Maak zelf je ( hand ) zeep-spray!

Ik heb de ouderwetse stukken pure plantaardige zepen weer helemaal her-ontdekt. Nu moet ik er wel eerlijkheidshalve bij vermelden, dat dit een beetje is gekomen omdat ik veel van die prachtige, mooie, en heerlijk geurende stukken zeep toegestuurd kreeg / krijg, dit heeft mijn liefde voor echte pure zeep aangewakkerd. Ik gebruik het liefst vloeibare zeep, maar dat kun je zeer eenvoudig maken van al die mooie zeep. Ik maak regelmatig vloeibare handzeep en lichaamszeep. Je doet er lang mee, en is dus meest duurzaam.

Wat belangrijk is, is dat je de JUISTE stukken zeep koopt. KLIK HIER om meer te lezen.

ZEEP SPRAY

Ik bewaar mijn vloeibare zeep in glazen flessen met een pompje. Dat werkt prettig, schoon en hygiënisch. Ik geef de vloeibare zepen meestal nog een extra lekker geurtje door wat druppels pure essentiële oliën toe te voegen. Daar kun je steeds mee variëren.
Mijn handzeep verrijk ik momenteel, vanwege Covid-19 , met extra tea tree olie, wat meer desinfectie biedt aan de zeep. Onlangs bedacht ik per toeval een ZEEP SPRAY, wat ideaal is voor onderweg mee te nemen. Ik had het idee aanvankelijk om een lekkere lucht verfrisser-spray te gaan maken van mijn gerecyclede spray flesje. Ik was op dat zelfde moment bezig, om nieuwe vloeibare zeep te maken en ik dacht opeens” hey! Hoe handig is een zeep-spray?” En dus vulde ik niet alleen mijn fles weer vol, maar ook het spray flesje, waaraan ik ook 10 druppels tea tree oil aan toevoegde. Dit blijkt een schot in de roos! Want oeh, hoe makkelijk is dit om bijvoorbeeld mee te nemen, om je handen, waar water beschikbaar is, te ontsmetten en te reinigen met je eigen zeep. Maar ook lekker even over je lijf sprayen, en dan met een zachte bio-katoenen doek je lichaam wassen en afspoelen werkt geweldig! Je kunt dan in plaats van tea tree oil ook andere lekkere essentiële oliën gebruiken, zoals sinaasappel olie.  Ik vond het zo’n uitvinding, dat ik besloten heb dit recept te gaan delen, zodat iedereen er plezier van kan hebben.

WAT HEB JE NODIG?

Uiteraard heb je voor een zeep spray een spray flesje nodig. Ik bewaar en recycle altijd mijn glazen flesjes, ze komen altijd wel weer van pas. Je kunt ook los glazen spray-flacons kopen, kijk even rond op internet. Als je een zeep spray wilt maken die je mee kunt vervoeren in je tas, kies dan voor een klein flesje. Gebruik je het binnenshuis, kun je grotere glazen flessen gebruiken. Of je kiest net als ik allebei 😃.
Wat heb je nodig:
– 50 gram pure, natuurlijke zeep naar keuze ( bijvoorbeeld de zepen van KUSALA
– anderhalve liter water
– eventueel pure essentiële oliën
( ps: wil je die handige BUBBLE BUDDY bestellen? KLIK DAN HIER)
Je begint met het raspen van het stukje zeep. Dit kun je meest handig en snel doen met de BUBBLE BUDDY, maar ook schaven met een scherp mes. Zet het water op het vuur en breng aan de kook. Het water moet gaan borrelen. Voeg de zeep-rasp toe en roer, laat volledig oplossen. Laat dit een aantal uren goed afkoelen.
Je kunt als je wenst wat druppels pure essentiële oliën toevoegen als sinaasappel, lavendel en citroen. Als handzeep-spray kun je voor wat extra anti-bacteriële werking druppels tea tree olie toevoegen. Giet de vloeibare zeep na afkoeling over in de spray-flacon. Je zeep-spray is klaar voor gebruik. Schud steeds even voor gebruik.

HOE GEBRUIK JE DE ZEEP SPRAY?

Je kunt deze zeep-spray voor je gehele lichaam gebruiken. Het is bijvoorbeeld heerlijk onder de douche. Je sprayt jezelf in met de spray, en gaat vervolgens met een zachte lichaamsspons of biokatoenen doek over het gehele lichaam , spoel je daarna af onder de straal. Je kunt je ook “ bij-de-kraan” wassen met deze spray, spuit wat op  vochtig gemaakte  bio-katoenen doek en was je gehele lichaam, spoel na en droog jezelf af. In de warmere zomermaanden is deze spray heerlijk verkoelend!
Als handzeep-spray kun je kleinere spray-flacons overal meenemen. Wil je je handen wassen, dan kan dat overal waar water beschikbaar is. Niet elke gelegenheid biedt een goede handzeep aan, dan is het fijn, als je zelf wat in je tas of jaszak hebt zitten om je handen overal te reinigen.
Je kunt de handzeep-spray ook droog gebruiken, echter zal dit mogelijk een wat kleverig gevoel geven , als je alles niet goed droog wrijft. Het is geen handgel. Wil je een handgel maken? Voeg dan ongeveer twee volle eetlepels natuurlijke glycerine toe, maar ook dit geeft niet de allerbeste resultaten. Je kunt de handzeep spray daarom het beste gebruiken met water.

2 Reacties op “Maak zelf je ( hand ) zeep-spray!

  1. Goed idee Monique. En ook nog een supersimpel. Gisteravond was ik toevallig helemaal in de mood om allerlei producten zelf te maken. Had dagcreme, haarwax, tandpasta en ocm-reinigingsolie gemaakt. Dan kan ik vanavond mooi door naar dit projectje. Even kijken of ik ook nog zo’n spraypompje heb. Ik maak ook mijn zeepblokken meestal zelf (overigens ook superleuk om te doen) en die zijn vaak iets zachter dan de blokken die je in de winkel koopt. Kijken hoe het met mijn eigen zeep uitpakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *