Chocolade mousse

Een kinderlijk eenvoudig, licht, en vooral heerlijk nagerecht, of gewoon lekker tussendoor! Ook erg lekker om aan wat extra eiwitten te komen! In plaats van dure eiwit-poedertjes kun je ook dagelijks dit verrukkelijke toetje eten!

Dit heb je nodig:

  • drie eiwitten
  • twee eetlepels  erythritol suiker of een eetlepel stevia sweet Xtra of enkele stevia druppels
  • een theelepel magere cacaopoeder of carob

Zo maak je het:

Klop de eiwitten in een goed vetvrij gemaakte kom samen met de erythritol en cacaopoeder tot er mooie stijfgeslagen pieken ontstaan en de kom is om te keren. Zet de kom 10 minuten in de vriezer. Direct serveren.

 

karamelmousse

 

Met dit basis recept kun je eindeloos variëren! Gebruik in plaats van magere cacaopoeder bijvoorbeeld ook eens:

– twee flinke eetlepels cichorei koffiesurrogaat of:

– twee eetlepels kaneelpoeder of:

– een theelepel vanille bourbon of:

–  drie eetlepels baobab poeder of:

– twee eetlepels lucuma poeder of:

– twee eetlepels macapoeder

Kinderen zijn er dol op!

 

Een reactie op “Chocolade mousse

  1. Wat bedoel je met 3 eiwitten?
    Het witte gedeelte van een ei ?dus gewoon de dooier weglaten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *