Red velvet muffins

Uit Amerika overgewaaid, en momenteel DE trend: red velvet cake. Deze cake wordt gemaakt met rode kleurstof, cacao, en karnemelk. en uiteraard veel suiker, HEEL VEEL suiker. Ik bedacht een 100% meukvrije muffin die verrassend lekker is! De muffins zijn 100% meukvrij, bevat enkel natuurlijke fruitsuikers uit banaan en stevia. Daarnaast heb ik verse biologische lactosevrije slagroom gebruikt.

lactosevrije slagroom potje

Deze kun je kopen in de meeste biowinkels. Je kunt ook zelf slagroom maken, lees hier hoe je dit doet. Ik adviseer echter om de lactosevrije slagroom te gebruiken. Deze wordt iets steviger.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram gekookte bieten, goed uitgelekt
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee flinke eetlepels Greensweet-stevia Xtra
  • 10 druppels greensweet-stevia chocoladesmaak ( optioneel, maar wel aan te raden)
  • 250 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram havermout ( droog)
  • 35 gram biologische magere cacaopoeder
  • 200 ml water
  • een theelepeltje vanille bourbon
  • 50 gram teffmeel
  • een banaan

Voor de topping:

SAM_0345

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip uit een vel bakpapier vierkante stukken. Gebruik een muffintray of bijvoorbeeld mini pannetjes of  créme brulee kommetjes, of andere vuurvaste kommetjes. Maal eerst de bieten tot een fijne massa in de keukenmachine, voeg daarna de rest toe en maal tot een homogene massa. Druk steeds een velletje bakpapier in een vorm en  schep deze flink vol met beslag. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds goed controleren.

SAM_0343

Snij de muffins open in het midden en laat de helften open liggen om goed af te koelen. Doe dit wel, anders smelt de slagroom weg.

SAM_0344

Klop de slagroom met de suiker en broodpitmeel tot een stevige massa. Zet kort in de koelkast om op te stijven.

SAM_0347

Besmeer steeds een onderste deel van een muffin met slagroom en druk de bovenste deel er voorzichtig op. Besmeer de muffins met de rest van de slagroom, decoreer af met kokosrasp en wat gojibesjes.

SAM_0348 SAM_0346

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *