Maak van je homemade pindakaas supersnelle pindasaus!

Niets is lekkerder dan zelf je pindakaas maken. En aangezien dit ook helemaal niet moeilijk is en veel gezonder is lijkt het mij niet meer dan logisch om dit ook gewoon zelf te maken. Zie in mijn filmpje, hoe eenvoudig dit is:
Je kunt het zelf zo gek maken als je wenst. Door er bijvoorbeeld stevia karamel druppels aan toe te voegen en een flinke theelepel keltisch zeezout verkrijg je salted caramel pindakaas. Of voeg er wat cacaopoeder en stevia aan toe om een heerlijke chocolade-variant te verkrijgen.Met je pindakaas kun je zoveel meer doen dan enkel op de boterham smeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van pindasaus? Dt is met je eigen lekkere pindakaas als hoofdbestanddeel zo gepiept! Ook hier kun je zelf toevoegen of weglaten wat je wenst. Ik geef hier een zeer simpel, supersnel en kinderlijk eenvoudig basisrecept om in nog geen 5-10 minuten een volle pan heerlijk geurende pindasaus te maken!
Dit heb je nodig;
- 500 gram homemade pindakaas of 100% pindakaas ( = pindakaas gemaakt met alleen pinda’s)
- drie grote volle eetlepels gedroogde bieslook
- drie eetlepels kerrie masala
- een theelepel piment
- een theelepel komijnpoeder
- een snufje Keltisch zeezout, en een snufje zwarte peper
- 10 druppels stevia naturel of drie grote eetlepels biologische erythritol
- warm water, ongeveer een liter
Zo maak je het:
Vul een middelgrote pan met dikke bodem met alle ingrediënten . Zet dit op hoog vuur terwijl je zeer regelmatig blijft roeren.
Roer steeds goed, zodat de pindakaas langzaam maar zeker vloeibaar wordt en wordt opgenomen in het water.
De massa dikt vanzelf in. Zodra de saus op goede dikte is, de pan van het vuur halen. PAS OP; de massa kan wat ” ploppen” en dit kan de pan uit springen en op je handen terecht komen. Even opletten.
Laat alles afkoelen. Klaar is je heerlijke saus!
Help! het blijft waterig en dun!
Sta je je een slag in de rondte te roeren maar wordt het maar niet dikker? Waarschijnlijk heb je dan teveel water gebruikt. Maar geen nood. Voeg snel twee tot drie eetlepels meel, tapiocameel, of havermoutmeel toe, en toer dit zeer goed door de saus. De saus dikt dan vanzelf in. Is de saus juist te dik ? Voeg dan nog wat extra water toe.
Lekker, dankjewel!
Kan je de pindakaas ook met een keukenmachine maken? Ik heb geen blende. Wat zijn de hoeveelheden?
Bedankt