Romige tomatensoep
Ontzettend eenvoudig om te maken, deze verrukkelijke romige tomatensoep. Ideaal voor tussendoor, of bij de warme maaltijd! Het bevat zeer weinig ingrediënten, wat het ook een relatief goedkoop recept maakt! Ik heb gebruik gemaakt van biologische kokosroom, dit geeft ontzettend veel smaak aan de soep! Deze room kun je vinden in de biowinkel.
Dit heb je nodig:
( voor twee volle kommen soep)
- een kilo verse biologische tomaten, in stukjes gesneden
- 250 ml water
- 200 ml biologische kokosroom ( biowinkel)
- vijf eetlepels verse gedroogde kruiden ( ik heb verschillende varianten gebruikt van Jonnie Boer)
- een grote verse tak basilicum, fijn geknipt
- een grote tak peterselie, fijn geknipt
Zo maak je het:
Doe de tomaten in een pan, en zet deze samen met het water op het vuur, breng aan de kook. Zodra de massa kookt, het vuur laag draaien en met de staafmixer de tomaten pureren tot een gladde massa. Voeg de rest van de ingrediënten toe en zet het vuur middelhoog. Blijf regelmatig roeren tot de massa weer begint te borrelen. Draai het vuur laag, en laat met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schenk de soep uit in de kommen, en serveer direct. Eventueel nog extra op smaak brengen met wat keltisch zeezout.
Ik heb nu tomaten/paprika soep gemaakt. Eerst alles in kleine stukjes snijden, dan fruit ik uien in een beetje olijfolie, knoflook erbij en dan alles goed door roeren. Zout , peper en 2 bouillon blokjes erbij zonder gist. Een klein beetje water erbij en ong 10 min.door laten pruttelen. Dan in de blunder als het is afgekoeld. Basilicum erbij. Ik doe het in bakjes in de vriezer en drink dan elke dag soep, omdat het goed is gebonden leng ik het een beetje aan met water…..Heerlijk, eetsmakelijk…..