Chocolade mousse
Een kinderlijk eenvoudig, licht, en vooral heerlijk nagerecht, of gewoon lekker tussendoor! Ook erg lekker om aan wat extra eiwitten te komen! In plaats van dure eiwit-poedertjes kun je ook dagelijks dit verrukkelijke toetje eten!
Dit heb je nodig:
- drie eiwitten
- twee eetlepels erythritol suiker of een eetlepel stevia sweet Xtra of enkele stevia druppels
- een theelepel magere cacaopoeder of carob
Zo maak je het:
Klop de eiwitten in een goed vetvrij gemaakte kom samen met de erythritol en cacaopoeder tot er mooie stijfgeslagen pieken ontstaan en de kom is om te keren. Zet de kom 10 minuten in de vriezer. Direct serveren.
Met dit basis recept kun je eindeloos variëren! Gebruik in plaats van magere cacaopoeder bijvoorbeeld ook eens:
– twee flinke eetlepels cichorei koffiesurrogaat of:
– twee eetlepels kaneelpoeder of:
– een theelepel vanille bourbon of:
– drie eetlepels baobab poeder of:
– twee eetlepels lucuma poeder of:
– twee eetlepels macapoeder
Kinderen zijn er dol op!
Wat bedoel je met 3 eiwitten?
Het witte gedeelte van een ei ?dus gewoon de dooier weglaten?