Spijs moppies ( vegan)

Mijn ervaringen betreft bakken zijn meestal: hoe simpeler een recept, hoe lekkerder. Dit gaat zeker op voor dit verrukkelijke recept. Het bevat maar drie ingrediënten, en meer dan samen kneden en bakken is het niet. Alles wat je nodig hebt is een kom en je handen 😉 Deze moppies zijn om je vingers bij op te eten, en zien er zeer fraai uit op een feestelijke tafel of high tea.

Je kunt kant en klaar amandelmeel kopen, maar je kunt ook vers gemalen blanke amandelen gebruiken. Ik kies altijd voor verse blanke amandelen, dit is naast lekkerder ook voordeliger. Maar heb je haast, dan is kant-en-klaar amandelmeel ook meer dan prima. De moppies zijn krokant! En kunnen enkele dagen goed worden bewaard in een koektrommeltje. Maar dat bewaren….dat redden ze vast niet, voordat je het weet zijn ze op gesmuld!

Dit heb je nodig;

  • 300 gram amandelmeel
  • drie flinke eetlepels biologische erythritol
  • een kleine banaan, in stukken

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 •C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed de ingrediënten in een kom tot een stevige spijs. Draai balletjes en druk deze telkens tussen de handpalmen licht plat, leg op de bakplaat. Bak de moppies in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf controleren. Als de moppies goudbruin verkleuren zijn ze gaar. Laat ze enige tijd goed afkoelen om op te harden.

 

Een reactie op “Spijs moppies ( vegan)

  1. Ik ga ze maken, lijken me heerlijk.
    1 tip, kun je niet meteen een print vriendelijke versie maken?????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *