Supersnelle kwarktaart

Ik ben dol op kwark. Ik eet echter alleen biologisch/ dynamische kwark, omdat ik graag producten consumeer waar geen dierenleed aan kleeft, in welke vorm ook. Daarnaast is het ook veel lekkerder. Het is duurder, maar dat heb ik er graag voor over.

Ik eet iedere dag kwark, maar zo nu en dan maak ik er ook iets lekkers mee, zoals deze zeer simpele en snelle kwarktaart. De taart maak je in nog geen 45 minuten, en is verrukkelijk. Ik adviseer je om biologische kwark uit de biowinkel te gebruiken, dit geeft absoluut de beste smaak. Je kunt uiteraard ook voor andere kwark kiezen.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 250 gram havermout
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 150 gram lijnzaad, heel
  • een banaan ,gepureerd
  • twee flinke eetlepels biologische erythritol
  • warm water

Voor de topping:

  • 500 gram halfvolle biologische kwark
  • 4 gram Agar agar
  • twee eetlepels biologische erythritol

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195•C. Gebruik een ronde bakvorm. Bekleed deze met bakpapier. Maal in de blender de havermout, zonnebloempitten en lijnzaad tot meel. Voeg het meel bij de bananenpuree en stevia en roer. Voeg kleine beetjes water toe tot de massa smeuïg wordt. Stoer in de vorm en druk stevig aan. Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds goed controleren.

Doe de kwark stevia en Agar in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Schenk over de bodem, en laat dit verder afkoelen en opstijven.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *