MOOS FAVORITES BIOLOGISCHE KRUIDENMIXEN!

Ik ben een groot fan van kruiden en specerijen. Ik mijd zout uit mijn voeding, al jaren. Ik weet niet beter dan mijn voeding met verse en gedroogde kruiden en specerijen op smaak en kleur te brengen. Zout is nog altijd de ABSOLUTE smaakmaker in ons huidige welvaart-voedsel. Het heeft vele nuttige functies, zoals conservering en houdbaarheid, maar het geeft vooral veel smaak. Echte zout-fans ervaren voedsel zonder zout als flauw.

Helaas is zout geen al te gezonde smaakmaker. Je kunt daar alles over lezen in mijn ARTIKEL. We hebben zout nodig, maar omdat het in grote hoeveelheden in ons voedsel voorkomt, moeten we er een beetje op letten. En is het zeker niet meer nodig om ons eten extra met zout te bestrooien. Toch gebeurt dit nog steeds , en vrij frequent. Denk aan patat zouten of vis pekelen, maar ook zout over ons eten strooien.  Zout maakt alles net even wat smakelijker.

KRUIDEN EN SPECERIJEN

Zout heeft nog meer nadelen. Het maakt onze smaak “ vlak”. Omdat het in vrijwel alle producten zit die we dagelijks in de supermarkt kopen, ervaren we bijna geen pure smaken meer. Ook geen pure smaken van kruiden en specerijen. Terwijl deze juist de toon kunnen zetten. Niet in de laatste plaats omdat ze zo divers en veelzijdig zijn in smaak-noten. De smaak van zout kan al deze mooie smaak-noten compleet overnemen op onze smaakpapillen waardoor de eer eigenlijk onterecht naar zout gaat. In werkelijkheid zijn juist die vele smaaknoten in kruiden en specerijen de toppers die iets veel smaak, kleur en geur kan geven.
Heel veel kruiden en specerij-mixen worden op basis van zout samengesteld. Dit geeft meer een zoute smaak dan een kruidige smaak, en daar zijn we aan gaan wennen. Vandaar dat we zout prefereren boven welke andere smaakmaker ook. Veel levensmiddelen worden bijvoorbeeld op smaak gebracht met zout, en op kleur en geur met kruiden en specerijen. We ervaren een heerlijke geur, zien een mooie kleur maar proeven vooral zout. We vinden zout daarom extra lekker, terwijl de geur en kleur van zout wordt “ gefaked” om ons om de tuin te leiden. Zout wordt gezien en ervaren als lekker en smaakvol, terwijl er 9/10 gevallen sprake is van een mengsel van zout MET kruiden en specerijen.
Ik heb het altijd een beetje zonde en oneerlijk gevonden , om de kruiden en specerijen wat onder het kleed te vegen terwijl ze best een cruciale rol spelen in de vele kruiden mixen . Zout overheerst . Alhoewel er tegenwoordig steeds meer kruidenmixen op de markt verschijnen zonder toevoeging van zout, blijft het marktaandeel in zoute mixen groot. Denk maar eens aan marinade mixen, of mixen voor vlees / gehakt / kip te kruiden. Bijna allemaal zijn ze op basis van zout samengesteld.
In mijn keukentje laat ik mijn liefde voor verse en gedroogde kruiden en specerijen spreken. Ik heb een enorme verzameling aan potjes en ik maak zelf de lekkerste mixen. Ik maak iedere dag gebruik van mijn kruiden en specerijen. Ik droog ook zelf veel kruiden en specerijen in mijn droogoven. En wist je, dat uienschilletjes ontzettende smaakmakers zijn? ( KLIK HIER )  Ik gooi ze daarom nooit weg, ik spaar ze op en maal de in de blender tot een poeder. De natuur heeft zoveel smaak! Zout is niet de enige smaakmaker.
Ergens in 2016 / 2017 heb ik bij een “ hobbyist” die een klein webwinkeltje had opgezet, een leuke serie kruidenmixen ondergebracht. Het was voor mij iets heel spannends. Ik had zeven verschillende kruidenmixen bedacht die in leuke glazen potjes met een magnetisch dekseltje werden aangeboden. Dit werd zo succesvol dat de eigenaar van de webwinkel al snel de pijp aan Maarten gaf en uiteindelijk mijn serie uit zijn assortiment haalde . Hij kon gewoonweg de tijd niet meer vinden om te produceren en te leveren. Zonde, maar ik zag het als een leuke ervaring. Het deed mij goed om te zien dat er veel animo en behoefte is aan mooie, pure, biologische kruiden en specerij-mixen.
Anno 2023 heeft mijn wens voor het uitbrengen van een mooie lijn in prachtige, meukvrije, pure, biologische kruidenmixen eindelijk vorm gekregen. Nu dat ik een droombaan vond bij www.puurenfit.nl geeft dit mij heel veel ruimte om mijn projecten uit te gaan werken. Dit geeft mij perspectief om mijn ideetjes op tafel te gooien. Zo ook mijn diepgewortelde wens om een eigen lijn in kruiden mixen op de markt te brengen. Dit vonden ze bij puur & Fit zo’n goed idee dat we er meteen mee aan de slag zijn gegaan.

MOOS FAVORITES KRUIDENMIXEN

Onder mijn “ merk-naam” MOOS FAVORITES… gaan we komende tijd mooie, leuke, toffe en nieuwe producten op de markt brengen die onder de rok van PUUR EN FIT worden uitgebracht. Wat wil dit zeggen? Dat zegt dat puur & Fit zorgt voor alle investering en productie. Ik ben de BEDENKER van alle producten. Betreft de kruiden mixen, betekent dit bijvoorbeeld dat ik de mixen heb bedacht, samengesteld, getest en een test-panel de mixen grondig hebben getest. Puur en fit neemt het stokje vervolgens van mij over door de productie / inkoop enz op gang te brengen. We bepalen gezamenlijk hoe de verpakkingen eruit komen te zien en ik verzorg van A tot Z de teksten op zowel de verpakkingen, product informatie, blogs en recepten. Ik verzorg tevens de fotografie. Eigenlijk is het een mooi samenspel, waarin we met zijn allen proberen om het beste van het beste neer te kunnen zetten. Daarom voel ik mij ook zo thuis in de vijver van puur en fit. We staan alle met onze neuzen dezelfde kant op. Alleen het beste voor de consument, zonder afbraak te doen aan het welzijn van mens, dier en milieu. En….dat alles ook BETAALBAAR blijft.
MOOS FAVORITES zal dan ook nooit ROCKET-SKY HIGH gaan in verkoop-prijzen. Ik hou van budgetvriendelijk. Daarom zullen mijn producten altijd fijn zijn geprijsd voor wat ze echt waard zijn.  Maar daarnaast ook zeer voordelig verpakt in grootverpakkingen.
Ik heb maar liefst 15 verschillende kruidenmixen samengesteld die allen zeer zijn goedgekeurd door het test-panel. We gaan starten met vijf kruidenmixen. Als dit een succes blijkt, zullen de andere 10 en wellicht nog veel meer mixen volgen. De vijf mixen zijn door mij en het test-panel als “ de grote voorkeuren” genoemd. We starten dan ook op met deze vijf mixen, ik stel ze graag aan jullie voor :

CHEEZY MIX

Deze mix had mijn voorkeur om als één van de eerste vijf uit te brengen. Het bestaat uit biologische kruiden en specerijen en .. biologische edelgist. In het buitenland wordt edelgist “ nutrittional yeast” genoemd. In Nederland wordt het soms ook wel voedingsgist genoemd, de Engelse vertaling. Edelgist is een degeactiveerde gist, wat in basis meestal is gemaakt van de stam Saccharomyces cerevisiae, een niet dierlijk ééncellig organisme. Deze gist leeft enkele dagen op een voedingsbodem van onder andere glucose of melasse, en wordt hierna gedood door verhitting. We spreken na dit proces van gedeactiveerde gist. Dit wordt gedroogd en verkocht als geel/witte vlokken. De hartige smaak komt van het vrije glutaminezuur. Edelgist heeft een opmerkelijke “ kaas-achtige” smaak, waardoor het wordt gebruikt ter vervanging voor kaas in veel veganistische gerechten / recepten. Deze mix is dan ook enorm geschikt voor veganisten! Je kunt er van alles mee kruiden, bijvoorbeeld homemade burgers, of over gekookte groenten en aardappelen strooien. Maar de mix is ook verrukkelijk over een frisse salade! De Cheezy mix bevat als enige van de vijf een heel klein snufje Keltisch zeezout. Dit is toegevoegd om de mix op de perfecte smaak te krijgen zonder dat de zoute smaak overheerst. Het gaat om een zeer klein snufje.
 Je kunt er ook een lekkere veganistische filet-americain mee maken! KLIK HIER voor het recept. Wil je de mix meteen bestellen ? KLIK DAN HIER 

VEGGIE MIX

Deze mix scoorde erg hoog in het test panel. Zoals de naam het al een beetje verklapt, is deze mix bijzonder geschikt om al je vegetarische alternatieven als burgers, spreads enzovoort, op smaak / kleur en geur te brengen. Het bevat ontzettend veel mooie en pure smaak-noten zoals basilicum en kerrie. Deze mix is bijzonder kruidig en mild van smaak.
Ook heerlijk voor in soepen en sauzen!  Of maak eens deze hartige ontbijt crackers, KLIK HIER voor het recept.  Wil je de mix meteen bestellen ? KLIK DAN HIER 

SMOKEY SPICE MIX

De heerlijke rooksmaak van pure, biologische gerookte paprika geeft deze mix een verrukkelijke SMOKEY smaak en geur. . Enkele panelleden ervoeren de smaak als “ hemels! “ De mix is geschikt om bijvoorbeeld vlees mee te kruiden, of door een omelet te roeren. Het is tevens een ideale smaak-maker voor veganisten, die vaak een “ bacon-smaakje” missen.
Ik gebruik deze mix erg graag voor mijn pompoen-ovenschotel! KLIK HIER om naar het recept te gaan. Wil je de mix meteen bestellen ? KLIK DAN HIER

MIX OF JOY

Ja, de naam maakt je vast alleen al vrolijk nietwaar? Dit is zonder meer de meest bijzondere van de eerste vijf kruiden mixen., De mix bevat zeer bijzondere smaaknoten van o.a lavaswortel-poeder en mosterdpoeder. Het heeft een licht “ pitje” dankzij cayennepeper. Je MOET dit gewoonweg proeven! Ik kan het eerlijk gezegd niet optikken hoe heerlijk deze mix smaakt in tal van gerechten, in soepen en sauzen, over gekookte groenten en aardappelen, over salades……verzin het zelf maar, deze alles-kunner kan overal en nergens  doorheen, of op worden gestrooid.
Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke boterham / crackerspread ? Dat maak je super-eenvoudig. Kook ongeveer 400 gram pompoen in de schil, laat uitlekken. Gooi dit samen met circa 5 druppels MOOS FAVORITES naturel druppels, drie volle eetlepels MIX OF JOY in de blender en vermaal. Spatel er vervolgens ongeveer 3 koffiekopjes edelgist door. Heerlijke spread voor op brood / toast / cracker, maar ook geweldig lekker als vulling in wraps! wil je de mix direct bestellen? KLIK DAN HIER

FRESH HERBS MIX

Verreweg de meest “ frisse” van deze vijf eerste kruidenmixen. Het is een zeer fijne mix om bijvoorbeeld over salades uit te strooien, in soepen en sauzen te verwerken of in zoete gerechten. De hoofd-smaaknoot is citroengras. Door toevoeging van vers gemalen kardemom peulen krijgt deze mix een verrassende smaak.
Ideale mix om zelf je hummus mee te verrijken! KLIK HIER voor het recept . Wil je de mix meteen bestellen ? KLIK DAN HIER …Wil je meer inspiratie ? Op mijn website vind je een afzonderlijke categorie met talloze lekkere recepten! KLIK HIER

ABOUT MOOS FAVORITES KRUIDENMIXEN

Ik kies alleen voor het beste. Daarom wilde ik graag, dat alle kruiden en specerijen van biologische afkomst zijn. Ook andere eventuele ingrediënten zijn van biologische afkomst, zoals edelgist. Naast het beste wil ik een zo milieuvriendelijk mogelijke verpakking. Van de inkt tot de verpakking zelf, over alles wil ik goed nadenken.
We hebben gekozen voor mooie glazen potjes. De bedoeling is dat je zo’n potje ( gevuld) éénmalig inkoopt, en daarna hervulbare zakjes kunt kopen om het potje steeds opnieuw te vullen met dezelfde kruidenmix. Op deze manier kun je een erg mooie en leuke potjes-verzameling bij elkaar sparen. De potjes zijn fraai om te zien en hebben een mooi verhaal…..
De hervulbare zakjes zijn uiteraard 100`% milieuvriendelijk.

UNIEKE POTJES!!!

De potjes, daar heb ik best lang naar gezocht. Ik wilde echt iets unieks, wat mooi aansloot op mijn visie en potjes die ook echt mega-mooi zijn om neer te zetten in iedere keuken. Ik vond uiteindelijk DE perfecte potjes. Met een verhaal. De potten zijn namelijk gemaakt van oude whisky flessen. En de productie vindt gewoon plaats in Nederland. Het is een prachtig project, waarin niet alleen hoogst duurzaam en milieuvriendelijk wordt gewerkt, maar ook gezien de arbeid zelf kansrijke mensen de gelegenheid en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, mensen die het in hun leven lastiger hebben of hebben gehad om mee te kunnen draaien in de maatschappij. Er is naast de sociale werkplaats een ontmoetingsplek gecreëerd, waar een fijn en harmonieus samenzijn kan worden gevormd en een veilige fijne plek biedt.
De oude whisky  flessen worden op een CO2 neutrale manier verzameld, en in een eigen werkplaats omgetoverd naar opnieuw bruikbare potjes. De flessen worden na reiniging afgezaagd, geschuurd en gepolijst tot een geheel NIEUW product, uit exact dezelfde grondstoffen. Het maakt mijn potjes 100% circulair,  met een sterk verminderde CO2 uitstoot, een explosieve vermindering van waterverbruik en ook zijn de energie-emeisies beduidend lager. De 100% upcyclede glazen potjes zijn vrij van plastic, en de deksels zijn gemaakt van duurzaam bamboe of kartoner-inhoud. Het potje past als een dekseltje op mijn potje aan eisen en wensen! En ik wist meteen, dit MOETEN ze gaan worden! Ze zijn niet alleen meest duurzaam, maar ook bijzonder fraai om te zien en daardoor absoluut geen straf om in je keuken neer te zetten, of je kast er mooi mee in te delen.
Dit was tevens één van de redenen waarom het ontwikkelen van mijn mixen zo lang heeft geduurd. Ik ben echt heel erg lang op zoek geweest. Er gaan veel glaswerken om in de markt, maar die ECHTE parels die het werkelijk ertoe doen, dat was zoeken naar spelden in de hooiberg. De leverancier van onze potten was erg enthousiast over mijn project en heeft daarom extra aandacht besteed aan mijn specifieke potten. Zo is er speciaal voor mij extra aandacht besteed aan de afmetingen en verloop van de potten. Het gaat om handwerk, en je begrijpt dat iedere fles daarom ook anders uit de veren komt. Er is goed gekeken naar een juiste gelijke maat en lijn, waardoor de potjes erg leuk naast elkaar aansluiten. Supergaaf, dat een bedrijf zich daar ook voor inzet! Ik hoop dat met deze wat duurdere, maar dan ook daadwerkelijk DUURZAMERE keuze een beetje kan bijdragen aan een meer duurzamere wereld.
WAAR KUN JE DE MIXEN ALLEMAAL VOOR GEBRUIKEN?
Eigenlijk is er geen specifiek gebruiksadvies voor een kruidenmix. Wel heb ik sommige mixen zodanig samengesteld dat het voor specifieke gerechten meer geschikt is, zoals de Smokey Spice mix en de Cheezy mix bijzonder geschikte mixen zijn voor veganisten. Maar eigenlijk maakt het niet veel uit WAARVOOR je de mixen gebruikt. Het zijn allemaal “ alles-kunners”. En je kunt dan ook geheel zelf bepalen waarin / waarvoor / waarop jij de mixen wilt gaan gebruiken.
HOE LANG ZIJN DE MIXEN HOUDBAAR?
Op de verpakkingen lees je een houdbaarheidsdatum. Maar als je de mixen op een koele droge plek bewaart, en in het potje, kun je de kruidenmixen een jaar en langer gewoon lekker blijven gebruiken. Kruiden en specerijen in gedroogde vorm zijn heel lang houdbaar. Zeker bewaard in de potten kun je de kruiden zeer lang bewaren.
WAAR KOMEN ALLE KRUIDEN EN SPECERIJEN VANDAAN?
Na een best uitgebreide zoektocht hebben we uiteindelijk wat ons betreft het allerbeste weten te vinden wat de markt te bieden heeft. Het bracht ons bij een charmante kleine ondernemer die nog echt met veel geborgenheid en passie biologische kruiden en specerijen selecteert van de meest vooraanstaande leveranciers , wereldwijd. Het is voor mij persoonlijk, maar ook voor puur & fit ontzettend belangrijk, dat boeren een rechtvaardige prijs ontvangen voor hun inspanningen. Daarom kozen we naast biologisch zeker ook voor het officieel Fairtrade keurmerk. Wat kort door de bocht kenmerkt, dat boeren een eerlijke beloning ontvangen voor hun arbeid en dat de kruiden & specerijen met respect voor mens, milieu en natuur zijn geteeld. De mixen zijn 100% vrij van pesticiden en schadelijke bestrijdingsmiddelen, iets wat zeker in de wereld van kruiden & specerijen best een ding is. Er wordt erg veel bespoten. We wilden 100% puur en eerlijk kunnen leveren. En dat is uiteindelijk gelukt !
KOMEN ER OOK GROTERE HERVULBARE VERPAKKINGEN? IK GEBRUIK ERG VEEL KRUIDEN!
Ja, zodra we zien dat het rendabel genoeg is om ook grotere navul-verpakkingen te produceren, zullen we dit zeker gaan overwegen. Voorlopig hebben we standaard navul verpakkingen die precies het potje weer opnieuw vullen. Die kun je bestellen via www.puurenfit.nl
WAT ZIJN DE AFMETINGEN VAN DE POTJES ? 
De hoogte is 11 cm, de breedste ( op diameter op deksel gemeten ) is 7 cm. Ze passen perfecte naast elkaar maar kunnen dankzij de platte deksel ook op elkaar worden gestapeld. De inhoud loopt van 250 ml tot 500 ml , de inhoud per mix/ grammen verschillen.
VAN WELK MATERIAAL ZIJN DE BAMBOE DEKSELS GEMAAKT ?
De deksels zijn gemaakt van een zeer duurzaam bamboe. Uiteraard zijn deze 100% gecontroleerd vrij van MELAMINE ( klik HIER om daar meer over te lezen )
ZIT ER ZOUT IN DE MIXEN ?
Alleen de CHEEZY mix heeft een heel klein beetje Keltisch zeezout. Dit is minimaal gehouden, en vooral als SMAAK verrijker toegevoegd om de mix optimaal te maken. Vrijwel de meeste kruiden en specerijen / kruidenmixen bevatten zout, en dan heb ik het niet over een beetje. De basis is meestal zout. Door én een zeer smaakvol en intens zout toe te voegen ( Keltisch zeezout ) én dit zo minimaal mogelijk te houden overheerst de zoute smaaknoot niet terwijl het de andere smaken van de kruiden en specerijen omhoog haalt. Wil je meer lezen over zout in kruiden en specerijen ? KLIK DAN HIER 

KUNNEN DE POTTEN OOK ZONDER VULLING WORDEN BESTELD ? 

Na een grondige zoektocht heb ik de perfecte potten gevonden voor mijn MOOS Biologische kruidenmixen, die perfect aansluiten bij mijn visie. Ook zijn ze prachtige eyecatchers voor iedere keuken. Deze potten zijn werkelijk uniek en dragen, zoals je eerder kon lezen,  een bijzonder verhaal met zich mee. Ze zijn vervaardigd uit oude whiskyflessen: een keuze die niet alleen esthetisch passend is, maar ook volledig in lijn met mijn streven naar duurzaamheid en milieubewustzijn.

Het hele productieproces vindt plaats in Nederland en heeft een breder doel dan alleen het creëren van prachtige potten. Het is een bijzonder project waarin duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid hand in hand gaan. Deze potten worden vervaardigd op een sociale werkplaats door kanjers die in het leven obstakels hebben ervaren, waardoor ze soms moeilijk kunnen meekomen in de maatschappij. De productie vindt plaats in een omgeving waar niet alleen ruimte is voor ambachtelijk vakmanschap, maar ook voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Een ontmoetingsplek is gecreëerd waar een warme en harmonieuze sfeer heerst, waardoor het niet alleen een werkplaats is, maar ook een veilige haven voor mensen die dat nodig hebben.

De oude whiskyflessen worden op een CO2-neutrale wijze verzameld en in de werkplaats omgetoverd tot prachtige potjes. Na grondige reiniging worden de flessen zorgvuldig bewerkt: afgezaagd, geschuurd en gepolijst tot ze een nieuwe bestemming krijgen, zonder verspilling van grondstoffen. Dit resulteert in 100% circulaire glazen potjes met aanzienlijk verminderde CO2-uitstoot, waterverbruik en energie-emissies.

Als je investeert in de potten van Pottle, dan help je dus ook mee aan het creëren van werkplekken en het tegengaan van de afvalberg! De potten van Pottle kosten normaal € 10,95. Als je ze koopt bij Puur & Fit betaal je slechts € 9,50! Puur & Fit betaalt namelijk zelf graag aan jouw potten mee als bijdrage aan het mooie werk van Pottle. Dat is een mooie meepakker! En als je goed kan rekenen, dan heb je natuurlijk al lang gezien dat er nog iets meer voordeel te behalen is als je ze koopt met mijn kruidenmixen erin 😃 Wil je de pot leeg bestellen, dan kan dat VIA DEZE LINK.

KLIK HIER om naar het complete overzicht te gaan.

LIMITED EDITION : THE SWEET SURPRISE MIX!

Ik heb een mix speciaal ontwikkeld voor de feestdagen, waarin we weer gezellig veel gaan bakken en kokkerellen in de keuken om allerlei traditionele lekkernijen te gaan maken. Een zoete mix dus! Een kruidige, warme en mild zoete mix om al jouw feestelijke baksels een lekker eitje en kleurtje te geven, terwijl je meteen ook profiteert van de gezonde voordelen van al deze kruiden & specerijen. De mix kun je niet alleen voor feestelijke recepten gebruiken, maar ook de rest van het jaar, door toetjes en desserts, door ontbijtjes ( kwark, yoghurt ) en door smoothies. Het is een ideale smaakmaker om warme dranken wat extra “ spice “ te geven, maar je kunt ook vers fruit bestrooien met de kruidenmix, zoals appelpartjes! De mogelijkheden zijn enorm. En omdat ik zeer heftige kruiden & specerijen heb gekozen, heb je er maar weinig van nodig om iets enorm veel smaak te geven. 

 

De kruiden zijn biologisch gecertificeerd, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind, zeker als het komt op zoiets als kruiden & specerijen. Kruiden & specerijen worden wereldwijd verhandeld, en zijn mede daardoor ook één van de meest bespoten levensmiddelen ter wereld. Er kunnen erg veel bestrijdingsmiddel-resten achterblijven in een eindproduct, zeker als het uit landen afkomstig is waar er minder streng op wordt gecontroleerd. Door 100% biologisch certificeerde kruiden & specerijen te kiezen ontloop je in elk geval deze ellende. Je betaalt in regel iets meer, maar ik persoonlijk vond, dat we dat voor onze gezondheid wel over moeten hebben. En koos ik niet voor de meest gemakkelijkste wegen wat betreft mijn Moos kruidenmixen. Gelukkig zijn mijn mixen inmiddels razend populair en lijkt het erop dat velen er hetzelfde over denken als ik.
Ik ben er dus al volop mee op avontuur gegaan en komende weken zul je nog meer lekkere feestrecepten met deze mix gaan aantreffen om je een beetje te inspireren!  KLIK HIER om te bestellen 

8 Reacties op “MOOS FAVORITES BIOLOGISCHE KRUIDENMIXEN!

 1. Heel erg leuk dat het je gelukt is om je eigen lijn met biologische kruidenmixen op de markt te brengen. Van harte gefeliciteerd daar mee. Ik ben al even op zoek gegaan om te kijken hoe ik ze kan bestellen bij Puur en Fit.
  Het is nog niet gelukt maar jullie zijn er vast druk mee bezig. Ik houd de site in de gaten.

 2. Beste Monique,

  Gefeliciteerd met het resultaat. Ik heb wel een vraag volgens de website van Puur een fit bevat de veggi mix zout:
  MOOS Veggie Mix ingrediënten
  Knoflook*, gerookte paprika*, peterselie*, komijn*, venkelzaad*, cayennepeper*, Keltisch zeezout.
  En niet de cheezy mix
  MOOS Cheezy Mix ingrediënten
  Edelgist*, komijn*, chilipoeder*.

  Klopt dit dan?

 3. De link werkt nu wel.
  Ik zie de volle potjes en een leeg potje, maar niet de hervulbare zakjes.
  Ik heb mooie potjes die goed in mijn kruidenkast passen. Jullie potjes zijn te breed voor mijn kast.
  En misschien gaat het volgende wel komen: ik mis een setje van alle kruiden, maar dan in kleine zakjes, voor 1 of 2 keer gebruik. Om de smaken te testen, want smaak is erg persoonlijk.
  Misschien een idee om aan te werken?
  En natuurlijk gefeliciteerd met dit resultaat van heel lang en hard werken.

 4. Beste Monique,

  Beetje jammer dat je niet op mijn vraag reageert. Welke mix bevat nu zout en welke niet. Wiens info klopt niet die van Puur en Fit of jouw info. Als jij in jouw blog de verkeerde info vermeldt dan ga ik ook een beetje twijfelen aan het feit hoe sterk je nu echt betrokken bent geweest bij de ontwikkeling van het product. Ik mag er toch van uitgaan dat jij als ontwikkelaar het beste op de hoogte bent van de samenstelling.
  Ik bedoel dit zeker niet als aanval maar ben net als jij heel kritisch op voeding en bestudeer etiketten en ingrediënten heel nauwkeurig en wil dus graag duidelijkheid. Dat moet jou niet vreemd in de oren klinken.
  Hoop dus op een reactie.

 5. Helaas nog steeds geen reactie gekregen op bovenstaande mails. Heb het dus maar losgelaten. Ik stel mijn eigen kruiden mixen wel samen alhoewel ik de potten erg mooi vind. Maar voor een ieder die geen zout mag eten check de website van Puur en Fit voor de ingrediëntenlijst (ik denk dat zij de juiste info leveren) of nog beter maak de mixen gewoon zelf. Is geen hogere wiskunde, goedkoper en het is in ieder geval duidelijk voor jezelf wat er wel en niet inzit. Helemaal in de lijn van Monique!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *