Citroen-hazelnoot cakejes
Ik ben niet zo’n groot fan van citroen. Verwerkt in baksels vind ik het echter wel lekker. Deze citroen cakejes zijn gemaakt van lupine meel en in het midden heeft het een heerlijk spijs vulling van hazelnoten. Een streling voor de tong! Je kunt lupinemeel kopen in de biowinkel ( meest bekend van het merk Joannusmolen) en verschillende webwinkels.
Dit heb je nodig:
Voor de cake:
- 200 gram lupinemeel
- een eetlepel psyllium
- drie eetlepels greensweet-stevia poedersuiker
- een vers ei + de twee dooiers van de eiwitten ( zie hieronder)
- twee biologische citroenen, gewassen en droog gedept
- twee eetlepels avocado olie of zuivere kokosolie
- 225 ml water
Voor de hazelnoot spijs:
- 165 gram hazelnootmeel ( fijn gemalen hazelnoten)
- twee eiwitten ( dooiers verwerk je in de cake, zie hierboven)
- drie eetlepels greensweet-stevia Icing poedersuiker + twee eetlepels greensweet stevia erythritol
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een platte vierkante ( of rechthoekige) ovenschaal met bakpapier. Rasp de citroenen en verdeel het rasp over de cake en de hazelnootspijs. Doe alle ingrediënten voor de cake bij de rasp en knijp het sap uit beide citroenen. Roer de massa homogeen.
Stort de massa in de vorm en verdeel gelijkmatig. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat kort afkoelen. Snij de plak in gelijke kleine vierkante stukjes.
Roer alle ingrediënten voor de spijs door elkaar en kneed er een mooie gladde spijsbal van. Trek steeds een stukje spijs los en vorm deze naar een stukje cake. Druk de spijs op een stukje en druk er een stukje bovenop , druk voorzichtig aan.
Lekker met een laagje poedersuiker!