Paasbest brood

Op iedere paastafel hoort een feestelijk brood! Deze paasstol is op zijn paasbest! Heerlijk bij ontbijt, brunch, lunch of bij de paas-koffie/thee! Lekker met een likje geitenboter of biologische gras roomboter ( als je niets tegen koemelk hebt)
Dit heb je nodig:
- 300 gram biologische havermout ( droog)
- 100 gram bruine teffmeel ( amandelmeel of hazelnootmeel kan ook)
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- twee flinke eetlepels speculaaskruiden ( biowinkel of maak het zelf, zie recept )
- twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xttra
- 250 ml haver of amandel of andere melkvervanging
- een kopje rozijnen, geweekt en uitgelekt
- een kopje blonde moerbeien, geweekt en uitgelekt
- een kopje gojibessen. geweekt en uitgelekt
Voor de topping:
- twee bananen grof geprakt
- ceylon kaneelpoeder + een theelepel vanille bourbon
zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de stol stevig door elkaar tot een stevige, homogene massa. Stort op de bakplaat en vorm er een mooie rondvormige stol van. Verdeel de grof geprakte banaan over de stol en bestrooi royaal met ceylon kaneelpoeder en een beetje vanille bourbon. Bak de stol in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Je kunt aan het beslag nog tal van extra lekkers toevoegen, zoals noten, zaden, pitten, kokosrasp/snippers en amandelschaafsel.
Ik ga deze proberen.
Zou je deze ook zonder stevia kunnen maken of anders met pure groene stevia? Wat denk jij?