Komkommer smash

Veel mensen vinden komkommers maar saai. Er valt ook niet spectaculair veel mee te doen. Toch kun je er aardig wat kanten mee op. Wil je meer lezen over komkommer? Klik hier Hoe dan ook, komkommer is in elk geval ontzettend verfrissend. Het koelt bijvoorbeeld verbrande delen van de huid door de zon, en ook werkt het kalmerend voor de huid. Wist je, dat je met een schijfje ( biologische) komkommer op je gehemelte gedrukt bacteriën in de mond doodt en zorgt voor een frisse adem? Zo gek is die komkommer dus nog niet! Zeker, als je hem hebt geproefd in deze verfrissende smash! Gebruik liefst biologische oer-komkommers. Deze bevatten nog gewoon pitten, en geen snotterige draden van binnen ( zoals kas-komkommers wel doen) Deze kun je kopen in de biowinkel.

Dit heb je nodig:

( voor een liter)

Optioneel toe te voegen:

  • vanille bourbon en/ of ceylon kaneelpoeder
  • het sap van een biologische citroen en/of een biologische limoen

Zo maak je het:

Snij de komkommer in stukken en gooi samen met de druppels en een klein beetje water in de keukenmachine. Pureer fijn, en voeg al draaiende tot een liter water toe, tot er een gewenste vloeibaarheid is bereikt.

SAM_1092

Zet enkele uren in de koelkast, de smash is op zijn lekkerst als hij koel gedronken wordt.

SAM_1094

Naast erg lekker en verfrissend ook zeer ” slank” ! Het bevat nauwelijks calorieën!!!!!!!!

 

2 Reacties op “Komkommer smash

  1. Wauw! Wat een verfissing met dit weer! Ik heb er naturelsmaak stevia-druppels ingedaan en een theelepel vanillebourbon. Smullen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *