Amandel kokos schuitjes ( vegan )

Amandelmeel is hip, hot and happening. We kunnen tegenwoordig in iedere supermarkt amandelmeel kopen. Dat het allemaal niet zo rooskleurig is als de trends beweren, kun je in MIJN UITGEBREIDE ARTIKEL over amandelen lezen. Als je dus verstandig omspringt met amandelmeel, dan is het absoluut een zeer gezond meel. En kun je er heerlijke gezonde dingen mee maken. Zoals deze amandel-kokos schuitjes! Ik bedacht deze spontaan toen ik amandel krullen wilde gaan maken, maar dit jammerlijk mislukte, om ze in een mooie krul te bakken. Wat er overbleef waren meer schuitjes, waar ik meteen dit recept in zag.

Naast schattig om te zien / te presenteren, zijn ze lekker en gezond als je er geen 10 in één keer opsnoept. Ze bevatten gezonde vetten en geen geraffineerde / ” meuk” suikers. Ze zijn bovendien glutenvrij, lactosevrij, veganistisch en vrij van synthetische meuk. Met weinig ingrediënten toch een zeer indrukwekkend koekje bakken, het kan! Probeer het zelf maar!

Wat heb je nodig:

Voor de vulling:

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170 *C. Haal het rooster uit de oven. Zet het rooster op bijvoorbeeld twee bakblikken of kommen zodat je in het middenkader ruimte vrij hebt.
  2. Kneed alle ingrediënten in een kom door elkaar tot een stevige spijs.
  3. Draai kleine balletjes uit de spijs en druk steeds een balletje zo plat mogelijk uit. Hang steeds een plakje tussen TWEE spaken van het rooster.
  4. Schuif het rooster voorzichtig in het midden van de oven, en laat de schuitjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin garen. Zet het rooster terug op de steunen en laat enige tijd afkoelen.
  5. Schep uit het blik kokosmeel alleen het dikke gedeelte en klop dit samen met een halve eetlepel stevia tot een luchtige kokosroom. Vul de schuitjes met de room en garneer af met kokosrasp.

Ik heb de schuitjes gevuld met kokosroom, maar uiteraard kun je de schuitjes vullen met wat jij maar wenst!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *