Monique’s brood

Ik eet niet iedere dag brood, maar maak het zo eens in de twee weken. Uiteraard maak ik altijd zelf mijn brood. Ik kan mij niet eens meer goed herinneren, wanneer ik voor het laatst ” fabrieksbrood” heb gegeten. En dan kocht ik jaren geleden ook enkel zuurdesem uit de biowinkel. Zelf brood maken is niet moeilijk, maar het vergt wel wat oefening voor je eindelijk op jouw gewenste resultaat komt. Ik heb bijvoorbeeld nu pas echt mijn meest favoriete broodrecept voor elkaar. En deze deel ik graag met jullie!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram volkoren boekweitmeel
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram pompoenpitten
  • 15 gram bakpoeder
  • drie verse eitjes
  • een middelgrote banaan
  • anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra ( optioneel)
  • 25 gram psyllium
  • 425 ml warm ” saffraanwater” *

( * laat enkele draadjes saffraan in het water weken. Het zorgt ervoor dat het brood een mooie bruine kleur krijgt. Je kunt uiteraard ook gewoon water gebruiken)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een middelmaat vierkant bakblik met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Giet het beslag in de bakvorm. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 55-60 minuten, blijf regelmatig controleren. Omdat niet iedere oven hetzelfde is kan een baktijd korter of langer duren. Het brood moet mooi bruin zijn gebakken en hol klinken als je erop klopt.

sam_8749

Bewaar het brood in een papieren zak, met een plastic zak er overheen. Het blijft dan zeker drie dagen goed vers.

sam_8750

sam_8780

Je kunt van hetzelfde recept ook een plat brood bakken!!!!!!  Heerlijk voor bij de soep!

 

 

6 Reacties op “Monique’s brood

    • nee, dat staat er immers niet bij, maar jij bent vrij dit wel toe te voegen 😉

  1. Dus hier zit ook helemaal geen gist of zuurdesem in? Dacht dat dat altijd wel in brood moet zitten…

    En welk bakblik heb jij ? Ik lees over een middelmaat vierkant bakblik?
    Ik heb alleen zo’n cakevorm, maar dat is zeker niet goed? Anders moet ik eens wat aanschaffen, haha.
    Lijkt mij leuk om dit recept eens te proberen.

  2. Hallo Monique
    In het boek “Natuurlijk lekker bakken: gebruik je in de broodrecepten baking soda.
    Kan ik dat vervangen door wijnsteen bakpoeder ?
    Ik heb n..l. ervaren dat ik de smaak van baking soda proef.
    Kun je mij hier over adviseren
    vr gr Dini de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *