Raw lucuma gebakjes
Wat een heerlijk gebakje en dat zonder oven! De topping wordt kort verwarmd onder de veertig graden, waardoor het ook voor raw-foodies zeer geschikt is! Supersnel klaar, en verrukkelijk op ieder tijdstip van de dag!
Dit heb je nodig:
- 175 gram zonnebloempitten
- 100 gram walnoten
- 5 gedroogde vijgen ( steeltjes verwijderen)
Voor de topping:
- drie bananen
- een eetlepel rauwe lucumapoeder
- een zakje Agar Agar ( twee gram, poeder)
Zo maak je het:
Pureer in de keukenmachine de vijgen, zonnebloempitten en walnoten tot een fijne massa. Ik heb leuke decoratieve pannetjes gebruikt , maar je kunt ook bijvoorbeeld een leuke mok gebruiken of een andere leuke kom of vorm. Knip uit een vel bakpapier ronde stukjes. Druk steeds een velletje in een vorm, en vul deze voor de helft met de massa, druk vervolgens stevig aan, zodat de bodem een vastere vorm krijgt.
Pureer de bananen, lucuma en Agar in de keukenmachine. Doe in een pan en laat dit zeer langzaam verwarmen , hou de temperatuur onder 40 graden. Je kunt ook de oven op 40 graden voorverwarmeen en de topping verwarmen, roer wel regelmatig even door. Als de massa goed is verwarmd, zal de Agar Agar zijn werking activeren.
Verdeel de topping over de bodems in de vormen, en laat alles stollen. Bestrooi de gebakjes voor het uitserveren met wat lucumapoeder.