Omega 3 algen olie + vitamine D3……uniek en bijzonder!

“ ..HARD WORK PAYS OFF “ 
Ja, aan deze uitdrukking kan ik mij wel binden, want afgelopen maanden ben ik samen met het puur & Fit team knetterhard aan het werk geweest om iets moois in het puur & fit assortiment te zetten: een prachtige veganistische OMEGA 3 + D3.
Aanvankelijk waren er geen echte concrete plannen om onder eigen productie een omega 3 supplement te zetten, we hadden, vonden wij , een prachtige omega 3 algenolie van mijn zeer gewaardeerde collega Rineke Dijkinga in het assortiment. Toch bleek de vraag van onze fans / volgers / klanten best groot. En begon ik het ook steeds meer te willen. Maar dan wel met een formule die MEERWAARDE bood tegenover de capsules van Rineke. Dat dit een flinke kluif ging worden, daar hielden we rekening mee. Het heeft dan ook echt maanden geduurd, eer we uiteindelijk bij onze formule kwamen….

Omega 3 supplementen, ze zijn niet meer weg te denken en zitten standaard in het pakketje supplementen die meest populair zijn en dagelijks worden geslikt. En terecht, want deze omega is bijzonder belangrijk voor ons. Toch lijkt de vis-omega het afgelopen tijd steeds zwaarder te krijgen. Dit heeft alles te maken met de veganistische golf. Steeds meer mensen weigeren om welke reden ook, vis te consumeren, en daarmee ook de vis-omega te boycotten. Er wordt massaal gekozen voor ALGEN OLIE. Laten we beginnen om kort te vertellen wat algenolie nu precies is. Algen olie is een 100% plantaardig alternatief op de vele vis-oliën. Het wordt gemaakt van speciaal hiervoor gekweekte algen. Dit houdt de algen olie loepzuiver en vrij van verontreiniging ( zware metalen, kwik, lood, PCB’S, dioxines ) Wellicht vraag jij je af, waarom er algen worden gebruikt. Zitten de oh-zo-hippe omegaatjes nu juist niet alleen in vette vis? 😕 Nee. Vissen, en daarmee ook meteen vis olie, bevatten deze EPA + DHA , omdat de vissen plankton-algen eten, die deze omega-3-derivaten bevatten. Ja, je leest het goed, de vissen krijgen die belangrijke omega’s binnen VIA PLANKTON-ALGEN. Op zich maken vissen de vetzuren niet zelf aan, ze worden opgeslagen uit de inname van algen. Algen zijn kleine organismen en vormen de basis van de vorming van al deze vetzuren. Omdat vissen van algen knabbelen als hun primaire voedselbron, komen deze vetten in zeer hoge concentraties voor in de opgeslagen vetten.  Anders gezegd worden de vissen als een soort draagtas gebruikt om de omega’s te verzamelen. Gevolg : we houden door de overbevissing uiteindelijk geen vis in de zee meer over.

Die omega-vetzuren zijn overigens best complex. Ons lichaam zet maar een zeer klein deel van bijvoorbeeld omega 3 en 6 om in de derivaten GLA, EPA en DHA. Dit komt voornamelijk omdat de oorspronkelijke vetten ook belangrijke taken in ons lichaam vervullen. De schattingen zijn ( onder gunstige omstandigheden) dat zo’n 10% van de omega -3 in de EPA wordt omgezet. De omzetting van de omega-3 naar DHA ligt nog vele malen lager ( gemiddeld 0,01 % ) Gelukkig kunnen we met gemak  en naar behoefte DHA naar EPA omzetten. Met name supplementen met DHA ( waar algen zeer rijk aan zijn) kunnen in dit geval echt goed werken. Er zijn dan ook vrij veel algen-oliën op de markt die alleen DHA bevatten terwijl iedereen denkt dat een supplement met EPA + DHA het beste is. Dit is in veel gevallen onjuist. Wel zijn er bepaalde algen-supplementen, die adequate hoeveelheden van zowel EPA als DHA bevatten, een voorbeeld is de alg SCHIZOCHYTRIUM. Deze alg wordt ontzettend veel toegepast in algen oliën geschikt gemaakt voor veganisten.
Goed, om een juiste vetzuur-balans te behouden is het vetzuur EPA essentieel. Dit vetzuur zit niet in de meeste algen oliën. Er is een gekweekte alg ( gekweekt in bassins onder streng gecontroleerde omstandigheden ) beschikbaar, die aanzienlijke hoeveelheden EPA bevat, wel zo’n 35% van het totale vetgehalte in deze alg bestaat uit EPA. Deze alg heet NANNOCHIOROPSIS. Ook de alg SCHIZOCHYTRIUM bevat een aanzienlijke hoeveelheid EPA. Er zijn gelukkig nog een aantal algen-oliën te vinden die de samenstelling perfect hebben uitgemeten. Maar de meeste algen-oliën zijn dus onvoldoende vertegenwoordigd.
Goed, je hebt zojuist kunnen lezen, dat de vetzuren helemaal niet van nature uit vissen komen, en dat de algen daarvoor verantwoordelijk zijn. Vissen eten de algen die in de oceanen voorkomen. Het is onduidelijk, hoe bevuild deze algen zijn. Verontreinigde algen die door de vissen worden gegeten levert automatisch ook verontreinigde vissen op. Bovendien zijn vissen vandaag-de-dag al reeds verontreinigd door de oceanen zelf waar wij van alles in kieperen en zo het zee-leven compleet uitroeien en verwoesten. Volgens de laatste cijfers worden zo’n 26% van de visvangsten wereldwijd gebruikt om vis-olie te maken. Er zijn ongeveer 40 vette vissen nodig, om 60 capsules te maken. Er komen heel veel chemische processen aan te pas, om al die vissen van hun vervuiling te ontdoen.
Als we dan gaan kijken naar algen olie, zien we veel voordelen:
– Algen olie wordt gekweekt voor de industrie, wat inhoudt dat er streng wordt gecontroleerd en de algen vrij blijven van verontreinigingen. 
– Algen vragen bijna geen productie, dit in tegenstelling tot vissen. 
– Algen worden op het land gekweekt, terwijl vissen worden uit geroeid door overbevissingen
– Algen zijn beter vertegenwoordigd in omga-vetzuren, het wordt immers direct uit de bron gehaald
– Algen olie is plantaardig en diervriendelijk. Het laat de vissen verder met rust
– Algen zijn plantaardig en dus geschikt voor mensen die geen dierlijk voedsel consumeren. 
– Als de juiste formule algen-olie wordt gekozen, heeft algen olie een betere DHA + EPA ratio dan visolie
– Visolie staat bekend om het vieze op-boeren na gebruik. Daar is met algen olie geen sprake van. Ook is algen olie minder kwetsbaar voor ranzigheid en / of oxideren. 
Algen olie is dus vooral erg gunstig om overbevissing tegen te gaan. Het laat de vissen verder met rust. Daarnaast heeft een goede algen olie een erg goede opneembaarheid, in veel gevallen veel gunstiger dan de meeste vis-oliën. En heeft algen olie tot slot een grote bereikbaarheid voor veel doelgroepen omdat het plantaardig is.
Afhankelijk van de samenstelling ( complex, de capsule, toevoegingen, hulp/ vulstoffen ) heeft algen olie een streepje voor op vis olie op heel veel gebieden wat het zeker interssant maakt voor het welzijn van mens, dier en milieu. Je kunt het beste gaan voor een complete algen olie, dus een olie met zowel EPA als DHA. Het is sterk afhankelijk van je eetpatroon. Eet je bijvoorbeeld soms wel eens vette vis, of eet je erg veel zaden en pitten die omga vetzuren bevatten, dan kun je eventueel je suppletie daarop afstemmen en bijvoorbeeld voor een algen olie met alleen DHA gaan. Veganisten zijn het beste af met een complexe algen olie ( met EPA + DHA)
Het is daarnaast belangrijk om de ingrediënten goed te controleren. Vrijwel alle algen oliën zijn op basis van de micro-alg  SCHIZOCHYTRIUM gemaakt. Daaraan worden dan nog een aantal hulp en vulstoffen toegevoegd, zoals diverse antioxidanten en extracten ( meestal rozemarijn extract ) De vulstoffen kunnen echter behoorlijk “ nasty” zijn en o.a bestaat uit gemodificeerde zetmelen, zuurteregelaars en suikers. De olie wordt vrijwel altijd gemaakt met een zonnebloem olie. Als de juiste, zuivere zonnebloem olie wordt gebruikt en niet de industrieel gehydrogeerde zonnebloem olie, geeft dit de algen olie een juiste balans in vetzuren. Het is beter om een merk te kiezen, waarvan je verzekerd bent, dat er geen gehydrogeneerde oliën zijn gebruikt. Dit zijn meestal de biologische alternatieven. Ook wordt er niet altijd “ veganistisch” gewerkt betreft de capsules, terwijl het imago van algen olie juist als het alternatief voor veganisten wordt gezien. Goed opletten dus.
Waarin algen oliën voornamelijk in kunnen verschillen is de hoeveelheid aan algen. Meestal ligt dit zo rond de 200-250 gram per capsule.
Kies sowieso ook altijd voor een algen olie met een zeer kort ingrediënten lijstje. Hoe langer deze is, hoe meer vulmiddelen er zijn gebruikt. Een goede algenolie moet voornamelijk uit algen bestaan, en niet andersom.

PUUR & FIT OMEGA 3 + D3

Waarom is de omega 3 van ons bijzonder ?
 • De 100% natuurlijke Vegan Omega-3 wordt gemaakt van microalgen die in tanks zijn gekweekt in een gespecialiseerde productiefaciliteit. Puur & Fit Omega-3 + D3 biedt alle voordelen van visolie, maar dan zonder de veiligheids-, duurzaamheids- en zuiverheidsproblemen die onlosmakelijk verbonden zijn met de Omega-3 uit vis.
 • De algen worden gekweekt in bassins in de UK. Hier wordt ook de algenolie gemaakt en gecapsuleerd. Jouw product staat hierbij continu onder scherpe controle en door de directe verwerking kunnen wij deze hoge voedingswaarde behouden. 
 • Geen zorgen over oplosmiddelen: er worden géén oplosmiddelen gebruikt voor de extractie van Omega-3. De extractie vindt plaats met behulp van foodgrade enzymen. De gebruikte extractie- en droogprocessen gebruiken geen warmte en laten geen zuurstof toe. De oxidatieve stabiliteit is dus bijzonder goed. De antioxidanten in de capsule beschermen de hoge kwaliteit van ons supplement totdat jij ze consumeert. 
 • De Vegan Omega-3 wordt aangeboden in de natuurlijke triglyceriden vorm. Dit is de vorm waarin langsketen Omega-3-vetzuren van nature in vis en algen voorkomen. 
 • De Vegan Omega-3 bevatten 5 mcg D3 (RI 100%). Dit is een uitstekende onderhoudsdosering voor alle maanden waarin je geen hogere dosering D3 gebruik

Het is als kers op de taart ook nog eens A : voordeliger dan alle andere omega 3 ( €21,95 per 60 stuks )  maar ook zuiniger in gebruik. De meeste omega 3 supplementen vragen een dagelijkse dosis van twee capsules per dag, omdat de omega 3 van puur & fit hoog is gedoseerd, heb je maar 1 capsule per dag nodig. En doe je dus 60 dagen met een potje en niet 30 dagen. Éen capsule bevat :

275 mg DHA

145 mg EPA

30 mg DPA

5 mcg vitamine D3

De capsules ( plantaardig ) worden gedragen door zuivere zonnebloemolie, waaraan ook nog eens een aantal antioxidanten zijn toegevoegd als rozemarijn, tocoferol , en een L-ascorbylpalmitaat ( een vorm van vitamine C)  De capsules zijn veganistisch, gemaakt uit hypromellose. ( een plantaardig alternatief voor gelatine / gluten, wordt gemaakt van cellulose )

WAAR KAN IK BESTELLEN ?

Wil jij ook meteen deze unieke formule gaan uitproberen ?
KLIK HIER om meteen te bestellen  !!!

MEEST GESTELDE VRAGEN

Met zo’n bijzondere release komen er ook vragen los, waar ik altijd echt oprecht blij mee ben. Dit betekent namelijk dat we met zijn allen ook echt kritischer worden, en dat is A GOOD THING! Ik ga hieronder de meest gestelde vragen beantwoorden. Staat jouw vraag daar niet bij, mail mij dan gerust op info@moniquevandervloed.nl of klantenservice@puurenfit.nl
WAAROM IS HET AANDEEL VITAMINE D3 ZO LAAG ?
Veel vragen over de vitamine D3. Laat ik beginnen, dat het gaat om een AANVULLING. En dus NIET om een TOEVOEGING. Het is GEEN volledig vitamine D supplement.  Dat wilden we ook niet, omdat het gaat om de omega, en niet om de vitamine D. Je kunt het zien als een kleine ondersteuning t.o.v je dagelijkse vitamine D inname. In de zomer zijn we bijvoorbeeld veel meer buiten, zijn er meer zon-uren en kun je deze omega 3 capsule in principe slikken zonder bijslikken van een vitamine D3 supplement, omdat je via de zon ook aardig wat aanmaakt via de huid. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van je leefwijze, je persoonlijke staat van gezondheid en je vitamine D behoefte. Meer over vitamine D kun JE HIER LEZEN. Kortom: het aandeel in vitamine D3 is bedachtzaam laag gehouden, omdat het niet gaat om een vitamine D suppletie, maar om een aanvullend vitamine D suppletie. Slik deze omega 3 capsules dan ook niet ter vervanging voor andere vitamine D suppletie, kijk hier erg goed naar jouw behoeften. Stel, dat je in Miami woont, dan kun je wel deze omega 3 mogelijk tevens als vitamine D suppletie gebruiken omdat daar het hele jaar de zon veel en lang schijnt en je daardoor waarschijnlijk ook meer buiten bent. Het heeft dus alles met je persoonlijke vitamine D BEHOEFTEN te maken.
WAAROM GEBRUIKEN JULLIE ZONNEBLOEM OLIE ALS DRAGER ?
Om een algenolie in capsules te kunnen verwerken, is er een zogenoemde draagolie nodig. Zonder olie kan de algen olie niet worden verwerkt. Meestal wordt er zonnebloem olie gebruikt, waar nogal eens wat tegenstand over is te lezen. En dat is deels ook terecht, want indusatriele zonnebloem olie is dan ook niet bepaald super-gezond te noemen. KLIK HIER om daar alles over te lezen. En om meteen beter het ONDERSCHEID te kunnen maken tussen industriele zonnebloemolie die zeker in goedkopere supplementen wordt toegepast, en zuivere zonnebloem olie, waar ook puur & fit en ik voor hebben gekozen.
De olie die wij hebben gebruikt, heeft een zeer hoog oliezuurgehalte, gemiddeld zo’n 83 %. Dit oliezuur is afkomstig uit speciale hybriden van zonnebloemen. Het linolzuurgehalte ligt daarom een stukje lager dan industriële zonnebloemolie ( gemiddeld 5-8% ) die bijvoorbeeld in supermarkten worden verkocht.
Er wordt veel gevraagd waarom we bijvoorbeeld niet voor het beter aangeschreven olijfolie hebben gekozen. Dat heeft alles te maken met het feit dat olijfolie veel minder geschikt is als drager in suppletie. De rol van zonnebloem olie in supplementen is daarom echt even anders als dat we gewoon olie gebruiken. Ook kunnen bijvoorbeeld bruikbare vitaminen  als vitamine K2 bezinken in olijfolie terwijl deze in zonnebloem olie actief blijven.
Wees dus gerust over de zonnebloem olie, het geeft geen gezondheid nadelen. Overigens ; het aandeel aan zonnebloem olie per capsule is zo klein, dat het niet noemenswaardig is te noemen.
WAAROM ZIT HET IN EEN CAPSULE EN NIET GEWOON ” LOS ” ALS OLIE ?
De algenolie wordt beschermd door de capsule, o.a. tegen oxidatie. We hebben labtesten laten uitvoeren om potentieel kwaliteitsverlies over de tijd heen te meten, en dan is een flesje onbeschermde olie de verliezer tov de capsules. Dus:  een zeer wel overwogen keuze voor kwaliteit behoud en stabiliteit.
IS DE VISVRIJE OMEGA 3 VAN PUUR RINEKE NIET ZO GOED ALS DE 500 MG OMEGA 3 ? WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?
een veel gestelde vraag is waarom ik ” opeens ” de omega 3 van mijn zeer gewaardeerde collega Rineke Dijkinga niet ” goed meer zou vinden. ( KLIK HIER ) Ik blijf mij daarover altijd een beetje verbazen. Want zolang ik dit helemaal nergens verkondig, is er nooit iets mis met een ander merk / product waar ik eerder erg enthousiast over was / ben. De markt beweegt continu, en ook het aanbod. Ik ben 24/7 actief, om deze markt bij te houden. Maar ik ben vooral bezig, om het beste toegankelijk of toegankelijker te maken voor de consument. Daarin ga ik ver, graaf ik diep. Voor www.puurenfit.nl zoek ik naar deze parels, maar ook zijn we achter de schermen heel erg druk bezig om echt goede, waardevolle, duurzame, hoog kwalitatieve producten te ontwikkelen, die we zelf op de markt zetten. Dit, om zo zeer kritisch te  kunnen kijken naar wat we verkopen, onze eigen regie houden, en via deze wegen alles goedkoper aan te kunnen bieden omdat het team van puur & fit stellig van mening is dat de consument veel teveel betaalt . Wij willen daarom een platform zijn waar zeer hoge kwaliteit wordt geboden maar de verkoopprijzen zeer vriendelijk en schappelijk en vooral eerlijk naar de consument toe blijven. Zo ook met de omega 3 varianten van puur & fit. Onderaan dit artikel kun je een handig overzicht vinden van alle omega 3 die bij puur & fit worden verkocht. Daarop gebaseerd kun jij dus ook jouw eigen persoonlijke keuze maken, naar jouw persoonlijke behoeften.
Wat betreft de verschillen tussen de visvrije omega  van Rineke versus de 500 mg omega : de dosering. De dosering is TWEE KEER HOGER, wat je één capsule per dag bespaart. De kwaliteit blijft zeer nauw naast elkaar liggen. Het verschil betreft de visvrijer omega van Rineke versus de omega / vitamine D is, je raadt het al: er is vitamine D aan toe gevoegd.  Wat je dus ook kiest, qua kwaliteit blijft alles hetzelfde, het is enkel het verschil in doseringen, en de verkoopprijs.
WAAROM KIES JE VOOR EEN ALGENOLIE, EN NIET VOOR EEN VISOLIE ?
Omega 3 visolie is razend populair. Het staat in de top 3 van meest gekochte / gebruikte suppletie in Nederland. Ook ik ( 98% veganist, geen vis-eter ) slik al heel wat jaartjes extra omega 3 vetzuren bij. Ik heb een vrij intensief bestaantje, waarin ik mijzelf iedere dag uitdaag, Ik sport iedere dag intensief, dit geeft mij zoveel goeds. Maar ik vraag dus ook best veel van mijn lijf, en daarom wil ik het helpen en ondersteunen waar ik kan. Ik slik alle nodige vitaminen en mineralen om mijn voeding AAN TE VULLEN. Daar is omega 3 ook onderdeel van.
Ik slik omega in de vorm van algen. Want visolie, daar begin ik om verschillende redenen niet aan. Hoe “ puur / biologisch en natuurlijk” de fabrikanten het ook in de markt zetten, in mijn beleving is daar niets natuurlijks en puur aan. Why ? 🥺. Let me tell you.
Om te beginnen is daar het hele aspect rondom omega zelf. Vissen eten plakton. In plankton zit omega, die de plankton op hun beurt weer uit algen halen. Het zijn dus een aantal tussen stationnetjes die omega maakt om uiteindelijk bij ons in de capsules te komen. Waarbij de vis als grote drager wordt gebruikt. En dat is onzin. Want we kunnen de omega ook uit de directe bronnen putten: de algen. En de vissen lekker met rust laten.
Maar dat is lang nog niet alles. Vissen nemen tegenwoordig ontzettend veel verontreinigingen met zich mee. Daarbij moet je denken aan zware metalen als lood en kwik, maar ook aan microplastics. Om al deze stoffen zo goed als mogelijk is te verwijderen om het geschikt te maken voor menselijke consumpties, wordt de olie geraffineerd. Daarbij komt er in regel ook veel zuurstof bij waardoor oxidaties op de loer liggen. Uiteindelijk hou je in feite niet heel erg veel goed over in visolie capsules, afhankelijk van dat hele bewerkingsproces.
Industrieel bekeken kun je de meest grootste meuk kopen. Dan heb ik het over de mega grote voordeelpotten in discount winkels. Maar ook “ het ietsje betere segment ‘ blijft gewoon wat het is : visolie wat wordt geraffineerd. Want : dat is wettelijk verplicht. De consument mag immers niet worden bloot gesteld aan zware metalen. Als een fabrikant anders beweert, dan weet je het nu. Vissen anno 2023 zijn nu eenmaal bevuild omdat wij de zee en het zeeleven zo vreselijk aan het verknallen zijn.
Algen olie daar in tegen hoeft niet te worden geraffineerd omdat de kweek plaatsvindt in speciale bassins De omgeving is dus schoon en zuiver. Gebeurt het op een zeer kwalitatieve manier, dan wordt er alleen gezuiverd water gebruikt waarin de algen groeien. En komt daar geen zuurstof bij, apart van het zeer korte moment van capsulering. De kwaliteit van zowel omega algen als vis omega ligt sterk aan hoe het wordt geproduceerd.
Nu kun je denken : voor mij voortaan alleen nog maar algen olie! En dat is zeker fijn, ook voor de vissen zelf. Maar voordat je algen olie in gaat kopen, moet je echt ONTZETTEND GOED op de KWALITEIT letten, want ook in algen olie val onderscheid te maken. Dat heeft alles te maken met waar ik eerder over vertelde : de productie. Want ook algen olie kan zijn bevuild, als het niet op juiste productiewaarden wordt geproduceerd. Of kan van zeer slechte kwaliteit zijn omdat er bijvoorbeeld teveel zuurstof bij is gekomen. Het is daarom erg belangrijk, dat je een merk / fabrikant goed scant. Je kunt bij iedere fabrikant informatie opvragen, daar heb je als kopende partij alle recht op, maak gebruik van dat recht. Als een product echt goed in elkaar steekt zal een fabrikant daar ook zeer transparant in zijn. Dus chroom nooit om te VRAGEN.

VEGAN OMEGA 3 MET HOGERE DOSERING / ZONDER VITAMINE D

Goed. De vegan omega 3 van Puur & fit bevat vitamine D3. Dit was voor de meeste mensen een fijne bijkomst, maar velen vonden het overbodig, omdat zij bijvoorbeeld al vitamine D suppleren, en het een beetje voelde als dubbel-op. We kregen ook vragen over een hogere dosis omega in plaats van het vitamine D aandeel. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. De uitkomst werd zondag 3 september 2023 gelanceerd : een omega 3 algen olie, zonder vitamine D, maar zeer hoog gedoseerd ( 500 mg ) De zeer hoge dosis is best uniek, het heeft een verhouding van 1:3 EPA + DHA. Per capsule komt dat neer op 1,080 mg algenolie, 125 mg EPA, 375 mg DHA en 28 mg DPA. Het gaat om biologisch beschikbare vormen, die ons lichaam nodig heeft voor de meest optimale opname. Deze capsules ( uiteraard plantaardig ) zijn geschikter voor mensen die bijvoorbeeld al vitamine D suppleren, en juist wat meer behoeften hebben aan omega. De rest blijft gewoon hetzelfde. De capsules worden aangeboden in de NATUURLIJKE TRIGLYCERIDEN VORM, de vorm waarin langeketen omega 3 vetzuren voorkomen in algen en visolie.

WAAROM EEN HOGERE DOSERING ?

Je kunt je uiteraard afvragen waarom je een hogere dosering nodig zou hebben. En ik ben erg blij, dat je je dit afvraagt omdat het inderdaad niet altijd noodzakelijk is. We moeten ons vooral de vraag stellen, of over doseren, wat betreft welk supplement ook, meer kwaad dan goed kan doen, naast de kernvraag of we de aanvulling echt nodig hebben. Als je om welke reden ook concludeert dat je omega 3 ter aanvulling nodig hebt, moet je er dan ook verstandig mee omspringen, want ja, ook een teveel aan omega 3 kan averechts effect geven. Nu is het gelukkig zo dat overdoseren weinig tot niet voorkomt. Ook niet als we iedere dag vette vis zouden consumeren. Maar het is wel risicovoller om over te doseren via suppletie. Als er té lang teveel omega 3 wordt geslikt, kan dat mogelijk leiden tot invloed op onze bloedstolling. Dit komt omdat grotere hoeveelheden omega bloedverdunnend kunnen werken. Dit risico wordt echter gezet op  meer dan 3 gram visolie per dag. Dat is echt heel erg veel. En komt dan zelden tot nooit echt voor. Het FDA beweert dat het gebruik van omega 3 supplementen veilig is als de dosis onder de 2000 mg per dag blijft. Een meest effectieve dosis varieert tussen de 300 mg – 4000 mg per dag.
Goed, als je verzekerd bent dat je wel wat extra omega 3 in je leven nodig hebt, bijvoorbeeld als je dit niet uit je dagelijkse voeding haalt, dan kan een hogere dosering gunstig zijn. Daar zijn best aardig wat studies op afgestemd. Zo is gebleken dat een hogere dosering van omega 3 vetzuren :
symptomen en angsten van depressies kunnen reduceren. 
– mogelijk effectief kunnen zijn tegen stemmingswisselingen en psychische stoornissen
– een verminderd risico op dikke darm en prostaatkanker 
Eet jij meerdere dagen per week vette vis, dan zit het wat omega 3 vast goed, maar doe je dit niet, dan zou je zeker eens kunnen overwegen om omega 3 bij te suppleren. Kijk vooral eerst goed en kritisch naar je voeding, en laat het liefst controleren of je daadwerkelijk een tekort hebt. Alhoewel over doseren bijna niet voorkomt, is het altijd het beste to “ be safe than sorry ‘. Dat geldt voor alle suppletie. Duw geen halve pot omega 3 in één keer door de keel. Dat begrijpt iedereen denk ik wel. Slik altijd VERSTANDIG en hou je strikt aan de ADH die op een verpakking staan aangeven. Deze zijn precies af gestemd op het product wat jij hebt gekocht. Op deze manier met supplementen omgaan geen de meest optimale resultaten. Het is een fabel, dat méér slikken beter is. Wat betreft suppletie is dat in de meeste gevallen juist averecht.
Terug naar de nieuwe vegan omega 3 van puur & fit, want daar valt nog meer belangrijks over te vertellen. Er wordt nogal eens gevraagd, waarom wij expliciet kiezen voor een algen olie. Daar heb ik een grote vinger in de pap geroerd. Ik ben namelijk stellig van mening, dat we de vissen niet nodig hebben om aan onze omega 3 te komen. Immers, omega 3 vetzuren worden niet door vissen aangemaakt, zij krijgen dit binnen via de plakton die zij eten. Deze plankton voedt zich weer met algen, waar de omega in zit. Een mooi samenspel van de natuur, waar wij persoonlijk liever voor kiezen dan de vissen. Daarnaast is er ook nog eens het raffinage proces voor visolie. Ik denk dat iedereen de aflevering van “ keuringsdienst van waarde” daarover heeft bekeken, en is geschrokken van de meuk die in deze visolie zit. Die raffinage, dat is wat betreft vislolie AL-TIJD noodzakelijk, ongeacht of je dat nu zogenaamd natuurlijk en puur inkoopt of niet. Dit heeft te maken met de verontreiniging, denk daarbij aan de zware metalen en microplastics. Algenolie ( die van puur & fit ) wordt gekweekt in bassins, waar geen enkele raffinage processen nodig zijn, omdat de omgeving zuiver is. De olie wordt bovendien geëxtraheerd ZONDER oplosmiddelen. Tijdens het gehele bewerkingsproces van alg tot capsule wordt, met de uitzondering van het zeer korte moment van capsuleren, geen enkel moment alles blootgesteld aan zuurstof waardoor er geen oxidatie kan ontstaan.
We hopen jullie er blij mee te kunnen maken, en de gelegenheid te bieden om je eigen keuze te maken als het komt op je eigen behoeften. Ik ga voortaan deze nieuwe omega slikken, omdat ik inderdaad zelf al vitamine D bij suppleer, en ik 98% veganistisch leef, geen vis consumeer, en iedere dag fanatiek sport. Dit zijn voor mij de overwegingen die ik heb gemaakt om voortaan over te stappen op deze nieuwe capsules, maar jouw situatie kan daarin uiteraard anders zijn. Je moet goed kijken naar je behoeften.
Om het wat gemakkelijker te maken in je keuze, hebben we bij puur & fit een heel erg handig overzichtje gemaakt, waarin je in één oogopslag kunt zien, welke omega het beste bij jou aansluit, maar vooral ook de prijsverhoudingen. Zoals je kunt zien, liggen de verkoopprijzen van puur & fit vele malen lager dan andere merken, en leveren zij lang niet zulke hoge doseringen per capsule. De laag gedoseerde capsules zijn daardoor veel minder zuinig in gebruik omdat je er dan vaak meerdere per dag van moet slikken om aan jouw bepaalde omega behoeften te voldoen.

WAAR TE BESTELLEN ?

wil je de vegan omega 3 met vitamine D bestellen? KLIK DAN HIER 

wil je de vegan omega 3 500 mg dosering bestellen ? KLIK DAN HIER 

 

 

2 Reacties op “Omega 3 algen olie + vitamine D3……uniek en bijzonder!

 1. De capsules van Rineke zitten in een pot met bruinglas.
  Waarom hebben jullie niet voor bruinglas gekozen?
  Dit is toch beter voor de capsules?
  Ans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *