Milk & Cookies chocoladepasta

Dagelijks komen er nieuwe producten op de markt. Helaas vrijwel altijd bomvol meuk ( vooral veel suiker) Toch zwichten we er altijd weer voor, omdat het er zo aantrekkelijk uitziet, het super-lekker klinkt, of we het puur uit nieuwsgierigheid willen proberen. Een zeer prikkelend nieuw product is de oreo-milk and cookies chocoladepasta. Na talloze varianten op de speculoos-pasta is het nu de beurt aan beroemde populaire koekjes. Oreo koekjes zijn mij niet onbekend. In mijn studieperiode in Amerika ( begin jaren negentig) kon ik de koekjes al moeilijk weerstaan. Gelukkig reageerde mijn lijf er niet zo goed op, dat ik het wel uit mijn hoofd liet om een paar van deze zalige koekjes weg te knagen 😉  Dat is min of meer mijn redding geweest, want ik had ze anders gegarandeerd dagelijks met rollen tegelijk weg zitten duwen. Lekker zijn ze, daar winden we geen doekjes om. Dankzij de vele suikers, smaakversterkers, en geur/kleurstoffen.

SAM_3748

Afijn, ik dwaal af. Het bekende chocoladepasta merk DUO PENNOTTI heeft onlangs een variant op de markt gebracht wat is gemaakt met de smaak van de beroemde ronde koekjes. Ik ben meteen aan de slag gegaan om een gezonde variant te bedenken. En dat is mij goed gelukt, als ik dit mag zeggen! 😉  Ik heb mijn eigen oreo recept  gebruikt  ter inspiratie voor het koekkruim, en de rest is een eitje! Probeer het zelf maar!

Dit heb je nodig:

Voor de koek:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram rijstemeel
  • vijf eetlepels stevia frost poedersuiker
  • een halve banaan, fijn gepureerd ( of voor niet vegans: een ei)
  • vijf flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • een eetlepel kokosolie/vet ( zacht) op kamertemperatuur
  • twee eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 50 gram rauwe pure chocolade ( reepje ) of stevia chocolade, in stukjes gehakt
  • enkele druppels pure vanille extract
  • een theelepel vanille bourbon
  • heet water

Voor de pasta:

  • twee/drie eetlepels kokosolie/vet ( zacht) op kamertemperatuur
  • haver of andere melkvervanger

SAM_3746

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koek in een kom door elkaar, voeg hieraan steeds beetjes heet water toe toe er een mooie smeuïge massa ontstaat. Stort de massa op de bakplaat uit en smeer uit tot een vierkante plak van ongeveer een centimeter dikte. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de plak goed koud afkoelen.

SAM_3752

Breek de plak in kleine stukken, en gooi de stukken in de keukenmachine, samen met de kokosolie/vet. Laat alles draaien tot een smeuïge massa, voeg kleine beetjes melk al draaiend toe tot de gewenste dikte/smeuïgheid is verkregen. Bewaar de pasta buiten de koelkast in een goed afgesloten pot.

SAM_3749

 

 

2 Reacties op “Milk & Cookies chocoladepasta

  1. Hoi Monique,
    Dat ziet er ZEER goed en aangenaam uit!!
    Kan ik in plaats van de stevia poedersuiker een ander stevia product of zelfs erythritol gebruiken? Ik heb vrijwel alles in huis, behalve dan stevia frost poedersuiker 🙁
    Alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *