Review NOVACARE micro-zilver opzetstuk voor de elektrische tandenborstel, is het wat?

Als je mij een poosje volgt, weet je dat ik erg zuinig ben op mijn gebit. Op mijn 50 ste ben ik er nog erg trots op. Uiteraard heb ik ook zo mijn “ theeth-hick-ups” . Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een implantaat traject. Maar overall mag ik zeker niet mopperen en heb ik nog een prachtige glimlach.😁 Die wil ik dan ook graag zo lang mogelijk behouden. Daarom besteed ik erg veel aandacht aan de verzorging en het onderhoud van mijn gebit. Ik heb het ontzettend getroffen met mijn tandarts, een zeer kundige implantoloog, die zijn vak tot in de puntjes verstaat. Het is echt een geschenk, als je een fijne tandarts hebt, daar kan ik over meepraten, want voordat ik bij mijn huidige tandarts terecht kwam heb ik ook zeer slechte tandartsen ervaren. Laten we eerlijk zijn, een bezoekje aan de tandarts is niet bepaald een uitje. Als je dan een fijne tandarts hebt en een zeer fijn en gezellig team om hem heen, dan scheelt dat echt. Natuurlijk blijven het vervelende uitjes, maar het helpt zeker, als je wordt gehoord als je wat wilt vragen of iets te vertellen hebt.

Goed, even terug naar de verzorging, want daar ga ik het in dit artikel over hebben. Eerder heb ik daar al erg veel over geschreven. Onderaan dit artikel zal ik al deze linkjes plaatsen.

GOEDE VERZORGING BEGINT BIJ GOED POETSEN

Wellicht heeft jouw school-tandarts en / of tandarts het je als kind vaak genoeg gezegd: goed poetsen! En juist poetsen. Ik was als kind altijd erg onder de indruk van die grote posters die in de praktijk aan de muur hingen met daarop afbeeldingen hoe je stap voor stap goed kunt poetsen. En wat was ik trots als ik weer eens geen gaatjes had en ik een mooie tandenborstel uit mocht kiezen. 😊
Anno 2020 zie ik deze posters ( okay, wel in een 2.0 variant  😁  ) nog steeds in vele wachtruimtes van tandartspraktijken hangen. Het toont dat het echt heel erg belangrijk is om te leren hoe je echt goed poetst. Ik herinner mij nog goed dat ik samen met mijn vader bij de gootsteen stond te oefenen. Een les voor het leven want vandaag de dag poets ik nog steeds op de aangeleerde instructies. Mij is geleerd om volgens DE DRIE B’S te poetsen: binnenkant, buitenkant en bovenop. Te beginnen aan de binnenkant werkend van de ene naar de andere kies en tand. Vertvolgens doe je hetzelfde aan de buitenkant en bovenop. Het is belangrijk om je borstel een klein beetje schuin op je tanden en kiezen te zetten ( in een hoek van 45 graden ) zodat alle troep onder het tandvlees ook wordt weggepoetst.

HANDMATIG OF ELEKTRISCH?

Er is nogal wat discussie over wat nu beter is: handmatig poetsen of elektrisch? Velen zijn van mening g, dat elektrisch poetsen net even wat beter en effectiever is. Het is bovendien een stuk veiliger omdat we handmatig snel te hard of te grof kunnen poetsen wat het tandvlees kan beschadigen. Ik poets zelf al jaren zowel handmatig als elektrisch. S’morgens en s’middags meestal handmatig, s’avonds elektrisch. Ik doe het beide, maar tandartsen adviseren ons elektrisch te poetsen. Waarom? Om te beginnen bevatten ET ( = elektrische tandenborstels) een programma, wat ervoor zorgt dat je lang genoeg ( voldoende) poetst. Daarnaast wordt er geen druk gegeven op de borstel, wat zorgt voor een betere ligging van de haren op de tanden en kiezen, de snellere roteringen komen beter tussen de hoekjes en kiertjes en het stimuleert je tandvlees beter. Handmatig poetsen kan zorgen voor vermindering van de duur van het poetsen, veel meer druk op de borstel waardoor tanden en kiezen kunnen beschadigen door te hard poetsen, je komt niet overal goed bij en…je gebruikt in regel veel meer tandpasta omdat de algemene HT ( handmatige tandenborstels) veel groter en breder zijn, waardoor men meer geneigd is om meer tandpasta te gebruiken.
Ik vind het zelf ook prettig om tussendoor handmatig te poetsen. Maar eerlijk = eerlijk, de elektridsche tandenborstel geniet de voorkeur.

MEUKVRIJE OPZET-STUKJES…..😟😟

Wat mij het meest tegen de borst stuit, is al het plastic rondom de elektrische tandenborstels. Ik ben tot nu toe niet echt een meukvrij opzet-stukje tegengekomen. Wat dat betreft genieten de meukvrije handmatige tandenborstels voor mij de voorkeur als het komt op milieuvriendelijk. Maar goed…..ik wil toch wel erg graag elektrisch poetsen. Ik ben daarom altijd wel op zoek naar de meest fijnste alternatieven. Onlangs kwam ik een wel heel erg bijzonder  ( universeel ) opzet-stuk tegen. Ik heb meteen gevraagd of ik deze mocht gaan testen. www.puurenfit.nl stuurde mij meteen een exemplaar op. Een review!

WAT IS HET?

Het gaat om een universeel opzetstuk van het merk NOVACARE. Dit merk komt van oorsprong uit Oostenrijk en legt zich voornamelijk op het ontwikkelen van unieke mondverzorgingsproducten  op basis van bewezen micro-zilver-technieken.  Ik ken dit merk, ik heb er al eens een nano-zilver-tandpasta van getest, tijdens mijn herstelperiode na de extractie van mijn wortel voor het implantaat. De opzetborstels zijn uniek, omdat ze gemaakt zijn met 1600 dubbellaagse, duurzame  micro-zilver haren. Dit zorgt voor een antibacteriële werking tijdens het poetsen in onze mond en in de borstel zelf. De borstelharen zijn speciaal afgerond waardoor tanden en tandvlees maximaal beschermd blijven tegen beschadiging en irritaties. Dankzij de twee-laagse structuur heeft de borstel een beter bereik rond het tandvlees en tussen de lastige gebieden.

Zowel de tandenborstels als de tandpasta van NovaCare bevat dus een micro zilver. Zilver is er in alle soorten en maten. Vaak wordt gebruik gemaakt van zilver oplossingen of zilver in deeltjes zo klein dat ze door het huidoppervlak kunnen dringen (nano zilver). In de producten van NovaCare zit micro zilver; grotere deeltjes (die dus niet door de huid kunnen dringen). Micro zilver heeft van nature een antibacteriële werking.  Zeker betreft mondverzorging kan dit erg gunstig zijn. Tijdens mijn herstel na de extractie en later ( door botte pech..) ook het herstel na het wegsnijden van tandvlees, heb ik gespoeld met nano Zilver wat zeker een effect had. Ik was daarom extra nieuwsgierig naar deze opzetborstels. 

Ik ontving de lichtblauwe kleur, maar je kunt de opzetborstels ook bestellen in een donkerblauwe kleur en in roze en geel. De borstel gaat gemiddeld , bij normaal gebruik, zo’n zes maanden mee. Let op: het opzetstuk is ALLEEN GESCHIKT VOOR ROTERENDE ELEKTRISCHE TANDENBORSTELS. Ze zijn dus NIET GESCHIKT VOOR SONISCHE MODELLEN. Een opzetstuk kost € 11,89 wat op zich best redelijk is.

HOE POETST IE?

De hamvraag is natuurlijk hoe het poetst. Dat is toch het meest belangrijk. Ik heb een “ huis/ tuin/ keuken” elektrische tandenborstel, geen poespas of flitsende dingen. Het enige flitsende aan dat ding is het rode licht wat oplaait zodra ik teveel druk op mijn tandenborstel zet. Zeer fijn, want zo voorkom ik dat ik te hard poets.
Het opzetstukje klikte ontzettend soepel en snel op mijn borstel. Zeer fijn. Met sommige universele opzet-borstels is dat een stuk lastiger. Deze klikt naadloos op mijn borstel. Ik wil bij deze ook meteen benadrukken, dat je ook bij elektrisch poetsen, of JUIST bij elektrisch poetsen je echt HEEL ERG WEINIG TANDPASTA nodig hebt, Ik zie sommigen hele klodders erop spuiten, dat is echt niet nodig. Zonde en nutteloos. Want je tanden en kiezen gebruiken wat ze nodig hebben. Gebruik dus hooguit een erwtje.
Wauw.
Dat voelt meteen goed. De borstel is iets groter dan mij vorige opzet-stuk, dat is even wat vreemd, maar ik voel meteen hoe goed de haren overal bij komen tijdens mijn drie-B-tje 😁
Ook op de tanden draait de borstel perfect. Het geeft zeker een zeer fijn gevoel. Mijn tandvlees wordt zeer goed meegenomen, iets wat mijn vorige opzet-stuk nogal eens achterwege hield.
Het resultaat: heerlijk glad aanvoelende tanden en kiezen! Superfijn. Ik ben zeer onder de indruk. Het doet in ieder geval zijn werk!

ZIJN ER NADELEN?

Het nadeel is dat de opzet-stuk niet op iedere tandenborstel past. Het is niet geschikt voor conische tandenborstels.  En helaas….ook hier weer behoorlijk wat plastic wat ik graag anders zou zien. Maar verder? Alleen maar voordelen. Ik loop absoluut niet warm voor een hip product als zilver, maar in mondverzorging heb ik zeker zeer verrassende resultaten geboekt. Zowel als spoelmiddel, tandpasta en nu een borstel. Sinds ik poets met deze borstel is mijn gewoonlijke tandvlees-irritatie verminderd. Ik vind het nu nog wat te voorbarig om alle lof aan de borstel te geven, ik heb het ongeveer twee weken nu in gebruik. Maar het doet voor mij in elk geval zeker iets. En dat vind ik al verrassend genoeg.

WAAR KAN IK HET KOPEN / BESTELLEN?

Tot dusver ben ik deze bijzondere micro-zilver-opzetborstel niet in een wezenlijke winkel tegen gekomen, maar alleen on line. Ik vond mijn exemplaar bij www.puurenfit.nl die mij gratis en vrijblijvend een exemplaar toestuurde. Je kunt de borstel bestellen via DEZE BESTELLINK
Meer lezen?

MEGA KORTINGSACTIE!!!!!!!!

Van vrijdag 20 Maart 2020 tot woensdag 25 Maart 2020 mag ik van www.puurenfit.nl een giga-korting geven van 20% op de opzet borstels, maar ook op de rest van het GEHELE NOVACARE ASSORTIMENT!

 • Geen kortingscode nodig, je kunt direct bestellen
 • Zolang de voorraad strekt
 • Geldig op het gehele assortiment van NOVACARE mondverzorging
 • Lukt het bestellen niet? Neem dan contact op met de klantenservice van www.puurenfit.nl

Om de opzetborstels te bestellen KLIK  JE HIER

Voor het overzicht van het gehele assortiment KLIK JE HIER

Een reactie op “Review NOVACARE micro-zilver opzetstuk voor de elektrische tandenborstel, is het wat?

 1. Hoi Monique,
  Dank voor -opnieuw- een verfrissende 🙂 visie.
  Zo’n elektrische tandenborstel met poetsdruksensor is een goed idee.
  Ik ben benieuwd welk type jij in gebruik hebt, en of deze ook na lange tijd goed bevalt.
  Kun je daar iets van zeggen?
  Mvg, Herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *