Kerst engeltjes

YUMMMMM! Wat een bijzondere zachte kerstkoeken! Ze zijn namelijk gemaakt van verse rauwe rode bieten, en het bijzondere teff meel! De vrolijke kleurtjes heb ik gehaald uit speciale biologische kleurstoffen uit de natuur. Deze poeders kun je kopen in de biowinkel en bevatten niets meer of minder dan bijvoorbeeld gedroogde spinaziebladeren ( groen) rode bieten ( rood) en kurkumawortel ( geel) Uiteraard kun je ook aan de stevia greensweet-Icing poedersuiker wat rode bietensap ( rood) en spinaziepoeder, erwtenpoeder, matcha of spirulina toevoegen.

15230727_1220776121316915_5656563445469678965_n

pure en echt natuurlijke kleurstofjes, verkrijgbaar bij de biowinkel.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram rauwe ( dus ongekookt!) rode bieten, in stukjes
  • 150 gram teffmeel ( bruine)
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • 15 gram bakpoeder

Voor de topping:

sam_9137

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de koeken in de keukenmachine tot een stevige compacte massa. Draai er balletjes uit en druk deze licht plat op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussendoor erg goed controleren. Laat goed afkoelen.

sam_9139

Roer voor elke kleur steeds drie eetlepels poedersuiker, een eetlepels kleurstofpoeder of een scheutje bietensap, en wat melk door elkaar tot er een stevig glazuur ontstaat. Besmeer de koekjes met het glazuur, laat je fantasie lekker gaan! Je kunt ook wat yakonsiroop gebruiken en daarop bijvoorbeeld wat amandelschaafsel of gojibessen strooien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *