Rabarber ( dessert) saus

Zo rond Mei zien we ze weer volop liggen……RABARBER!  Wil je meer lezen over rabarber? KLIK DAN HIER. Ik kijk er ieder voorjaar stiekempjes naar uit, want ik maak graag erg veel lekkers met rabarber. Waaronder deze heerlijke saus, ieder jaar in huize van der Vloed een regelrechte hit,. De saus is mega eenvoudig en supersnel te maken en zowel koud als warm te serveren. Warm smaakt het bijvoorbeeld verrukkelijk over ijs! En koud is het de ideale gezonde smaakmaker / zoeter in toetjes / zuivel en desserts. Met deze saus kun je alle kanten op en het goede nieuws is dat het ook nog eens gezonde saus is!

Wat heb je nodig:

  • een kilo verse ( liefst biologische ) rabarber, gewassen en in stukjes gesneden
  • vier eetlepels erythrirtol
  • een eetlepel stevia sweet
  • vier eetlepels biologische tapiocameel
  • water

Zo maak je het:

  1. Doe de rabarber in een klein pannetje ( bv steelpan)  met dikke bodem, en vul de pan met een klein laagje water, zodat de rabarber net onder water staat. Zet op. middelhoog vuur, terwijl je regelmatig blijft controleren
  2. als de rabarber kookt en zacht is geworden , het vuur laag zetten en enkele minuten goed door roeren. Laat dit 5-8 minuten pruttelen
  3. maak een gladde saus door de staafmixer in de pan te zetten
  4. voeg de suikers toe en roer
  5. maak een papje van de tapiocameel met wat water en voeg dit toe, terwijl je goed blijft roeren, tot de gewenste dikte is bereikt.
  6. giet over in een glazen, goed afsluitbare pot en laat volledig afkoelen

Bewaar de saus op de bovenste plank in de koelkast en roer goed voor gebruik.

 

7 Reacties op “Rabarber ( dessert) saus

  1. Hoi Monique,

    Deze rabarber saus leek me heel lekker, maar o o wat een nare zoetstofsmaak.
    Klopt de hoeveelheid zoetstof wel? . Je geeft eetlepels op maar volgens mij moet het om theelepels gaan.

    • je kunt het zelf bepalen. Hoe zoet of werk zoet je wenst

  2. Hoi,
    Kun je deze rabarbersaus ook bewaren zoals je confituur langere tijd bewaart?
    Mvg Katrin Jong

  3. Ha Monique, Wat is een vervanger voor tapiocameel? Heeft deze iets meer dan bv johannesbroodpitmeel?

  4. Ik ben niet zo’n voorstander van zoetstoffen dus heb ik afgelopen week een suikervrije rabarbermousse gemaakt. Supersimpel en heerlijk.
    500 gram rabarber in kleine stukjes, 1 rijpe mango in kleine blokjes en 1 friszoete appel (ik heb Kanzi gebruikt) in kleine blokjes. Met het sap van een uitgeperste sinaasappel en een beetje water 10 minuten koken totdat alles zacht is. De laatste minuten heb ik er een handje rode bessen aan toegevoegd ( dan wordt de mousse ook mooi roze van kleur; aardbeien kan ook) en een beetje kaneel. Echt smullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *