Spruiten pizzabodem

Verrassend lekkere krokante pizzabodem gemaakt van spruiten! Je kunt de bodem beleggen met wat je maar wilt. Denk ook eens aan wat zoets, zoals een laagje homemade appelmoes, zeer verrassende en lekkere combinatie! De bodem is ontzettend eenvoudig om te maken, bevat geen gluten, meel, suiker, E nummers, lactose en andere meuk. Met een paar simpele ingrediënten maak je de lekkerste pizza bodem ever!

sam_8792

Dit heb je nodig:

 • 500 gram spruiten, rauw en gewassen, gedroogd
 • een groot ei
 • drie flinke eetlepels nasi kruiden of andere lekkere kruiden naar keuze
 • 250 gram havermout ( droog)
 • 125 ml water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een zeer fijne massa. Begin met de spruiten en de kruiden, voeg daarna al draaiende de rest toe. Dit zorgt ervoor, dat de spruiten goed fijn zijn vermalen. Stort de massa op de bakplaat en smeer dit met een platte lepel zo dun mogelijk uit. Hoe dunner, hoe krokanter. Druk vanuit de buitenkanten met de lepel een rand omhoog. Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds goed controleren.

sam_8791

Je kunt de bodem voordat je het de oven in schuift, beleggen. Denk aan diverse soorten groenten, geitenkaas, enz. Smeer de bodem in met wat gepureerde tomaten. Je kunt na het bakken van de bodem de bodem bijvoorbeeld ook insmeren met biologische verse kaas, als je geen bezwaar hebt tegen koemelk/lactose.

sam_8789

 

5 Reacties op “Spruiten pizzabodem

 1. Je hebt het over meukvrij… geweldig.. nee echt super!!

  Doe alleen die nassikruiden uit dat recept of het moet zelf samengestelde kruiden zijn.
  De gekochte nassikruiden… supermeuk!! Rommel met E troep.. zuren etc.
  Ikzelf koop geen enkele kruidenmix meer maar stel zelf samen..
  Easy to find on the http://WWW..

  • dat staat er ook bij de directe link naar mijn artikel om zelf kruiden te maken 😉

 2. Ziet er goed uit! Smaakt het erg naar spruiten? Want bloemkool bodem smaakt ook niet naar bloemkool meer… ben benieuwd 🙂 Liefs Josine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *