Review MADE SUSTAINED RVS drinkflessen, hoe bevallen ze mij?

Onlangs publiceerde ik een artikel over de vele hippe drinkflessen, en hoe deze behoorlijk bevuild kunnen raken, zonder dat we het eigenlijk merken. KLIK HIER om naar het artikel te gaan.

Ik ben zelf een zeer groot gebruiker van drinkflessen / bottles/ bekers en RVS / bamboe rietjes. Ik wil plastic zo veel mogelijk buiten sluiten in mijn huis. Ook mijn dagelijkse gebruiken wil ik graag zo plasticvrij mogelijk houden. Dit vloeit voort in niet alleen mijn drink / eetgerei / kookattributen / keukengerei, maar ook op gebied van dagelijkse verzorging. Ik vind het ontzettend belangrijk om plastic de wereld uit te helpen, al is mijn contributie maar één druppel op de kokende plaat.
Ik vind het helemaal niet erg om mijn plastic-vrij missie te onderhouden, want ik hou erg van de alternatieven. De RVS drinkflessen zijn één van mijn grote favorieten. Ik vind ze fijn in gebruik, ik vind ze geweldig mooi, ik vind ze zeer functioneel. De drink bottles en flessen lijken afgelopen jaren een mooie vlucht te maken. Steeds meer mensen zijn gaan ontdekken dat het echt scheelt in plastic ( en geld! ) en dat de flessen enorm fijn zijn in gebruik. Maar er is ook een “ probleem” ontstaan: welke kies je in hemelsnaam?🙄 De markt in drinkflessen groeit gestaag. Ze zijn er inmiddels in heel veel soorten en maten.
Ook zijn niet ALLE drinkflessen zoveel beter/ milieuvriendelijker. Zeker de wat goedkopere, die we bijvoorbeeld bij discounters en diverse webwinkels kunnen kopen, kunnen aardig wat meuk bevatten terwijl ze op het eerste oog solide lijken. Ik heb er daarom eerst een lange zoektocht van gemaakt, eer ik bij de juiste merken belandde. Over één superfijn merk ga ik het in dit review hebben. Het heeft al jaren mijn hart gestolen, omdat ethisch gezien ALLES aan deze drinkflessen KLOPT. 

MADE SUSTAINED

MADE SUSTAINED is een vrij jong bedrijf, wat zich voornamelijk richt op de Europese markt. In Nederland is de distributeur gevestigd in Den Haag. Dit bedrijf richt zich op het produceren van producten die we dagelijks gebruiken, die meest vriendelijk zijn voor mens, dier en milieu. Het richt zich op duurzaamheid, en alle producten zijn grondig getest en gecontroleerd. Ook wordt gekeken naar onze gezondheid. De drinkflessen worden in een streng gecontroleerde omgeving in China geproduceerd.
Wat vrij bijzonder is aan deze flessen, is dat ze GEHEEL bestaan uit 100% RVS. De doppen  van de gewone drinkflessen zijn dus ook gemaakt van hoogwaardig RVS. Er komt geen enkel stukje plastic aan te pas. Het RVS wat is gebruikt valt onder de 304 RVS. Het wordt ook wel AISI 304 RVS genoemd, of de 18/8  legering.  De 18 staat voor 18% chroom en de 8 staat voor 8% nikkel. Dit zorgt voor een optimale RVS legering.
De flessen van MS ( = made sustained ) bevatten een DUBBELE RVS wand. Dit biedt erg veel voordelen. Het zorgt ervoor, dat al je warme dranken ( koffie, thee, soep, bouillon, warme chocolademelk  🤪 ) tot VIER UUR warm blijven. Koude dranken blijven wel 20 UUR koel! Dat is erg fijn in de zomermaanden.
De flessen zijn 100% gegarandeerd LEKVRIJ. Door de zeer solide dop wordt alles hermetisch afgesloten waardoor er niets door kan lekken. De flessen zijn bovendien 100% gegarandeerd vrij van BPA, BPS en BPF. 
De flessen zijn er in verschillende maten en er is ook een glazen variant verkrijgbaar. De meest gangbare maat is de 500 ml fles, maar er zijn ook grotere flessen verkrijgbaar van een liter. Deze maat kun je bijvoorbeeld gebruiken ter vervanging voor PET literflessen.  De flessen die ik mocht testen vallen onder de naam KNIGHT en “ gewone “ RVS drinkflessen.

KEKKE KLEUREN, GLANZEND OF MAT

De drinkflessen van MS vallen erg op, omdat ze in verschillende opvallende kleuren verkrijgbaar zijn. Veel drinkflessen worden gemaakt met veilige saaie kleuren als zwart / zilver en grijs. MS vond dat het allemaal wel wat vrolijker en gezelliger kon, en heeft daarom vele kekke kleuren! Zoals rood, blauw, wit, en zee-blauw. Dat maakt je drinkfles een stukje vrolijker en een echte Eye-catcher!
De flessen zijn verkrijgbaar in een matte look, of een glanzende look. Kortom: volop keuze!

HOE ZIJN ZE IN GEBRUIK?

Ik ben dol enthousiast over deze flessen. Ze worden in huize van der Vloed dagelijks gebruikt, zowel binnen als buiten de deur. Ze zijn lekker licht, liggen daardoor ook lekker in je hand. Ze zijn absoluut lekvrij. Dit heb ik meerdere keren getest , door een volle fles water / stevia druppels ( het enige wat ik zo’n beetje drink) in mijn rugzak te laten rond huppelen. Er kwam tijdens het transporteren geen druppel uit de fles, zelfs niet toen hij meerdere keren ondersteboven uit mijn rugzak kwam. LEK PROOF dus!
Je dranken blijven lang koel, als je ze gekoeld in je fles schenkt. Heerlijk op warmere dagen. In de zomer drink ik erg veel, en dan is een lekker verkoelend drankje heel erg prettig. Maar ik vervoer er ook regelmatig soepen in, die uren warm blijven. Ik vind het een uitvinding!

HOE MAAK / HOUD JE DE FLESSEN GOED SCHOON?

Als je mijn artikel hebt gelezen, snap je dat het best een belangrijk dingetje is om je drinkflessen minstens 1 x per week een grondige reiniging te geven. De drinkflessen van MS zijn ideaal om te reinigen, want veel werk kost het niet. Ze bevatten zeer weinig aanhangsels / attributen waar vuil en bacteriën zich juist kunnen nestelen. Daarnaast kun je het rubbertje aan de KNIGHT doppen makkelijk verwijderen om te reinigen. Iedere dag onder de hete kraan omwassen volstaat daarom prima voor het dagelijks onderhoud. Wel is belangrijk, dat je:
– de fles 1 x per week grondig reinigt . KLIK HIER voor meer informatie over deze grondige reiniging. 
– de fles goed afdroogt na reiniging. 
– de fles na gebruik en reiniging niet afsluit. Laat de dop van de fles
Als je de fles voor de eerste keer in gebruik neemt, spoel deze dan om in heet water met een klein beetje ecologisch afwasmiddel. Droog zorgvuldig af.

PAS OP MET ZUREN!

RVS is zeer robuust en stabiel, maar het kan erg slecht tegen zuren. Het is daarom niet verstandig om zure producten zoals zure sappen, azijn, citroensap, en andere zure zaken in je fles te gooien. Het kan je fles in zijn duurzaamheid verkorten wat zonde is. Nu kan een beetje citroensap door bijvoorbeeld smoothies geen kwaad, maar gooi geen PURE ZURE producten in je fles, zoals azijn om te reinigen, dat is echt een beetje teveel van het goede voor het RVS.

WAAR KAN IK DEZE FLESSEN KOPEN / BESTELLEN? EN HOE DUUR ZIJN ZE?

Made Sustained heeft al een flink groot markt-aandeel in Nederland en is daarom vrij goed verkrijgbaar. Ik vond mijn Made Sustained flessen bij www.puurenfit.nl waar er heel veel soorten en kleuren verkrijgbaar zijn, en regelmatig hoge kortingsacties worden gegeven op alle Made Sustained flessen. Dat is zeker voordeliger. Wil jij de flessen ook bestellen / bekijken? KLIK HIER voor het overzicht.
De flessen zijn verschillend geprijsd. De 500 ml varianten zijn gemiddeld € 17 tot 19,95 per stuk, de literfles kost € 20,76. De glazen variant van 550 ml kost € 14,36
MIJN EINDOORDEEL:
Geweldige flessen. Als je graag rekening houdt met mens, dier, milieu en je gezondheid, zijn deze flessen eigenlijk onmisbaar. Ze zijn zo-goed-als onderhoudsvrij of nee, ik kan het beter formuleren als zeer onderhoudsvriendelijk . Dit scheelt erg veel poets en boekwerk, wat zeker in drukkere levens een uitkomst kan zijn. Ze zijn solide, doen wat ze beloven. Ik wil niet meer zonder!

 

 

KLIK HIER VOOR HET OVERZICHT 

3 Reacties op “Review MADE SUSTAINED RVS drinkflessen, hoe bevallen ze mij?

  1. Lieve Monique,ik volg u al geruime tijd en ik vind al uw bevindingen en uw uitpluizingen zeer interessant… u levert fantastische werk,waar ik heel blij van word. Uw receptjes zijn ook top… Nu ik heb een sustained water bottle willen aanschaffen. Bij een afname van €60 had ik geen leveringskosten,ik zat boven dit bedrag maar ik werd toch €4,99 aangerekend zodat ik de levering niet heb laten doorgaan. Heb je dit nog tegengekomen? Lieve ,warme groetjes uit Gent!

  2. Geen zuren in rvs schrijf je. Maar in de link die je deelt naar hoe je de flessen moet reinigen wordt azijn met baking soda geadviseerd. Hoe zit dit?

    Groetjes Marjolein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *