Gesuikerde meloenijsjes
Oh oh wat lekker is dit toch! En zo kinderlijk eenvoudig! Hoe simpel kan iets zijn? Nou, ERG simpel!
Dit heb je nodig:
- een watermeloen of cantaloupe
- circa drie flinke eetlepels erythritol suiker
- een flinke eetlepel ceylon kaneelpoeder
Extra nodig:
- ijsstokjes ( houten, verkrijgbaar bij de betere bak/kookwinkels)
Zo maak je het:
Halveer de meloen, verwijder de zaadlijsten als je cantaloupe meloenen gebruikt. Snij de meloendelen in zes stukken, snij de buitenste stukken recht af. Steek onderaan een ijsstokje door de meloen. Meng de suiker met de kaneel, en rol de ijsjes royaal door de suiker. Vries ze in, minimaal 4 uur, maximaal 24 uur.
Je kunt de ijsjes extra lekker maken door ze wat door yakon siroop te rollen en dan door de suiker. Ze krijgen dan een lekker knapperige laag.
Goeie middag,
Zijn de pitten van de cantaloup ook eetbaar?
vr.gr.