Review Bamboe pleisters……zijn ze net zo functioneel als een gewone pleister?

Onlangs schreef ik een artikel over pleisters. Niet veel mensen weten, dat pleisters naast behoorlijk milieubelastend ook niet al te best zijn voor de huid . Dit komt voornamelijk, omdat er chemische stoffen worden gebruikt om de pleister bijvoorbeeld te laten hechten aan de huid. Steeds meer mensen lijken zelfs een allergische reactie te vertonen nadat zij een onschuldige pleister op hun huid plakken. KLIK HIER om naar mijn uitgebreide artikel te gaan. 

Voor het artikel over pleisters vond ik na lang zoeken in mijn biowinkel een doosje pleisters die als goed alternatief gebruikt kon worden. Het is echter ontzettend moeilijk vindbaar.ik ben eens goed gaan rondkijken.  En kwam al snel op BAMBOE PLEISTERS. Ik kocht wat pleisters  en was, om eerlijk te zeggen, al direct super-enthousiast. Want hoe geweldig zijn deze pleisters! Ze voldoen meer dan aan al mijn persoonlijke  eisen. Een review.

WAT ZIJN BAMBOE PLEISTERS?

Zoals de naam het al een beetje zegt zijn deze pleisters gemaakt van bamboe in plaats van bijvoorbeeld katoen. Maar ze zijn extra bijzonder, omdat ze in vier verschillende doeleinden zijn ontwikkeld, daar kom ik later op terug.
Het merk is PATCH. Oprichter James Dutton kreeg inspiratie, omdat zijn zoontje vervelende ervaringen had met het gebruik van gewone pleisters. Hij ontdekte dat de wonden nauwelijks heelde en soms zelfs verergerde. Nadat hij op onderzoek ging, kwam hij erachter, dat pleisters zeer veel chemische ingrediënten bevatte en dat veel mensen hier ee allergie voor ontwikkeld hebben. Hij is zelf gaan experimenteren en ontwikkelde zo de vier pleisters van vandaag: de bamboe-pleisters. En wat mij betreft kon dit niet eerder op de markt worden gezet, want wist je, dat zo’n 25% van de mensen een huidreactie krijgen van een pleister? Dit resulteert van roodheid, rode vlekjes tot echte huidirritaties waarbij de huid open kan springen. Je hebt in MIJN ARTIKEL kunnen lezen, hoeveel meuk een pleister bevat. Omdat we daar helemaal niet zo bij stilstaan, is het niet vreemd te noemen dat er nu pas wat aan meukvrije en natuurlijke pleisters de markt op komen druppelen.
Terug naar de pleisters. De basis van deze pleisters ligt in natuurlijk geteelde biologische  bamboevezels. Er worden verder geen onnodige stoffen toegevoegd.Dit. betekent ook natuurlijke kleefstoffen. De pleisters van PATCH zijn speciaal ontwikkeld om de meest gevoelige huid te respecteren, wat mij als muziek in de oren klinkt, met mijn extreem overgevoelige huid. De formule is hypoallergeen, de kleefstoffen natuurlijk. Ze dragen aardig wat belangrijke keurmerken, zoals het EcoErt certificaat. Ze zijn nauwkeurig getest door diverse hoog aangeschreven belangrijke instituten als de FDA, ISO, Australian Government, TuV Rheinland, en Medisafe. Omdat ze hypoallergeen zijn, zijn de pleisters geschikt voor iedereen, zelfs voor de meest gevoeligste huidjes ) like me )  Dat is superhandig als je een groot gezin hebt waarin jij of een ander gezinslid last hebt van een probleem-huid. Iedereen kan ze gebruiken.
Ze zijn ontwikkeld met het zogenoemde hypoallergene PSA, gaas, wat Pressure Sensitive Adhesive betekent ( druk-gevoelige aanhechting ) Deze PSA wordt gemaakt van een combinatie van natuurlijke mineralen en nano-technologie. Het werkt als ware als zuignapjes die zachtjes aan de wond hechten zonder reacties te veroorzaken
De pleisters hebben een ideale afmeting. ( 85 mm bij 19 mm) en het gaasje heeft ook een fijne afmeting ( 12,4 mm bij 13 mm ) waardoor de wond of aandoening goed kan worden bedekt. De pleisters vormen zich zeer snel naar je huid, wat niet alleen een zeer comfortabel draaggevoel geeft, maar ook blijven de pleisters op zijn plaatst.
Dankzij de bamboevezel blijft de pleister “ ademren” waardoor het zuurstof niet wordt afgesloten. Zuurstof draagt bij om een snellere genezing van de wond. Wauw toch? Maar er is nog veel meer “ WAUW” aan deze pleisters.
Zo zijn ze 100% geschikt voor veganisten Andere meukvrije pleisters blijven daar een beetje vaag over, tenzij wordt aangegeven dat ze 100% vegan zijn. Maar ik moest deze pleisters nog tegenkomen. Dat is dus nu gebeurd 😉 Uiteraard zijn ze “ creultly-free” en wordt er niets aangetast. Wamt ook aan het milieu is goed gedacht.
De verpakkingen, op zich al erg leuke kokertjes, zijn gemaakt van gerecycled karton en zijn bedrukt met een natuurlijke kleurstof. De kokers zijn 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar. De steriliserende papiertjes om de pleisters zijn 100% plasticvrij en gemaakt van rijstpapier. .  Kan het allemaal nog beter?
JAZEKER. 
Want er zijn namelijk VIER verschillende varianten op de markt gebracht.
– pleisters speciaal voor ( insecten ) beten en splinters, verrijkt met actieve zwarte houtskool
– pleisters speciaal voor brandwondjes en blaren, verrijkt met aloê Vera
– pleisters speciaal voor snijwondjes en schaafwondjes en standaard ongelukjes
– pleisters speciaal voor grotere schaafwonden verrijkt met kokosolie
Ik persoonlijk vind dit de uitvinding van de eeuw. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg pleisters op de markt die voor bijvoorbeeld speciale delen van het lichaam zijn ontwikkeld, of  een gejodeerd gaasje bevatten. Maar echte pleisters die gericht werkzaam zijn voor specifieke verwondingen? Ik ben ze nooit eerder tegengekomen en al helemaal niet in 100% natuurlijke vorm. Wat mij betreft slaat PATCH hiermee een gat in de markt
Tot slot nog een aantal belangrijke weetjes: de pleisters zijn B-corporate gecertificeerd, PATCH steunt kinderen in Haiti met steriele producten, en ondersteunt de lokale bevolking in East Timor. Snappen jullie nu beter waarom ik zo enthousiast ben?

DE TEST

Alles wat hierboven is omschreven is uiteraard top, maar hoe zijn ze in de praktijk?  Uiteraard heb ik dit uitgebreid getest. Ik heb vier pleisters op mijn  bovenarm geplakt en dit 24 uur laten zitten.
Het gevoel is echt goed. Ze passen zich inderdaad vrij snel aan, en werken mee met de huid. De zwarte houtskool-pleister ziet er stoer uit. Dit is echt een leuke kinder-pleister. maar ook ideaal voor de horeca. ( kleine verwondingen. De houtskool werkt desinfecterend, en houdt de wond schoon. Kokosolie staat bekend voor zijn kalmerende, hydraterende en helende werking op verwondingen. Dit is te danken aan het laurinezuur. Een vetzuur met antivirale en ontstekingremmende werkingen. Aloê Vera werkt verkoelend en verzachtend bij brandwonden.
Onder mijn kleding voelde ik ze niet zitten. Geen plakkerig gevoel, ik vergat ze gewoon. Mijn huid gaf in de beginfase geen enkele reactie, en dat bleef zo., Geen roodheid, geen irritaties, niets. De pleisters zitten stevig op de huid vastgeplakt, maar toch irriteert het niet.
Het verwijderen  ging echt meer dan goed. We weten allemaal denk ik wel het gevoel van een pleister van de huid trekken……AUW! Deze pleisters zijn wat dat betreft zeer “ auw!-vriendelijk “. Natuurlijk voel je iets, maar lang niet zo ellendig als normale pleisters. De pleisters laten geen afdrukken en / of lijmresten achter op je huid. PERFECT! Mijn arm / huid vertoonde na de 24 uur geen enkele irritatie!

VOOR / NADELEN?

Het enige nadeel wat ik kan vinden is de pittige prijs. Voor 25 pleisters betaal je € 6.99. Toch best even pittig voor een doosje pleisters. Maar eerlijk= eerlijk, het is zijn geld dubbel en dwars waard. Het weegt zeker niet op tegen de vele voordelen. Ik vind bovendien de verpakking ideaal. Je kunt de kokers ook leuk hergebruiken, om opnieuw pleisters steriel in te bewaren of gebruik het bijvoorbeeld als pennen koker! Of als bewaarbusje voor kruiden. Of als meeneem koker om homemade lekkers in te vervoeren. Of….nou ja, de mogelijkheden zijn oneindig. De kokers zijn van binnen ook leuk versierd.
Dit zijn de vier verschillende soorten pleisters uitgelicht:
…voor snij en schaafwondjes en all round ongelukjes
 …voor snij en schaaf wondjes, leuk voor kinderen met panda’s versierd
…voor serieuzere scvhaafwonden
…voor insectenbeten en splinters 

Wat vind ik?

Tja, ik denk dat in dit hele artikel mijn enthousiasme eraf spat. Ik vind deze pleisters echt bijzonder en een uitvinding. Je vraagt je af waarom dit niet eerder is bedacht. Ze voldoen aan al mijn persoonlijke eisen  en ze doen wat ze beloven. Het zijn echte ‘ win-win’ pleisters voor mens, dier en milieu. Ik ben het eens dat ze pittig aan de prijs zijn, maar ik vind het AB-SO-LUUT de investering waard. Ik vind zelfs, dat iedereen deze vier kokers in hun EHBO kast moeten hebben staan! 😉 Voor ieder klein letsel een geschikte pleister in handbereik!

 

Waar te bestellen?

De PATCH pleisters zijn verkrijgbaar in sommige bio / gezondheidswinkels, maar veelal on line. www.puurenfit.nl verkoopt bijvoorbeeld alle vier soorten.

Wil je de HOUTSKOOL pleisters bestellen? KLIK DAN HIER

Wil je de brandwondjes / blaren pleisters bestellen? KLIK DAN HIER

Wil je de schaafwondjes / brandwondjes / blaren pleisters bestellen? KLIK DAN HIER

Wil je de snij-wondjes/ standaard pleisters bestellen ? KLIK DAN HIER

 

 

7 Reacties op “Review Bamboe pleisters……zijn ze net zo functioneel als een gewone pleister?

 1. Hoe zit het met de opname van het bloed in de gaasjes, als je nl bloedverdunners slik, heb je meer aan een dubbel kussentje, lekt dit kussentje niet door bij een grotere hoeveelheid bloed?

  • er zit nul komma nul schadelijke stoffen in het gaasje, alles is 100% natuurlijk

 2. Hallo Monique,

  Ik gebruikte bamboepatches om lymfe klieren onder mn oksel te ontgiften. ( ik probeer al 5 jaar borstkanker natuurlijk te behandelen) De rechthoekige pleisters die er bij hoorden om de patches/zakjes gevuld met bamboe op zijn plaats te houden veroorzaakten ook irritatie van mijn huid. Ik zoek dus goede pleisters van een afmeting die groot genoeg is om de zakjes van 6,5 cm op 8,5 cm vast te zetten. Ben je die al tegengekomen en waar dan? In ieder geval van hart-e bedankt voor al je moeite die je doet om anderen ‘gezonder’ te maken of houden. Vriendelijke groet, Krista uit Lokeren, België

  • Dag Krista,
   Helaas ben ik deze niet tegengekomen, maar ik ga zeker mijn ogen openhouden!

 3. Het lijken me top pleisters. Maar dat ze maar in 1 maat te koop zijn vind ik onhandig. Ik ben zelf namelijk nog al veel aan t klussen en ben niet altijd even voorzichtig 🤔… Ik zweer bij zelf mijn pleisters op maat knippen. Is er zo iets meukvrij te vinden?

 4. Ik sluit me aan bij de vorige reacties. Vooral mijn kinderen kunnen met hun opengeschaafde knieën wel een (zelf) op maat geknipte variant gebruiken.

 5. Wat een fijn artikel!

  Ik ben al sinds kind ontzettend allergisch voor die plaklaag ven pleisters. Ik krijg er brandwonden van. Blaren en daarna laat mijn huid echt los. Nu was er wel een alternatief van pleisters zonder lijmlaag (die werken als een soort klitteband) maar die blijven bij nooit goed zitten. Dus ik ben heel blij met dit alternatief. Jammer inderdaad dat ze niet in verschillende maten, of liever nog op maat te knippen zijn. Maar hier ben ik voor de kleine ongelukjes al erg mee geholpen.

  Dankjewel voor dit uitzoekwerk 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *