Romig havermout ijs

Met haver/havermout kun je zo vreselijk veel doen! Ik gebruik dan ook dagelijks haver/havermout in mijn recepten. Havermelk blijft mijn grote favoriet, gevolgd door talloze koekjes recepten, cakes en broden. Met warme dagen geniet ik ook van mijn zelf bedachte romige havermout ijs! Dit recept vraagt om een weektijd vooraf ( liefst 24 uur, korter kan ook, 4-8 uur) voor de havermout. Zet 350 gram havermout samen met twee eetlepels erythritol suiker in water te weken. Na 24 uur zal het meeste water al zijn geabsorbeerd door de mout, week je korter, giet dan wat water af, anders wordt de boel te nat.

Dit heb je nodig:

 • 350 gram geweekte havermout in erythritol suiker ( zie hierboven)
 • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
 • een flinke eetlepel arrow root
 • 200 ml amandelmelk ( of andere melk, kies voor een meest romige melk)

Optioneel toe te voegen:

 • anderhalve eetlepel ceylon kaneelpoeder
 • anderhalve eetlepel vanille bourbon

Zo maak je het:

Pureer de havermout licht in de keukenmachine. Doe de melk samen met de stevia en de havermout in een pan, en breng onder regelmatig roeren aan de kook.Wil je kaneel en vanille bourbon toevoegen, doe dit er dan bij.  Maak een papje van de arrowroot door het met wat melk te vermengen. Zodra de melk kookt, het papje toevoegen en door roeren tot de massa wat dikker begint te worden.

SAM_1106

Bekleed een vierkante bakvorm, of ovenschaal met bakpapier. Stort de massa in de vorm en laat dit afkoelen. Als het goed is afgekoeld, in de vriezer ongeveer drie uur laten invriezen. Het ijs is dan al te consumeren. Na 24 uur invriezen, het ijs ongeveer 10 minuten tevoren ( afhankelijk van de buiten temperatuur) uit de vriezer halen.

SAM_1103

Garneer eventueel nog met wat magere cacaopoeder!

5 Reacties op “Romig havermout ijs

 1. MMM, ga ik zeker uitproberen..
  Ik ben nu eenmaal gek op alles wat met havermout gemaakt is!
  Dank je wel!

 2. Monique! 😉 you Just make my Day! Gister amandelmelk gemaakt met De Chufamix 😉 ik heb je recept net vastgelegd op m’n scherm. Bedankt voor dit aangekondigde eetfeestje 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *