Mijn website zou natuurlijk incompleet zijn als daar geen recepten op zijn terug te vinden! Ik laat jullie dan ook dagelijks een kijkje nemen in mijn eigen kleine keukentje. Het mag dan een zeer klein keukentje zijn, er komen wel de lekkerste recepten uit! De…
Het Meukvrij ABC is een verzameling van door Monique geschreven artikelen rond gezonde voeding. Je leest er over e-nummers, superfoods, misleidende etiketten en natuurlijk over natuurlijke, gezonde producten. Van Aardpeer tot Za’atar, geen term wordt overgeslagen. Klik op een letter en vind de artikelen! A B…
De boekenplank van Monique bevat een overzicht van de door haar uitgegeven boeken. De boeken zijn te koop of te bestellen via de boekhandel of speciaalzaak, maar ze zijn uiteraard ook online te koop. Daarnaast kun je op de boekenplank Monique’s recencies lezen van…
“ Hey Mo!” “ Hey Juglen!” “ Heb je mijn boek al gelezen? Nee? Ik stuur je hem wel even toe! “ “ Leuk! Die ga ik dan lekker lezen! “ ( Drie dagen later…) PLOF! Euh…….” even” lezen???????? Dat gaat hem niet worden….
Alhoewel we langzaam maar zeker toch weer teruggrijpen naar ons dagelijkse “ bammetje” na alle hype en commotie, blijft de smet toch een beetje op de boterham liggen. We eten met zijn allen nog altijd minder brood. Er zijn erg veel redenen waarom we…
Ik denk, dat we het allemaal stiekempjes doen als we wat lekkers gaan bakken…..de kom uitlikken, de garden aflikken, de lepel schoonlikken……Het is zelfs in landen als Amerika een ware rage om “ cookie dough” te eten, ook wel koekjesdeeg. In Europa/Nederland is het…
Onlangs in het nieuws: Foodwatch vond in rijstwafels en rijstmeel veel te hoge concentraties arsenicum. Eerder lagen de gezond verklaarde rijstwafels al onder vuur vanwege de aanwezigheid van dit giftige sporenelement. Het blijkt opnieuw, dat het NVWA ( Nederlands Voedsel en Warenauthoriteit) steken heeft…
Soms lijkt het, alsof iets er zomaar opeens is en dan meteen overal. SKYR is zo’n product. Het lijkt vrij nieuw, maar skyr bestaat al decennia’s lang. Veel mensen zeggen, dat als je eens ECHTE IJSLANDSE SKYR hebt geproefd, je “ onze” skyr producten…
Ik vind het heerlijk: sojasaus. Het is een bijzondere smaakmaker. Het is in de meeste gevallen geheel natuurlijk en wordt gemaakt van soja en tarwe waar zout aan wordt toegevoegd of niet. Dit wordt gefermenteerd. De ECHTE sojasauzen worden gefermenteerd met koji, dit zijn…
Rond Sint Nicolaas zien we het overal: borstplaat. Wat is het precies? Het is een suikergoed, wat naast suiker wordt gemaakt met volle melk en een smaakstof, bijvoorbeeld cacaopoeder, vanille, of kaneel. Afhankelijk van de toegevoegde smaakstof kunnen de kleuren verschillen. Ik bedacht eerder…
Aspartaam. Zelfs de “ leken” onder ons hebben ervan gehoord en weten, dat het gaat om een e.o.a “ giftig goedje” wat veel in ons voedsel voorkomt. Als je “ aspartaam” op google intikt verschijnen doodshoofden met kruizen erdoor, en de meest angstaanjagende verhalen….