Pompoen kerst ” rollade”

Ik ben dol op pompoen. En ik ben vegetariër. Tel deze twee bij elkaar op en je krijgt deze onweerstaanbaar lekkere variant op de rollade! Zeer feestelijk, en toch geen vlees en meuk! Dat is dubbel gezond en lekker genieten van de kerstdagen!  De rollade is geschikt voor drie/vier personen.

Dit heb je nodig:

  • een grote lange flespompoen, gewassen en in de schil gelaten

Voor de vulling:

  • 100 gram wortel, in zeer kleine stukjes gesneden
  • 100 gram peterselie,fijn geknipt
  • een kleine rode paprika, in kleine stukjes
  • een halve prei, in kleine blokjes gesneden
  • een teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • 200 gram geweekte/gekookte kikkererwten, uitgelekt *
  • drie eetlepels Monique’s meukvrije 07 groentekruiden of andere lekkere kruiden naar keuze
  • een flinke scheut tamarisaus of ketjap manis ( gefermenteerd, natriumarm)

(* je kunt ook andere peulvruchten gebruiken, zoals linzen, bruine bonen, zwarte bonen of kidneybonen)

sam_9113

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de pompoen overdwars door midden en verwijder de zaadlijsten. Bak de pompoenhelften in de oven in ongeveer 35 minuten zacht. Hol de helften uit ( snoep de pompoen lekker op!) Maal alle ingrediënten, behalve de kikkererwten, in de keukenmachine kort fijn. Spatel de kikkererwten erdoor.

sam_9110

Vul de pompoenhelften met de vulling en leg ze weer op elkaar. Bind de helften vast met rollade touw. Bak de pompoen-rollade opnieuw in het midden van de oven, ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen.

sam_9112

Een reactie op “Pompoen kerst ” rollade”

  1. Ontzettend leuk recept, maarrr ik heb precies het recept gevolgd en de pompoen moest echt een stuk langer in de oven. Ik heb 1 uur ervoor en 35 min met vulling gedaan. Dit was eigenlijk nog steeds niet lang genoeg. Volgende keer weer iets langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *