Pluot balls

Eindelijk vinden we de pluot steeds meer in de winkel.  De vrucht is een kruising tussen de Japanse pruim en de abrikoos. De kruising verklaart meteen de naam van de pluot, het is een samentrekking van ‘plum’ en ‘apricot’. De samenstelling van een pluot is ongeveer driekwart pruim en een kwart abrikoos. De smaak zit ook egens in het midden tussen de abrikoos en de pruim, maar neigt nog het meeste naar de pruim. 

sam_8165

Pluots zijn nu volop verkrijgbaar bij de AH. Verder kun je ze vinden in de betere speciaalzaken. Ik bedacht een verrukkelijk recept om met deze pluots te maken, Kun je geen pluots vinden, dan kun je ook gewone pruimen gebruiken.

Dit heb je nodig:

  • vier pluots, gewassen en in de schil
  • 200 gram havermout ( droog)
  • twee appels, gewassen en in de schil, in stukken
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Hol de pluots tot aan de pit uit, verwijder de pit. Maal in de keukenmachine de haver, kaneel en appels tot een stevige massa. Vul het gat in de pluot met het mengsel en bekleed de pluot vervolgens met het mengsel. Zorg dat alles is bedekt met een laag. Bak de ballen in het midden van de oven gaar in ongeveer 15 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen

sam_8164

sam_8166

2 Reacties op “Pluot balls

    • dat kan, maar is vrij weinig, ik heb het lekker opgegeten 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *