Trommel koekjes

Zeer eenvoudig om te maken, verrukkelijk om de koektrommel mee te vullen! Je kunt ieder gewenste koek uitsteker gebruiken om de leukste koekjes te maken. Ook kun je de koekjes met van alles versieren!

Dit heb je nodig:

  • vijf eidooiers ( bewaar de eiwitten voor bijvoorbeeld dit lekkere recept)
  • 125 gram rijstemeel
  • een eetlepel psyllium
  • 75 gram boekweitmeel
  • 50 gram fijn gemalen pecannoten
  • vijf flinke eetlepels stevia poedersuiker of SukrinMelis poedersuiker
  • drie eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur

Om te garneren:

  • zie decoratietips

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Roer alle ingrediënten met een lepel of handmixer met deeghaken stevig door elkaar tot een deegbal. Bekleed een werkblad met een vel bakpapier en druk de deegbal daarop plat. Bekleed het deeg met twee grote stukken plastic huishoudfolie en rol met de deegroller tot een mooie vierkante plak, van ongeveer een halve centimeter dikte. Hoe dunner je de plak uitrolt, hoe knapperiger ( maar let op, ook brozer!) de koekjes worden. Schuif de plak met het bakpapier op een bakplaat en verwijder de folie. Steek met de gewenste koek uitstekers leuke koekjes uit het deeg, schuif iedere ” insteek” een beetje heen en weer zodat het koekje wat losser komt te liggen. Als je wat koekjes wilt decoreren met noten, pitten of zaden, bestrooi de koekjes, en druk de noten/zaden/pitten voorzichtig licht in het koekje. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 12 minuten, blijf tussentijds controleren. De plak kan ” onder het kokosvet” gaan staan in de oven, dit hoort, en komt zodra de plaat uit de oven komt, helemaal goed 😉

SAM_2068

Laat dus wel even goed afkoelen. Dan kun je de koekjes makkelijk uit de plak breken. Je kunt de koekjes uiteraard gewoon lekker zo laten, maar je kunt enkele ook decoreren. Enkele decoratiegips:

 

– Maak een glazuurlaag door vijf eetlepels stevia frost poedersuiker met steeds wat druppels melk te vermengen tot een stevig glazuur. Aan het glazuur kun je weer andere ” kleurtjes” toevoegen zoals wat magere cacaopoeder ( bruin) match thee ( groen) of bieten/bessensap ( rood/roze)

– Je kunt de koekjes garneren met noten, zaden, pitten en gedroogde vruchten. Week deze van tevoren en laat ze uitlekken ( gedroogde vruchten) Druk ze vervolgens zeer voorzichtig licht in de koekjes voordat je ze gaat bakken.

– Je kunt de koekjes bestrooien met magere cacaopoeder, poedersuiker, ceylon kaneelpoeder of vanille bourbon

SAM_2069

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *