail of bel Elsa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *