Bananen ijslollies (vegan, raw)
Ontzettend eenvoudig om te maken en verrassend lekker! Kids love them! ( ik ook trouwens 😉 )
Dit heb je nodig:
Voor de kandij
- 100 gram erythritol suiker
- water
Extra nodig:
- lolly stokjes ( verkrijgbaar bij iedere huishoudwinkel, bak en kookwinkel)
Zo maak je het:
Pureer de banaan, kokosmeel en fiberfin in de keukenmachine tot een stevige vaste massa. Draai er balletjes van. Je kunt de kandij het beste vijf-zes uur tevoren maken, liefst een dag tevoren, zodat de suiker goed is uitgehard. Bekleed een klein plaatje met bakpapier. Doe de suiker met een eetlepel water in een steelpan en laat de suiker op een hoog vuur geheel smelten, Stort de massa op het plaatje en laat dit terug stollen en hard worden. Je kunt de suikerplak als deze goed hard is geworden in kleine stukjes brokkelen.
Rol de balletjes door de kandij, en steek een stokje in de balletjes, leg deze op een met bakpapier beklede plaat en laat liefst 24 uur invriezen.