stamppot koekjes
Je kent dat vast wel: je maakt heerlijke stamppotten maar houdt altijd restjes over. Nu kun je die natuurlijk voor de volgende dag bewaren,maar je kunt er ook heerlijke koekjes van maken! Je kunt ieder gewenste stamppot gebruiken. Ik heb voor dit recept bijvoorbeeld een knolselderij/calypsobonen stamppot gebruikt. Maar je kunt ook zuurkool stamppot gebruiken,of boerenkoolstamppot. Wil je alles graag zoet,gebruik dan iets meer stevia als in dit recept staat aangegeven.
dit heb je nodig:
- 400 gram stamppot ( of minder,net wat je over hebt!)
- 150 gram boekweitmeel
- een eetlepel wijnsteen bakpoeder
- een theelepel stevia kristal sweet Xtra
- een banaan in stukken
Om te garneren:
- ceylon kaneelpoeder
- zonnebloempitten
zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Voeg alle ingrediënten voor de koek in een kom en roer stevig met een mixer door elkaar.Schep met een lepel bergjes op de bakplaat.Bestrooi met de kaneelpoeder en zonnebloempitten. bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten,controleer tussentijds.Laat de koekjes goed afkoelen.Ze blijven zacht van structuur.