Royal Green lanceert 100% biologische thee / herbal infusion !

Als ik thee drink, dan is dat meestal  los. Ik heb diverse thee zeefjes, waar de losse thee prima vrij in kan zwemmen in mijn gekookte water. Ik heb ongebleekte losse theezakjes in huis, maar eigenlijk gebruik ik deze nooit.  Ik blijf bij zakjes altijd toch wel een beetje een gevoel overhouden het milieu tekort te schieten. Want, waarom zou ik het extra belasten als ik het ook prima afkan met een theezeef? Ook ongebleekte theezakjes zijn lastig afbreekbaar . 

Ik was tot voor kort nog geen theezakje tegengekomen die 100% biologisch afbreekbaar is en ook nog eens inhoudelijk 100% biologische thee bezit. Er zijn duizenden biologische theetjes op de markt, als ik alleen al naar het thee assortiment in mijn biowinkel kijk, krijg ik al acute keuzestress. Maar tussen biologisch en biologisch zitten best veel verschillen, en weet je deze te onderscheiden, dan blijft er in wezen vrij weinig  ECHT biologische thee over om uit te kiezen.
“ echte thee” drink ik zelden tot nooit. Ik drink voornamelijk “ fusion” thee. Dit zijn melanges van diverse bloemen, planten, kruiden en specerijen. In thee zit theïne (  cafeïne ) Ik ben hier helaas een beetje overgevoelig voor, net zoals ik zeer gevoelig reageer op cafeíne in koffie. Voor mij is fusion thee dus dé uitkomst van de eeuw 😉 Maar daarnaast vind ik het ook nog eens heel erg lekker. Veel meer smaak. Daarnaast is het prettig voor het gebit, omdat thee aanslag op je gebit kan geven.
Onlangs was het zover en heeft mijn favoriete merk ROYAL GREEN zijn eerste thee-lijn gelanceerd. Roy Jongens, de bevlogen “ power-house” achter Royal Green, is hier drie jaar mee bezig geweest. Dit zegt meteen voldoende, hoe serieus Roy zijn missie neemt. Hij is niet snel tevreden. Het is mede hierom, dat ik de producten van RG op nummer één zet. Het zijn stuk voor stuk producten, die zo doordacht zijn, en bestaan uit alleen maar harmonieuze samenwerkingen met de natuur. Ik ontving de 12 nieuwe theetjes / herbal fusions onlangs en ik werd al meteen vrolijk , alleen al om de verpakking. Ik ging er meteen mee aan de slag.

ROYAL GREEN, EEN BIJZONDER MERK

Als je mij een tijdje volgt, dan zul je de naam Royal Green vaak hebben zien langskomen. Ik steek niet onder stoelen lof banken, dat ik wellicht de grootste fan ben. En komt dat “ te commercieel “ of “ teveel enthousiast” over, dat boeit mij niks. Ik deel mijn bevindingen en enthousiasme graag. En over Royal Green kan ik telkens weer alleen maar overlopen van enthousiasme. Er is nog geen enkel product geweest, wat mij tegenvalt of niet aan de beloften voldoet. Sterker nog, Roy verbaast mij keer op keer, hoe hij het toch weer flikt…..
Zo ook deze nieuwe thee / herbal fusion lijn. Even dacht ik “ weer het zoveelste biologische theetje” ???? Maar dat  vooroordeel kon ik na alle achtergrondinformatie meteen de vuilnisbak in kieperen, want Roy stelt mij ook dit keer uiteraard niet teleur. Want bijzonder, dat zijn ze! Waarom?
For starters, Royal Green werkt met een aantal principen. Deze zijn:
1) er wordt onder de meest strenge eisen qua voedselveiligheid gewerkt. Alle producten van RG zijn streng gecontroleerd op zuiverheid. Het was onlangs nog in het nieuws, dat veel biologische producten helemaal niet zo biologisch bleken te zijn. Ook kwam aan het licht dat er onwijs veel wordt gesjoemeld met o.a dierenwelzijn, zuiverheid, en ook een eerlijke prijs voor de boeren. Voor mij was dit geen nieuws of eye opener omdat ik langer op de hoogte ben van deze wan-praktijken die heel goed onder het kleed worden gehouden. Dit heeft vrijwel altijd met kostenbesparing te maken, omdat strenge regels opvoeren voor fabrikanten diep in de buidel tasten betekent. Er zijn er dan ook maar weinig, die hier voor kiezen, principieel. RG doet dit WEL. Zo testen zij ( afhankelijk van de ingrediënten ) op microbiologische gevaren ( bacteriën, schimmels, virussen ) , wordt er getoetst op chemische gevaren ( gifstoffen geproduceerd door schimmels , milieu contaminenten, bestrijdingsmiddelen ) en fysische gevaren als product-vreemde materialen. 
2) RG werkt 100% gecertificeerd biologisch. Dit houdt in dat de ingrediënten 100% gegarandeerd biologisch zijn verbouwd zonder bestrijdingsmiddelen. Ook wordt als duurzaam geteeld.
3) RG werkt niet met kunstjes uit de fabriek, maar met kunstjes uit de natuur. Anders gezegd, werken zijn 100% vrij van kunstmatige, chemische, synthetische stoffen. Zo worden in de theetjes geen aroma’s “ of any sort” gebruikt. Wat je proeft, ruikt en ziet komt rechtstreeks uit de natuur. En uiteraard is niets genetisch gemanipuleerd
4) RG werkt 100% vegetarisch, en zo goed als veganistisch. Uiteraard zijn de producten 100% dierproef vrij Daarnaast bevatten vrijwel alle producten geen gluten / lactose / caséine / dierlijk eiwit, 
5) RG werkt FSC gecertificeerd en 100% plastic / BPA vrij. Dat houdt in dat geen enkele verpakking vervelende en / of giftige stoffen bevat en biologisch afbreekbaar is. 

THEE MET EEN MOOI VERHAAL

Ik hou enorm van producten die niet alleen maar goed, gezond en meukvrij zijn, ik hou vooral van een mooi verhaal achter een product,. Ik steun bijvoorbeeld prachtige, spontane en oprechte projecten van mensen die bijvoorbeeld hun nek uitsteken voor mens, dier en milieu. Roy werkt ook onder deze voorwaarden,. Omdat hij het superbelangrijk vind om bijvoorbeeld arme boeren een mooi inkomen te geven. Met deze theetjes en hun afkomst is het niet veel anders. Roy besloot, om zijn thee-project in India te gaan doen. Daar wordt nu de lokale werkgelegenheid gestimuleerd terwijl Roy het hoogst haalbare kan bereiken in kwaliteit. Een prachtig harmonieus orkest tussen fabrikant, natuur en mens, dier en milieu.,Bijna ALLE ingrediënten in de theetjes worden in India verbouwd, waarna deze direct  ( dus zonder tussenkomst van fabrieken) kunnen worden verwerkt, wat voorkomt dat de ingrediënten onnodig lange afstanden moeten afleggen om bijvoorbeeld tot Europese fabrieken te komen waar het verder wordt verwerkt. En dat komt uiteraard de smaak ook alleen maar ten goede.
Er zijn twee soorten met theebladeren. De rest is fusion, met enkelen die wat zwarte thee bevatten.  De twee theesoorten zijn MATCHA GREEN en CHAI CHAI. De Matcha green bevat, zoals de naam het al zegt, groene thee ( 57 % )  en matcha. ( 3% )  Daarnaast bevat het sencha groene theeblad, (  40% ) dit is een groene-theesoort die in Japan heel erg veel wordt gedronken.
De CHAI thee bevat zwarte thee ( 64% ) kaneel ( 15% ) kardemom ( 5% ) kruidnagel ( 7% ) geelwortel ( 4% ) gember ( 4% ) en zwarte peper (1% )
De fusion soorten zijn:
– DELICIOUS GINGER ( 85% gember, 10% citroengras, 5% geelwortel)
– MIGHTY MINT ( 60% pepermunt, 40% groene munt )
– GINGER  & LEMON ( 43% gember, 16% citroenschil, 8% zoethout )
– CLEAN ( 25% venkel, 25% steranijs, 25% kardemon, 15% geelwortel, 10% koriander )
– BEAUTIFUL TUMERIC ( 49% geelwortel, 31% citroenverbena , 15% citroenschil, 5% zwarte peper ) 
– LOVE & HAPPINESS ( 36% kamille, 16% linde, 16% vlierbloesem, 15 % zwarte thee, 6% rozenbloesem, 6% lavendelbloesem, 5% goudsbloem )
– GOLDEN TUMERIC CHAI ( 55% geelwortel, 17% kaneel, 10% zoethout , 4% venkel, 4% gember, 3% kardemon, 4% kruidnagel, 2% zwarte peper, 1% appel )
– SWEET DREAMS ( 30% kamille, 25% pepermunt, 20% kaneel, 10% linde, 10% zoethout, 5% lavendelbloem-blaasjes )
– LAZY LEMON GRASS ( 90% citroengras, 8% kaneel, 2 % korenbloem )
– SPICY CINNEMON ( 75% kaneel , 25% zoethout )
Zoals je ziet is er goed nagedacht over de smaak-combinaties. Velen zijn zeer goed op elkaar afgestemd , niet alleen op smaak maar bijvoorbeeld ook op werkzaamheid en opneembaarheid. We weten dat vele kruiden, bloemen en planten zelfs geneeskrachtig werken. Zo heeft geelwortel ook vele gezonde voordelen, maar is meest opneembaar in combinatie met zwarte peper. Sommige fusion theetjes bevatten zoethout Op de verpakkingen waarin zoethout is verwerkt staan waarschuwingen, omdat zoethout van nature glycyrrhizezuur bevat. Dit zuur kan bloeddrukverhogend werken. Dit geldt overigens alleen als je dagelijks van plan bent liters thee met zoethout te drinken.

100% BIOLOGISCH AFBREEKBARE ZAKJES

De meeste thee, ook biologische, worden verpakt in theebuiltjes.  Deze zakjes kunnen gebleekt zijn, en ongebleekt. Ze zijn verder meestal voorzien van een nietje om het zakje goed gesloten te houden tijdens het trekken. De zakjes kunnen sterk verschillen in kleur. Als stelregel kun je aanhouden: hoe witter van kleur, hoe gebleekte het zakje. Chemisch gebleekte theezakjes zijn niet alleen slecht voor ons milieu, ook is het nauwelijks afbreekbaar en heeft het een invloed op de smaak en kwaliteit van thee. Het is dan ook de reden, waarom echte thee sommeliers nooit thee getrokken van builtjes drinken, maar losse thee genieten. Chemisch gebleekte theezakjes leveren geen gevaar op voor de gezondheid, maar het is zeker geen pluspunt voor de kwaliteit, mens, dier en milieu.
Hier zie je een goed verschil tussen een gebleekt zakje biologische thee, en een ongebleekt/ 100% biologisch afbreekbaar theezakje. Daarnaast is ook goed zichtbaar dat de inhoud van het Royal Green theezakje veel meer kleur bevat. Op alle fronten is het dus meest verstandig om 100% voor ongebleekte theezakjes te kiezen, die ook 100% garantie geven op een 100% biologische afbreekbaarheid en geen nietjes of lijmresten bevatten. De zakjes van RG zijn hermetisch dicht geseald met het bio-touwtje.

DE SMAKEN

Ik heb als eerste de smaak getest die mij het meeste aansprak en dat is de MIGHTY MINT. Het is erg lastig om een echte smaaktest te houden met al deze theetjes omdat iedereen weer zo zijn eigen smaakvoorkeuren heeft. Zo hou ik echt niet van citroenthee. Maar ben ik dol op zoete en frisse thee, bijvoorbeeld pepermunt thee. Ik heb mij daarom beperkt tot een aantal theetjes om te proeven.
Het maakt denk ik niets uit WELKE je kiest….deze thee is gewoon TO DIE FOR! De geur komt al meteen je neusgaten binnen zodra je een zakje open scheurt, Overigens: wees niet bezorgd dat je met al die apart verpakte theezakjes het milieu belast, want zoals ik eerder schreef zijn de verpakkingen 100% milieuvriendelijk, en 100% biologisch afbreekbaar waardoor het milieu gespaard blijft. Roy heeft voor de afzonderlijke verpakkingen gekozen om de kwaliteit zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Dit is met 100% meukvrije thee namelijk een moeilijk dingetje. Puur en vers gedroogd kost het nu eenmaal meer zorg en aandacht dan chemisch bewerkte thee. De thee trekt erg goed. Ik heb mijn theewater op 80 •C gehouden en 3-4 minuten laten trekken. Verrukkelijk, echt verrukkelijk. Ik werd er gewoon echt heel blij van. De munt thee werkt echt heel oppeppend op je geest.
Vooruit, laat ik ook eens een thee met citroen testen. Gecombineerd vind ik citroen nog te behappen. En dit geldt absoluut voor deze combinatie met gember en zoethout. Wat een heerlijke combi! De thee heb ik zelfs helemaal uit gedronken.
De CHAI thee is echt heel robuust. Licht bitter, met een paar vleugjes pittigheid. Heel lekker.
De GREEN MATCHA is echt heerlijk fris van smaak. Zeker een theetjes voor dagelijks te gebruiken.

WAAROM ROYAL GREEN THEE?

Ik kan mij voorstellen dat je na het bovenstaande ook zin krijgt in deze thee. Maar voor veel mensen is de prijs nog een obstakel ( € 2,99 voor 16 zakjes thee ) Thee kun je immers ook voor nog geen euro al biologisch inkopen. Toch zijn er echt grote verschillen. De grootste heb je kunnen lezen in dit review. Persoonlijk vind ik het vethaal achter deze theeën bijzonder. De Indische boeren die kleinschalig werken worden op deze manier ondersteund in hun inkomen, de producten blijven “ cleaner dan clean” en het milieu blijft gespaard. Ik vind die drie euro dan niet duur betaald. Deze theeën zijn een goed voorbeeld van hoe het ook kan. De thee-markt is oververzadigd, maar echte theesoorten zijn met een splintertang uit de massa te vissen. Ik zet mij juist voor dit soort mooie theeën in. De consument wordt niet belazerd. En krijgt, wat het belooft.

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

De theeën zijn in April 2019 gelanceerd. Ze druppelen dus langzaam maar zeker binnen bij bekende verkooppunten van Royal Green, zoals Vitaminstore, Odin, Gezond & Wel, en Eko Plaza. On line kun je goed terecht bij o.a www.puurenfit.nl. Zij hebben regelmatig leuke kortingen! KLIK HIER 

2 Reacties op “Royal Green lanceert 100% biologische thee / herbal infusion !

  1. Lekker, die thee, maar even een kritische noot.
    Ik heb wel een probleem met steeds maar produkten online te moeten bestellen. Nog afgezien van de verzendkosten (ook best fors) de produkten moeten naar je toe vervoerd worden. Hoe milieuvriendelijk is dat?

    • Gelukkig staat de thee ook bij de betere zelfstandige drogist. Maar ze druppelen nog binnen, dus je hoeft niet perse online te bestellen. Bij de drogist kun je ze nu met 1,- korting kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *