Suikervrije , calorie-arme lik ijsjes

 

IMG_4444

Ijsjes…....I LOVE IT.  Je kunt mij gerust wakker maken voor ijs. Ik maak mijn ijs zelf, omdat ik zeer slecht reageer op suikers. En ijs…dat is eigenlijk bevroren suikerwater. Gelukkig kun je zelf prima ijs maken, van consumptie ijs tot waterijs. Dat scheelt je al meteen ontzettend veel suikers en andere meuk. Ijs staat nu ook niet bepaald bekend als gezond. Het is een verwennerij, een lekkernij, en als kind worden we al getroost met ijs, of getrakteerd op een ijsje. Vroeger als kind was ik dol op soft ijs. Ik herinner mij, dat verderop in de straat waar ik als kind woonde, een ijswinkeltje zat die vers soft ijs draaide. Ik heb daar erg van genoten als kind. Tot ik er dus last van kreeg. Vroeger at ik ook erg veel van die heerlijke peren ijsjes, herinneren jullie je die ook nog? 😉 

 

Afijn…..waterijsjes dus. Ik maak ze in allerlei varianten. Met vers gepureerd fruit, of deze, met maar drie ingrediënten. Geloof het of niet, deze water lik-ijsjes bevatten nauwelijks tot geen calorieën  , en kun je deze naar hartelust opzuigen. En toch zijn ze lekker zoet! Het ‘ geheim” van deze water lollies zit hem in de johannes broodpitmeel. Dit natuurlijke bindmiddel verdikt het water, zodat de structuur beter wordt en niet verandert in een ijsklontje. Johannes broodpitmeel wordt industrieel enorm veel gebruikt in consumptie ijs dus het is niet zo’n geheim, maar niet veel mensen weten dit. Maak je waterijs met johannes broodpitmeel, dan wordt het ijs na enige tijd zachter dan bevroren water, Doordat het wel langere tijd hard blijft kun je er heerlijk van likken om verkoeling te vinden op een snikhete dag, en meteen wat vocht binnen te krijgen. Dankzij de stevia druppels krijgen de waterijsjes een zoete smaak, Zonder calorieën. Je kunt ieder gewenst malletje gebruiken om je ijsjes te maken. Er zijn tegenwoordig erg leuke vormpjes verkrijgbaar. Kies wel voor 100% siliconen zonder weekmakers.

IMG_4443

Je maakt ze super eenvoudig. Roer twee eetlepels johannes broodpitmeel door 500 ml water en voeg daaraan ongeveer 6-9 MOOS FAVORITES zuivere stevia druppels toe. ( smaak naar keuze, ik vind de karamelsmaak heerlijk)  Vul de vormpjes en vries 12-24 in.

IMG_4441

Je kunt de ijsjes ongeveer 10-15 minuten tevoren uit de vriezer halen om ze wat zachter voor consumptie te maken, maar ik lik ze lekker af terwijl het smelt. Ze zijn dus niet erg zacht zoals bijvoorbeeld een raket. Maar door ze lekker af te likken werkt het zeer verkoelend, en krijg je gezonde vocht binnen, en geen suikerwater waar je tanden overigens ook niet zo blij mee zijn. Over je gebit gesproken: bijt zo min mogelijk als het ijs nog knoerthard is. Dit is niet bevordelijk voor je gebit.

IMG_4442

Per ijsje tik je hooguit zo’n 1 kcal weg. Nou, dat is te behappen toch? 😉  GENIET ERVAN!

2 Reacties op “Suikervrije , calorie-arme lik ijsjes

  1. Wij hebben precies dezelfde ijsjesvorm, maar ik weet niet of die weekmaker-vrij is. Weet jij dat toevallig? We hebben hem gekregen, dus ik weet niet uit welke winkel het vandaan komt. En kun je de vorm en de stokjes in de vaatwasser doen? Wel zo handig 🙂

    Groeten,
    David

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *