Raw cacaoboter truffels
We kennen allemaal wel de beroemde, romige truffels. Helaas zitten ze werkelijk bomvol gestampt met suiker en transvetten. Ik bedacht een gezonde variant die niet alleen gezonder is, maar ook raw. En dus geschikt voor veganisten. Deze cacaoboter truffels zijn anders van samenstelling, ze zijn niet gevuld met een roomvulling van binnen, maar bestaan uit rauwe zuivere cacaoboter. Het is wel belangrijk voor zowel smaak als kwaliteit, om echte rauwe cacaoboter te gebruiken. Deze kun je in biologische winkels kopen en via internet. Uiteraard heeft Puur & Fit de allerbeste biologische rauwe cacaoboter in-the house. Die kun je HIER bestellen Wil je meer lezen over cacaoboter? KLIK DAN HIER
Dit heb je nodig:
- 175 gram rauwe cacaoboter, op kamertemperatuur gebracht
- een flinke eetlepel rauwe cacaopoeder
- drie eetlepels biologische erythritol + 2 druppels zuivere stevia
- haver of andere melkvervanging
Om te bestrooien:
- rauwe cacaopoeder
Zo maak je het:
Doe de cacaoboter, cacao , erythritol en stevia in de keukenmachine en laat dit ongeveer 3/4 minuten draaien. Voeg al draaiende steeds hele kleine beetjes melk toe, tot de loskorrelige massa een wat vastere vorm begint te krijgen. LET OP: voeg niet teveel melk toe, anders wordt alles te nat.
Haal steeds kleine beetjes uit de massa en knijp dit onder een kom goed bij elkaar. Strooi in een andere kom wat rauwe cacaopoeder en rol de samengekneppen truffels erdoor. Laat drogen.
Klinkt lekker. Wat betekent het volgende: “Haal steeds kleine beetjes uit de massa en knijp dit onder een kom goed bij elkaar.” Hoezo onder een kom?
precies zoals het er staat: kleine beetjes in de hand nemen en boven een kom de massa flink samen knijpen, zodat er een truffel ontstaat. Succes! 😉
Ik ga ze proberen te maken. Dankjewel!