Review LIVING NUTRITION turmeric alive kurkuma capsules, wat is er bijzonder aan?

Kurkuma is nog altijd hip / hot / happening in de wereld van gezonde voeding en leefstijl. Mijn uitgebreide artikel over kurkuma  uit 2018( KLIK HIER ) wordt nog steeds veel gelezen en gedeeld. Ik slik het zelf niet continu. Eens om de zoveel maanden koop ik weer eens een potje CURCUMIN van mijn grote favoriete merk ROYAL GREEN. Als dit potje op is, wacht ik weer een poosje. Ik ben merk-vast, en gebruik daarom naast Royal Green eigenlijk geen andere merken aan suppletie, dus ook de kurkuma blijft trouw aan Royal Green. Waarom? Om de simpele reden, dat ik nooit wat beters tegenkom. Alles aan de suppletie van dit merk klopt. Zowel ethisch als inhoudelijk. Wat mij betreft kunnen we niet dichterbij de natuur komen.

Ik was daarom ook erg verrast , toen ik onlangs een potje kurkuma capsules kreeg thuisgestuurd, die inhoudelijk en ethisch nét zo goed in elkaar lijkt te steken als mijn geliefde RG. Dit ben ik nog niet eerder tegengekomen. Het wekte mijn nieuwsgierigheid en ben ze direct in gebruik gaan nemen. Een review.

WAT IS HET?

De capsules zijn van het, voor mij onbekende, merk LIVING NUTRITION, ook wel afgekort LN. Dit merk is opgericht door natuurgeneeskundige Graham Botfield. Deze man is gefascineerd door oudere wijsheden. Met zijn kennis van de traditionele geneesmiddelen , de toepassing van o.a paddenstoelen en kruiden in de geneeskunde en zijn ruime ervaring ( meer dan 12 jaar) in productontwikkeling legt hij de focus en onderzoek op gefermenteerde voedingsmiddelen. En daar ligt dan ook meteen de uniekheid van deze kurkuma capsules. Ze bevatten biologische, gefermenteerde kurkuma, kurkumawortel en probiotica.
De fermentatie is bijzonder te noemen, het gebeurt met een traditionele kefir/ kombucha-achtige fermentatie, met een synergie van 35 soorten micro-organismen. Zodra de fermentatie is voltooid, worden de volledig levende voedingsmatrix van enzymen, voedingsstoffen en microben via een zeer delicaat vriesdroog-proces opgevangen. Hierbij komt geen hitte vrij, is er geen druk, en…worden er géén vulstoffen , bindmiddelen of andere toevoegingen gedaan. Dit maakt de capsules bijvoorbeeld meteen geschikt voor veganisten, de capsules zijn gemaakt van cellulose, een plantaardig alternatief. De voedingsmatrix levert een zeer hoge biologische beschikbaarheid, met vrij hoge niveaus van geactiveerde curcumines. Dit omvat een toename van gemiddeld 1000 tetrahydra-curcumine. Aan de capsules wordt een niet gefermenteerde biologische kurkuma en gember toegevoegd. Voor de basisondersteuning.  Meer niet. Dus ook geen vulstoffen of bijvoorbeeld anti-klontermiddelen. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch.
LN heeft meer dan twintig onderzoeken uitgevoerd, eer zij een product op de markt zetten. Het unieke fermentatieproces die zij handhaven, verhoogt de belangrijkste actieve voedingsstoffen in ons voedsel, waardoor ze biologisch beschikbaar worden. Vanaf de opname tot het gebruik op cellulair niveau. Hierdoor kunnen wij er veel beter van profiteren. LN zegt zelf “ onze producten leven” en dat is ook letterlijk het geval.
Ik was zeer onder de indruk van de zeer korte ingrediënten lijst. Er zit niet meer in dan nodig : gefermenteerde, gevriesdroogde CurcumaLonga, Kurkuma-Longa, Gember en plantaardige cellulose ( capsule) Ik wordt hier heel erg blij van. DRIE capsules leveren van ieder ingrediënt maar liefst 400 mg. De aanbevolen dosering voor een volwassene ligt op 1-3 capsules per dag. Ik zelf slik één capsule per dag.
In de meeste kurkuma supplementen vinden we een zwarte peper. Dit vinden we bijvoorbeeld ook in de capsules van mijn geliefde Royal Green. Waarom vinden we dit niet in deze capsules? Want hebben we niet geleerd, dat kurkuma beter wordt opgenomen door ons lichaam met wat zwarte peper?
Ja, dat klopt, maar omdat LN gebruik maakt van probiotica en een zeer uniek fermentatieproces, levert de voedingsmatrix een zeer hoge biobeschikbaarheid. Dit vervangt als ware de werking van zwarte peper, en levert een nog betere biobeschikbaarheid.
De prijs vind ik niet eens zo veel duurder dan andere ( goede) kurkuma-supplementen. Per 60 capsules betaal je € 29,95. De capsules van RG kosten bijvoorbeeld per 60 capsules € 23,95. Voor deze unieke capsules vind ik het prijsverschil niet zo schrikbarend veel. Sommige webwinkels houden regelmatig leuke kortingsacties, waardoor je ook goedkoper kunt scoren. O.a via www.puurenfit.nl, waar ik deze capsules vrijblijvend kreeg thuisgestuurd.

HOE WERKEN ZE?

Ik slik de capsules nu pas enkele dagen, en eentje per dag. Ik kan er op dit punt dus nog vrij weinig over zeggen. Maar wat ik wel kan vertellen is dat ik er tot nu toe ook geen enkele last van heb. Ik ben best gevoelig met suppletie, een verkeerde coating of capsule kan bij mij al wat maagklachten opleveren. Dit is nu gelukkig niet aan de orde. Maar de werking? Ik merk niets, en dat is eigenlijk ook niet erg merkbaar. Het is meer een onderhoud voor mij. Ik gebruik iedere dag veel kruiden, specerijen, groente en verse wortels als gember. Ik ben daarom wellicht een beetje een slechte tester voor dit soort suppletie. 🙂 Maar wat het in elk geval niet bij mij teweeg brengt zijn maagklachten of andere ongemakken.
Ik ben zeer onder de indruk van de samenstelling een hoe LN dit voor elkaar heeft weten te boksen. Echt zeer indrukwekkend. Ik ontdekte, dat er nog veel meer supplementen van LN ALIVE bestaan, deze ga ik komende tijd absoluut testen. Wil je meer info over dit merk? KLIK HIER om naar de officiële website te gaan.

WAAR KAN IK HET KOPEN / BESTELLEN?

Ik ben het nog niet eerder tegengekomen in een wezenlijke winkel, on line is het ook niet heel erg breed verkrijgbaar. Ik ontving deze LN TUMERIC ALIVE van www.puurenfit.nl. Zij houden regelmatig leuke kortingen, dus zeker de moeite waard om daar eens rond te kijken. KLIK HIER om de TUMERIC ALIVE te bestellen. De normale verkoopprijs is € 29,95 per 60 capsules.

Een reactie op “Review LIVING NUTRITION turmeric alive kurkuma capsules, wat is er bijzonder aan?

  1. Ik “verbouw” kurkuma zelf. Je kunt een stuk kurkumawortel kopen, bij Eocplaza of Appie en in een bloempot zetten. Ik graaf een stukje wortel op (er worden allermaal kleine stukjes gevormd} en gebruik het geraspt in allerlei gerechten, gecombineerd met zwarte peper. die combinatie doet de kurkuma werkzaam zijn. Ook moet het verhit worden om zijn heilzame werking te laten doen. Er is genoeg over te vinden als je erop googlet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *